Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Robotron3
    Na Steamu je za 60€ naprostý minimum her, prakticky jen pár, co se dá na prstech spočítat. Ale jakmile někdo chce argumentovat vysokou cenou her, tak si samozřejmě vybere ten nejvyšší extrém, který najde, jako Call of Duty, nebo GTA, a tvrdí, že tolik hry normálně stojí. Ne, novinky velkých AAA her v průměru na Steamu jsou tak do 50€, spíš těch 40€, a každý rozumný člověk stejně kupuje ve slevách do 10€...
  • Asi nepoužíváš... ehm, jak se tomu říká, aha STEAM... Ano, tam hry stojí 60 euro..
  • Xcomik
    Vydavatel má 160kč z klíče *1* *1* *1* *1*

Ja snad z toho článku umřu smíchy :-) To je taková propaganda jak ve stylu že ukrajina válčí s ruskem! A to je doba kdy hry dneska stojí na PC 1299kč ještě před pár lety na PC standardně vycházela hra za 999kč (to ten vydavatel jako doplácel nebo co?)

To jsou fory to snad nemůžete myslet ani ze srandy
  • A máš tušení, kolik dává Spotify umělci? Pokud vládneš angličtinou, můžeš si počíst zde.

Je to dost smutné počtení btw.
  • Proc bych měl platit zlodejum 60 euro, když si muzu koupit klic od zlodeju za zlomek ceny.. To j politika.
  • imho neexistuje dovod preco by digitalny kluc (anglickej verzie) v jednotlivych teritoriach mal mat rozdielnu cenu.

Pri fyzickych veciach ako pisal Martin sa da pochopit ze tovar v CZ/SK moze stat o nieco viac (ale lokalny predajcovia si prihadzuju niekedy az velmi velku marzu) pretoze sa to da zdovodnit logistikou,distribuciou atd.

Ale napr pri klucoch je uplne irelevantne odkial si ich kupis, pretoze ci eshop,distributor,vydavatel posle email s klucom do chille,cz,ruska alebo do australie ho stoji uplne rovnako.
    Tak isto ako si ja mozem ist cez hranice do rakuska kupit nejake potraviny ktore su lacnejsie ako u nas, pripadne natankovat - a nikto mi nema do toho co kecat - tak isto by nemal nikto kecat ludom co si chcu kupit kluce z ineho "regionu"

A ten tvoj priklad s holiacim strojcekom je uplne mimo, pretoze kratnutych klucov je mizive percento. A hlavne neviem co ma spolocne s tym co pisal Martin

Inak dobry clanek
  • Jak to mám vědět, to dělal fotr...
  • V poradku, ono to tak mohlo vyznit, ze jsou nejake dalsi srovnatelne a jen nejznamejsi je HB. Kazdopadne autorovi i vsem dekuji za reakce, moc rad si to projdu! (a urcite nejen ja). Mozna by nebylo marny obecne jeste nejaky clanek, kde jdou shanet hry levneji (i kdyby to bylo jen nejake shrnuti).
  • ucho
    no popravdě jsem vůbec nenarážel na to pirátění. studenti pirátí, to je normální. ale snad průměrně inteligentní člověk by mohl mít nějaké povědomí o tom, jak se utváří cena, a že se vše neřídí podle toho, jak moc vysoká se ta cena zdá nějakému studentovi, který si hry ani nekupuje...
  • ucho
    Pravdu díš, jenže u těch klíčů to tak jednoduché není. Někdy je původ toho klíče pochybný a z principu věci přeprodávání lze ty klíče někde sehnat skoro vždy levněji (jen ne kdykoli). Takže většina zákazníků těchto obchodů jsou ***, protože si připlácí za jednoduchost a protože se neorientují obecně v daných cenách.
    Pokud tě před nějakým supermarketem zastaví na parkovišti snědý muž a nabízí ti holicí strojek značně pod cenou, byl bys ***, kdybys ho nekoupil, nebo kdybys ho koupil?
  • http://www.indiegamebundles.com
    tady ti vyplivnou aktuální bandly z hafo různejch webů..
  • Mart9
    další vysokoškolák *15*
  • Protoze tak by okradl JRC.
    Stazenim vytvari kopii, cili nevznika zadna skoda. Ani nemuze, kdyby ano, muselo by byt vyfoceni ciziho auta jeho kradez a to neni.
    Ale nepredpokladam ze to demagogove pochopi.
  • .... a ani potom ne, protože jsem hru už přehrál na piratebay ...
    FUJ FUJ FUJ
    Pirátim hry? ano. Dohraji maximálně do poloviny a pak jdou z disku. Později zakoupím ( až je rozumnější cena ) a dohraji. Ráda podpořím vývojáře alespoň pár korunami. Stejně tak nemíním kupovat zajíce v pytli. Jeli hra očekávaná, tak kupuji hned, jinak nejdříve vyzkouším.

Co ale píšeš ty, že si zahraješ upirátěnou hru a ikdyž je dobrá víc neřešíš. To je fakt ale FUJ
  • Mart9
    Pozavírat takový lidi, co kradou a ještě se tím chlubí. Proč prostě nepřijdeš rovnou do JRC a nestrčís si krabici s hrou pod bundu? Máš hru hned, ani nemusíš stahovat.
  • Mart9
    Díky za kvalitní čtení k obědu pane Olejník.

Šedá zóna pro mě není, proč bych měl riskovat nákup u nějakého pochybného obchodu, když si můžu počkat na slevu třeba na Steamu. Dishonored, Far Cry 3 nebo Sleeping Dogs jsem taky koupil za 5€ a šedou zónu jsem nepotřeboval.
  • Mam pocit že pišem velmi zložito...
    1 overim si shop či nepredava kradnute kluče, ak nie, je to OK
    2 Ak predava kradnute kluče...NEBRAT *1* alebo je to každeho vec, ale je to rovnake ako piractvo s tym že navyše platim zlodejovi...
  • Presne ako hovoriš, treba si overiť či ten, ktory shop je dôverihodny, a nepredava kradnute kluče, aby ti hru neblokli...OMG dnes niektory ludia nedokažu pochopiť, že aj kluče sa kradnu...a veselo nakupovať, podla mňa je za tym xeftom aj tak ofiko distributor, ktory popri ofiko predaji, chce ešte niečo zarobiť navyše...teda ako pokial niekto VEDOME kupuje kradnute kluče, tak to už je rovno piractvo...
  • to mas pravdu, drive nehrozilo, aby nejaky student piratil
  • Co kdybys misto hrani her venoval cas zvysovani svych profesionalnich kvalifikaci, abys nemusel pracovat za 14 hrubyho? Jen takovej napad. *3*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší