Šéf Borderlands 3 nevěří v růžovou budoucnost Steamu
-
Ano nějakou menšinu zajímají jednotlivé osobnosti či skupiny. Většina herních studií a jejich vydavatelů jsou ale součástí velkých skupin/korporací, kde to zákazníky nezajímá. Jiné je to u Indie vývojářích. Duševní zralost je jen nadřazenecké slovíčkaření. To je jako bych napsal že jsi jen hloupý fanboy, když bráníš velké korporace kterym jsi akorát u zadního otvoru.
-
Spoustu zákazníků, obzvláště v zábavním průmyslu, zajímá jestli si talentovaný tvůrce na hře, hudbě, nebo filmu vydělá tolik peněz, aby si mohl dovolit je investovat do další tvorby. Tudíž když zvolí vydavatele, který mu neodkrojí z prodejů tak velkou částku peněz, jako jiný, dokáží jeho motivaci pochopit. Je to jen o duševní zralosti...
-
má pravdu ten chlapec
-
Ach jo... to jsou stejné keci jako když se spouštěl Origin...
-
"...hraci jsou zde pouze jako spotrebitele." Ano POUZE. Nějak vám zase asi nedochází, že když si tu jejich věc koupí méně POUHÝCH spotřebitelů, tak je jim nějakejch 15% navíc z kusu totálně k ničemu.
"....v nekterych pripadech je to vyvojar, v nekterych vydavate" Ve všech případech to je vydavatel. Vývojář to je max, když je i vydavatelem. Což dnes znamená v podstatě nikdy.
"Budoucnost je v obchodech, ktere budou nabizet sve sluzby za minimalni poplatky." Budoucnost je v obchodech co nebojují s monopolem tak, že vytváří další omezováním trhu.
"a co se Metra tyce, verim ze na rozhodnuti vyjit exkluzivne na Epicu vydelali rozhodne vic nez kdyby vysli na Steamu." Z tohoto jde vidět, že vám stačilo vidět jedno číslo a už máte hned jasno. 15% navíc z kusu neznamená větší výdělky. Ale věřte čemu chcete. Vím že článek o tom jak se 3. dílu prodalo x krát více jak předchozích zní fakt úžasně pro někoho kdo o tom nepřemýšlel ani vteřinu. :) Teď už se jen mohou modlit aby ty lidi opravdu jen čekali a neměli to dávno stažený z torrentů. To ukáže čas. Ale myslím že si odradili docela slušný počet potencionálních POUHÝCH spotřebitelů. :)
-
Co jsem naposledy slyšel, tak epic ještě neměl ani košik. Což je snad základní prvek pro všechny eshopy.
-
Ano, to je právě ta otázka, co hráči skutečně používají a kolik jich je. Ani STEAM nemá využívané masově všechno co nabízí ….
-
Nevi nekdo jestli jezdi Randy Fordem? Pak by totiz zacalo davat plne smysl cele jeho prijmeni 😀
-
Zrovna jsem premyslel o tom jak "skvele pro hrace" to v cem teda je, kdyz i kdyz marze obchodu je tretinova tak hra stoji stejne jako by stala na steamu...
No a k druhemu bodu tam jeste dodava ze vydavatel nemuze byt nezavislym shopem... ja nevim, nedela Epic taky hry?
-
On jim někdo něco ukradne a oni už to nebou mít aby to byla zlodějina? Píšete co je nejlevnější pro vývojáře, tak když jsou tak nenažraný a serou na zákazníky, tak proč by jim měli platit? Zákazníky nezajímá, že mají lepší zisk, zákazníka zajímají pouze lepší služby a když torrent nabízí už v podstatě lepší služby, tak si dle vašich slov spočítali co je pro ně nejlepší ne?
-
Tak když mi stav trhu nedovolí si hru koupit.
Jaká práva má zákazník na Epic store, kde neexistuje refund, neexistují recenze, technická podpora... i na diskuzní fóra chodí lidi na steam :D
Pirátění není krádež, protože majiteli upirátěná kopie nechybí a v případě Epic store ani nemůže mluvit o ušlém zisku, protože u mě není dilema "koupit versus upirátit" nýbrž "upirátit nebo ignorovat".
-
I z pohledu vývojáře (resp. distributora)... mám dost pochyby jestli se vyplatí dát hru JEN na relativně nový Epic Store a na steam (aka největší obchod) jí dát až po půl roce.
Vezmeme-li v úvahu kolik % z prodeje si bere Epic a Steam, muselo by se na Epicu prodat asi 70%+ kopií kolik by se jich prodalo na steamu. Dost pochybuji že pro něco takového existují tvrdá data na základě kterých by se kompetentní osoby mohly rozhodnout. Na druhou stranu tvrdá data jsou poměrně známá u procentuálního zastoupení prodejů napříč časem, kdy drtivá většina kopií je prodána v onom krizovém prvním půl roce.
-
Na netu někde litá tabulka kde je ukázáno co Steam ma a Epic nemá, za poslední dva měsíce už přidali nějaké dvě věci z 30. Takže tak za dva roky to budou rovnocenné obchody 😂. Docela by mě zajímalo kolik věcí lidé na Steamu používají
-
Miluju když má nějakej CEO plnou pusu řečí o tom, co je nejlepší pro hráče.
Pro hráče je nejlepší variabilita - to je taková univerzální pravda která sedí na vše.
Jestli má být epic tím nejlepším pro hráče, zatím je to přesně naopak - nic dobrého nepřináší, ba naopak, krade hry konkurenci (nejen steamu).
Nooo, možná je tím nejlepším protože se díky němu vrátím k pirátění a ušetřím hromadu peněz... že by to bylo myšleno takto?
-
Tak jasně že je lepší je tu o nějakých 15 let déle.
-
Stále můžeš udělat to, že si vygeneruješ Steam klíč a prodáváš ho jinde například Humble:) Takže si Steam z toho nevezme daných 30 %. To si bere jako základ v případě přímé distribuce přes jeho obchod. Toto se dále pak snižuje podle počtu. Epic je výhodný pro malé vývojáře.
-
Je důležité to vidět jinak než černobíle. A je prostě fajn se nadechnout a uvědomit si, že věci se takto mají a mít budou a není třeba z toho dělat takové drama. Každý má ostatně možnost volby, jak zareagovat. Z mého pohledu EGS zatím funguje, vytknout se musí jen chybějící základní featury. Až se trochu pochlapi, bude vše ok. Konkurence Steam nezabije, ale možná ho trochu rozhybe. Nakonec v tom prostě je spousty dobrého pro hráče jediné minus je to, že hry člověk nebude mít pohromadě.
-
Konkuruje se I exkluzivním produkty. To, že toto není konkurence je čistá lež.
-
Slibující číňani a Randy jsou něco jako čínské investice v Česku, mnoho slov pro reklamu, skutek žádný. STEAM, i když je nemotorný a trochu těžkopádný, je pořád o hodně délek před vychvalovaným EPICem a vychvalování a nadávky od Randyho to nezmění. Chtěl jsem nové ANNO a B3, ale buď to kopím v případě ANNO přímo, nebo si klidně rok počkám a určitě nebudu sám....
-
ano přesně tak. na číňanovi nevěřim vůbec nic, po tolika únicích dat.. vždy´t tam budeš mít uložený i číslo kreditky atd... radši taky budu pirátit a co se mi líbí, to si koupím na steamu za rok ve slelvě