-
Ale SC4 je založený jen a pouze na statistice (proč by to ale kvůli tomu měla bejt hovadina, to nevim. dokonce bych řekl, že to SC sedí mnohem líp než simulace kupy inteligentních entit). (ne)Sedící počty obyvatel v domech na tom nic nemění.
-
fiktivní počty simů imho nejsou nic proti ničemu. Na povaze simulace to nic nemění. Nechávám stranou, že jsou v té simulaci zásadní chyby, to už je něco jiného a jistě nedobrého.
-
Pak ten argument,že SC 4 byla statistická hovadina neplatí. Tam to bylo jasné a fungovalo to.
Tohle je fakt rozbité.Ten engine se jmenuje trefně Glass....Lehce se rozbije.
Jak tohle opraví (jestli) to jsem zvědav. Možná to postupně opustí. -
Měl jsem pazoury jen na betě a už ta mě zklamala (v plné nahotě tam šlo odhalit všechny nedostatky, které se plné verzi vytýkají, krom nefungujích serverů). Pokud máš rád SC4 a nemusíš Tropico, nekupuj. Pokud miluješ Tropico, a nemusíš SimCity, do SC5 jdi. Pokud máš rád oboje, jde už jen o to, co po SimCity chceš. Já jsem poslední případ a já chci od SimCity... no, SimCity - tzn. tycoon, ne sandbox, simulátor, ne hříčku.
-
no ja jsem si to jen predstavil jako kralikarny nejhorsiho razu. sim city neni moc realisticka hra narozdil od predstav mnoha lidi co jej obhajuji.
-
tak management takoveho mesta by asi byl hodne hardcore, schvalne takove zkusim udelat a pripadne nasdilim video.
-
Chtěl jsem nové SimCity ale zajím ho nechci když vidím jak to vypadá.
-
Co se týče simulace každého jednoho Sima, tak jsem postnul vejš odkaz na ofic fóra, kde nějakej člověk naznačuje (v tomhle případě možná i dokazuje), že to ve skutečnosti tak nefunguje. Tzn. že byli hráči oklamáni.
-
no a jak bys to hodnotil jako celek? funguje to? ptam se protože prave se rozhoduju jestli kliknout na buy :) predem dik za odpoved
-
tak tomu Maxis přezdívá. Simulace každého jednotlivého sima, každý sim je unikátní jednotka s vlastními potřebami a parametry - agent. Stejně se kvantuje i elektrika, voda, splašky a co já vim co ještě (ty barevný fleky, co člověk vidí lítat po mapě, když si zapne nějakou diagnostiku). Upřímně nevím, jestli pojem agenti používají i na ty simy, ale vzhledem k povaze si myslím, že to na ně lze bez ostychu vztáhnout.
-
agent-based simulation. ber to jako balik AIcek, ktery spolu musi koexistovat v jednom svete, kazdy si jde za svym cilem, kazdy se rozhoduje sam a komunikuje s ostatnimi.... hodne zhruba receno.
-
Psal jsem to teď do bleskovek, tak to hodim ještě sem. S tou hrou zkušenosti nemám, ale vim zhruba jak by měla fungovat, takže mi to přijde jako docela husý.. co si o tom myslíte vy?
http://forum.ea.com/eaforum/posts/list/9361396.page#27608142 -
to chces rict, ze jde narvat 2 !miliony! lidi na 4km^2?! to jako ze muze byt hustota obyvatelstva 500000 lidi na kilometr ctverecni? jezis to je hororova predstava. manila (nejhusteji zalidnene mesto na svete) ma 42858 lidi na kilometr ctverecni.
-
jaci agenti?
-
Simulace má úplně jinou povahu. Statistika (SC1-4) vs. agenti (SC5).
-
Velikost map je tristni a i kdybys ji zaplnil celou tak rozhodne neodpovida velikosti milionoveho mesta.
Specializace a mikromenedzment se da delat i ve velkem meste. -
Jasne, kazdy nazor je subjektivni, co se tyce hodnoceni jakekoliv hry. Vam to nevyhovuje, me ano.
-
priznej si to, nove simcity chces tak si ho kup
-
S tou vodou to neni az tak jednoduche - cisticka ti hodne pomuze, ale i tak jsem musel u sveho nejstarsiho mesta postavit 2 velke pumpy u dvou cisticek a na stridacku ty pumpy vypinat a zapinat (vzdy po nekolika hodinach). Jakmile totiz pumpa pod sebou nema nejvyssi uroven vody tak je daleko mene efektivni a musi mit vic addonu.
Zda jsem zvolil optimalni moznost uvidim dale. Pocitam, ze az sektor komplet vytezim tak zbouram prumyslove stavby a restruktualizuji to, pak snad bude voda stacit z jedne pumpy. -
Super. Díky za tvé dojmy...teď mám chuť to na vlastní kůži taky vyzkoušet!