-
popravdě člověk který psal tuto recenzi tak netušil že nové simcity se hraje jinak než staré, tady jde o kvalitu a ne kvantitu, pravda po prvni zapnutí hry budí dojem omezenosti, ale jsem hral dal a dal pochopil jsem jak na to a momentalne po 5ti hodinach mam zastavenou tak 3/10 mapy s nejvyší populací mrakodrapu, a podle chuti či potřeb můžu rozšiřovat co chci a jak chci a nemusím se bát specializací
-
-
Dobra, dejme tomu ze i s malym prostorem si muzes uzit dostatek zabavy pri budovani meste. Ale otazka je, proc neudelali vetsi aby zavreli hubu vsem rejpalum? Proc to, co umelo uz 10 let stary SC4, neumi nove? Novy dil se prece dela proto, aby byl lepsi nez predchozi. Me pripada, ze udelali krok dopredu v grafickem zpracovani, a 5 kroku vzad ve vsem ostatnim. Nevim jak jinak popsat hru, ktera nedokaze ani napodobit moznosti sveho predchudce a je pouze zmensena a hodne zjedodusena aby ji mohl hrat kazdej a ve finale neni vybudovani mesta skoro zadnou vyzvou.
-
-
O tom už sme se tu bavili ... ta hra má hodně propracovanou a náročnou simulaci. Něco co nemělo SC4 ani zdaleka. Pokud budeš zvětšovat mapu tak ti bude neúměrně stouhat HW náročnost. Já odobně myslím, že to je kvůli tomu, aby se zachovaly HW požadavky na nízké úrovni. Pokud potom vydají DLC (ať už placené nebo zdarma) s většíma mapama tak na něm bude varování, že je jen pro silnější PC. Jinak by si zase místo stěžování na malé města všichni stěžovali, že jim hra laguje.
-
tak můžeme jen doufat v budoucí upravi, jen momentalne nenci moc lidi co udrží město při životě s 300 000 populaci a vic hlavně všichni maji problemy s vodou které se dají řešit, hlavně všichni nadavají že neprší (což vodu doplnuje) ale neni to tak zalezi jak ktera mapa
-
-
Nechapu jak nekdo muze mit problem s vodou. Kdyz clovek postavi cisticku, tak vsechny splasky to zpetne konvertuje na zasoby podzemni vody, takze staci postavi cisticku a hned vedle vodni pumpu a problem solved.
Fakt me ale dostava jak zaryti fandove predchoziho simcity toto nove ani nehrali a uz rvou jaka je to srajda a jak je to trapne jednoduchy a to jen kvuli tomu ze "MESTA JSOU MALA", uz je to vazne trapny *7* -
-
S tou vodou to neni az tak jednoduche - cisticka ti hodne pomuze, ale i tak jsem musel u sveho nejstarsiho mesta postavit 2 velke pumpy u dvou cisticek a na stridacku ty pumpy vypinat a zapinat (vzdy po nekolika hodinach). Jakmile totiz pumpa pod sebou nema nejvyssi uroven vody tak je daleko mene efektivni a musi mit vic addonu.
Zda jsem zvolil optimalni moznost uvidim dale. Pocitam, ze az sektor komplet vytezim tak zbouram prumyslove stavby a restruktualizuji to, pak snad bude voda stacit z jedne pumpy. -
Tak to třeba vůbec nevím..... já mám čističku a čerpačku vždycky co nejdál od sebe.
-
-
Cisticka uz neprodukuje ground pollution narozdil od ty roury co ty splasky rovnou haze na zem, takze pro to se to musi stavet vedle sebe. Jediny duvod kdy jsem potreboval vyuzit filtracni pumpy na vodu byl ten kdy mi bouchla atomovka a ja na te zamorene casti mel pumpu a nechtelo se mi ji stehovat na druhej konec mapy *1*
-
-
-
-
-
Kvalita=vybudovat obri funkcni megapoli
BTW. to by me fakt zajimalo co jsi 5 hodin na takovy mape delal? To jsi postavil za 10 minut a pak sel do skoly a kdyz jsi se vratil VOILA mrakodrapy... -
-
Ono to chce zkusit ... a není to problém na takové mapě hrát několik hodin. Já po třech hodinách teprv vstupuju do fáze, kdyu mě dochází místo ... není problém postavit skoro hotové město na 1/4 té mapy. Ono trochu o tom to nové SC je ... stavět tak, aby si člověk nechal místo na velké budovy. Pokud někdo vezme 75K půjčku na začátku hry a potom natahá grid na celou mapu a stěžuje si tak by mu nestačila ani větší mapa ... akorát by ten grid měl natahaný za delší dobu. Imho je chyba, že udělali zónování zadara ... potom lidi zaplní mapu za 10min.
-
Koukám že zarytí fandové staré série nikdy nepřestanou kydat hnůj z důvodu, že hra není podle jejich představ a že je tak trochu o něčem jiném.
Jo a tady máš video abys viděl, že i těch 5h to trvat může a že problém s dopravou je oproti Simplicity4000 na mnohem větší úrovni složitosti a důležitosti http://www.youtube.com/watch?v=qV6PrEjaH8Q -
-
Ja nejsem zarytej fanda. Spis naopak. Sim city me vlastne v minulosti nikdy moc nebavilo a prvni mestska budovatelska strategie co jsem zacal hrat byla Cities XL (btw prvni stavitelska hra ktera prinesla model specializaci a obchodu s komoditama) kterou jsem hral i pres opravdu silenou porci bugu opravdu dlouho protoze miluju staveni velkych mest. To co nabizi staviteli meho razeni Sim City je k placi a i kdyz chapu ze nekdo muze hykat blahem ze mikromenedzment je prece super (a ne ze ne) tak na to ja prdim protoze mikromenedzmentu si clovek muze uzit i v obrovskym meste a i na velky mape muzes zacinat s malinkym mesteckem a piplat si ho.
Ja nechci stavet Ostravu nebo Cheb nebo Benesov. Ja chci stavet New York, San Francisco, Mexico DF nebo Tokyo.... -
-
Teď de o to, jestli by tě to bavilo i pokud by ti takový new york jel 5 FPS.
-
-
To nám tvrdili (čti: lhali do očí) aby si obhájili DRM ... taková Lie in a lie in a lie.
-
V Cities XL jsem to presne tak mel :D
Mozna bych jen dodal ze jsem mel pocit ze to je prave ten duvod proc nam tvrdili ze cast vypoctu probiha na serveru.
-
-
-
pravda doprava může byt šílený problem když máš špatně rozvrhle město už při 100 000 populace, ale je dobré že ted člověk nemusí všechno stavit do americkeho stylu (všude mřížky) mužeš si postavit vizualně krasné město s 20ti budavama a mit 80 000+ populaci
-
-
je to asi tak spousta lidi to dela tak ze okamzite naplaca populaci kde se da aby meli meli aspon 2500 -5000 lidi pak nemaji tak rychle prace tak dostavi obchody a tovarny a pak maji problem s elektrinou atd... ja zacinam asi s populaci o 200 -400 lidech, kontroluju si obsazenost pracovnich mist a hlavně hodnotu pozemku ktere simici vyžadují, zajistim zakladni potřeby, postaram se o spokojenost tohoto prvniho bloku at se zvysuje hustota obyvatel a jelikoz mam limited edition tak setrim na maxise a trenuju ho, jak jsem spokojen postavim dalsi blok lidi s vyší hodnotou pozemku a jak mam všechny 3 a zajistene mesto zacinam se specializaci s nizkou populaci az se rozjede specializace tim se rapidne zvysuje i populace
-
-
-
Čau, poprosim o radu, dá se velké dílo zbourat před úplnou výstavbou? Nebo dá se vůbec zbourat. díky za odpověď
-
kdyby se to nejmenovalo simcity byla by znamka určite vyšší, mne prijde že propracovanost simulace je zde vyšší než v simcity 4 a prave to jdu koupit.
akorát tam možná nejsou ty vetší mapy no a co , tohle je spíš duraz na detail. A možná v budoucnu vyjde dlc s názvem megapolis a s vetšími mapami. -
-
Simulace má úplně jinou povahu. Statistika (SC1-4) vs. agenti (SC5).
-
-
jaci agenti?
-
-
tak tomu Maxis přezdívá. Simulace každého jednotlivého sima, každý sim je unikátní jednotka s vlastními potřebami a parametry - agent. Stejně se kvantuje i elektrika, voda, splašky a co já vim co ještě (ty barevný fleky, co člověk vidí lítat po mapě, když si zapne nějakou diagnostiku). Upřímně nevím, jestli pojem agenti používají i na ty simy, ale vzhledem k povaze si myslím, že to na ně lze bez ostychu vztáhnout.
-
-
Co se týče simulace každého jednoho Sima, tak jsem postnul vejš odkaz na ofic fóra, kde nějakej člověk naznačuje (v tomhle případě možná i dokazuje), že to ve skutečnosti tak nefunguje. Tzn. že byli hráči oklamáni.
-
-
2smejki: Jenze oni tvrdej, ze kazdyho z tech simu simulujou, coz je kravina, kdyz pak zjistis, ze jich 90% vlastne neexistuje ... ;D
-
fiktivní počty simů imho nejsou nic proti ničemu. Na povaze simulace to nic nemění. Nechávám stranou, že jsou v té simulaci zásadní chyby, to už je něco jiného a jistě nedobrého.
-
-
no a jak bys to hodnotil jako celek? funguje to? ptam se protože prave se rozhoduju jestli kliknout na buy :) predem dik za odpoved
-
-
Měl jsem pazoury jen na betě a už ta mě zklamala (v plné nahotě tam šlo odhalit všechny nedostatky, které se plné verzi vytýkají, krom nefungujích serverů). Pokud máš rád SC4 a nemusíš Tropico, nekupuj. Pokud miluješ Tropico, a nemusíš SimCity, do SC5 jdi. Pokud máš rád oboje, jde už jen o to, co po SimCity chceš. Já jsem poslední případ a já chci od SimCity... no, SimCity - tzn. tycoon, ne sandbox, simulátor, ne hříčku.
-
-
-
agent-based simulation. ber to jako balik AIcek, ktery spolu musi koexistovat v jednom svete, kazdy si jde za svym cilem, kazdy se rozhoduje sam a komunikuje s ostatnimi.... hodne zhruba receno.
-
-
-
Jo to da smysl, games.cz na zaklade preview potisknou stojany sloganem "nej simcity ever" a nasledne proto ze se to menuje SimCity schvalne daji 5.
To dá rozum................. -
Ano, možná někdy ....
-
-
Jak fungují mapy?
Náhodně mně to vybere region a když ho nechci tak to smažu a zase náhodně?
Kolik takto mohu mít regionů? -
-
Vyberes si region,ve kterem muzes mit 2 az 16 mest+mista na specialni velke stavby. region udelas bud privatni nebo verejny. Muzem mit rozhenrano celkem 10 regionu (tzn 10save pozic)na jednom serveru. Hrat muzes na vsech serverech soucasne(samozrejme mesta jsou neprenosna)
-
Vybereš mapu která se ti líbí, nastavíš podmínky (soukromý, online, sandbox, omezený prostředky, atd) a je to. Můžeš jich mít rozehraných tuším 10 na každým serveru.
-
-
Ano, města jsou malá, ale nové SimCity by se nemělo hrát stejně, jako předešlé díly (tj. jedno obrovské soběstačné město). Pokud to chci rozehrát ve velkém, je třeba města specializovat: postavit město, které se soustředí na služby (policie, hasiči...) a pokrýt jimi i další města ve správě regionu; postavit univerzitní město, které bude poskytovat vzdělání celému regionu; postavit město s nadbytkem elektřiny/vody/kanalizace a ty pak prodávat dalším městům atd. Tímhle způobem to pak funguje, ale uznávám, že větší prostory pro měst bych také uvítal.
-
-
v tom furt nějak není výzva. Je to jen "uplácej si čtrnáct báboviček"
-
Jasně, ale můžeme říct, že tohle je ZPŮSOB jak stavět město.. A chápu touhu hráču mít "megapolis", opravdu strukturované megaměsto, s malými domky se zahradou na předměstí, kde si hrají děti na ulici, přes sídliště, až po široké bulváry s nejluxusnějšími obchody, mrakodrapy bank, nebezpečnými čtvrti plnými heren, strip-barů, daleko od univerzitního kampusu, kde jsou velké parky, knihovny a celé město protíná řeka, která město dělí na west-east, odvěké to fotbalové rivaly...
-
-
Tohle je skoro tak špatné jako ta recenze Dungeons of Dredmor. *9*
-
Kdyz tak ctu recenzi, tak si rikam, ze autor ma hlavne problem s tim, jak tuto hru hrat. Nove Sim City je o specializaci a hodne o micromanagementu sluzeb.
Moje zatim nejvetsi mesto ma neco kolem 800k obyvatel se specializaci na vyrobu elektroniky. Mesicne s nim vydelam kolem 1.2m. Velikost mesta je podle me dostatecna. Verim, ze s jinou specializaci (industrial treba) by sla populace vytahnout na 1.5m-2m obyvatel.
Co se online tyce, nemuzu si stezovat. Hrajem s kamaradama na 4x4 mape a uzivame si to.
Tzn. pro me 8/10 -
-
takze se ti zda, ze tvoje mesto, ktere je rozlohou mensi, nez prumerna vesnice, muze mit 800 ticis obyvatel? hmmmmmmmmmmmmmmm, solidni... ze by podzemni komplexy?
-
Velikost map je tristni a i kdybys ji zaplnil celou tak rozhodne neodpovida velikosti milionoveho mesta.
Specializace a mikromenedzment se da delat i ve velkem meste. -
Zase to je pak jak hry na Facebooku. Proč se to pak jmenuje město kde řešíš každý barák aby to fungovalo. Tohle je hloupost.
Ve městě řešíš město jako celek a ne každou budovu.To je dost otravné.
Kde bude přesně stát jak bude velká a pak celé znova. Ještě chybí řešit jak budou chodit NPC na hajzl -
-
Jasne, kazdy nazor je subjektivni, co se tyce hodnoceni jakekoliv hry. Vam to nevyhovuje, me ano.
-
-
to chces rict, ze jde narvat 2 !miliony! lidi na 4km^2?! to jako ze muze byt hustota obyvatelstva 500000 lidi na kilometr ctverecni? jezis to je hororova predstava. manila (nejhusteji zalidnene mesto na svete) ma 42858 lidi na kilometr ctverecni.
-
-
v pohode by to šlo protože nejde o km ctverecni musís brat v potaz ze stavis do vysky takže to je asi tak 20 km kubickych odhadem (v matematice nejsem moc dobrej)
-
-
covece to si pletes s lidskyma farmama z matrixu :). lidi nemuzou zit takhle nalepeny na sebe. a manila je realny mesto, kde ten treti rozmer taky mas.
-
-_-
-
-
tak management takoveho mesta by asi byl hodne hardcore, schvalne takove zkusim udelat a pripadne nasdilim video.
-
-
no ja jsem si to jen predstavil jako kralikarny nejhorsiho razu. sim city neni moc realisticka hra narozdil od predstav mnoha lidi co jej obhajuji.
-
-
-
-
priznej si to, nove simcity chces tak si ho kup
-
-
Chtěl jsem nové SimCity ale zajím ho nechci když vidím jak to vypadá.
-
-
vidíš porad si nejsi jistej kdyz rikas zatim. 80€ neni mnoho
-
-
Já za 37$ tři dny před, ale od té doby to šlo nahoru tam kde sem to koupil ..
-
ja to kupoval za $35 v deni vydani :)
-
Nebo 50$ když víš kde. *1*
-
80€ je jen zakladni castka pak "musis" platit za kazdou eiffelovku a co pul roku dlc jen pockej uvidis
-
-
-
-
-
-
Ten člověk, co to recenzoval to krapet silně nepochopil... aneb hra o micromanagementu s S2 přístupem.
Otázka: "Bylo by vhodnější pro méně kreativní jedince vyrobit scénář "udělej dokonale čisté město" s dodatkem pro méně bystré "a druhé těžce industriální? Nebo je lepší to nechat na hráčích, ať se sami rozhodnou?"
Odpověď: "Asi stejně jako v Tropico nalajnovat - přecijen je to trend dnešní doby."
Komentář k recenzi - "Hovínka" a elektřinu, může v plné výši zpracovávat (popř. dodávat) vedlejší městečko, takže nikdo nebude muset stávající metropoli hnusit. -
dají se tam postavit taky zemedelske farmy, jako agriculture v 4?
-
-
Bohužel ne ... ale třeba bude agri DLC *1*
-
-
agro dlc za 8 stovek (dolaru)
-
-
p.s.
že bych si postavil takové farmarske mesto
-
-