Přejít na výpis diskuzí
„Singleplayer sám o sobě je mrtvý“, zní z EA
9.12.2010 | Aleš Smutný
74 příspěvků
-
rád a často si zahrám MP, momentálne hlavne cez Steam, ale aj Battle.net občas. Ale skôr hry typu Diablo 2 alebo Left 4 Dead, v ktorých sa dá hrať teamovo, resp. Coop. Nepovažujem sa za zlého hráča MP, v herniach, kde nehrali cheateri, som bol vždy prvý alebo aspoň v prvej trojici najlepších v rebríčkoch (sám som PC herňu jednu dobu prevádzkoval a vlastnil), a to chodili hrať aj ľudia z rôznych klanov, napr. Counter-strike, Warcraft 3 a pod. Napriek tomu, nadovšetko rád si zahrám single-player hru, ale musí to byť taká, ktorej príbeh naozaj za niečo stojí a ktorý vo mne zanechá zážitok a dobrý dojem. Takých hier nie je veľa,ale spomínaný Mass Effect k tomu rozhodne patrí. Takže myslím si, že SP určite nie je mŕtvy, len treba, aby SP hry za niečo stáli a nebol to nepredajný brak. Inak fandím coop hrám, ale aj ostatným MP hrám, no nemám v láske MMO hry typu World of Warcraft a pod., ak nie pre iné, tak preto, že sa za ne musia platiť mesačné poplatky a ešte treba aj kúpiť hru, to považujem za maximálnu nenažranosť výrobcu. Ak by bol slušný, hru dá grátis, ale vyberá mesačné poplatky, do max. výšky 10€. Ak hra nezaujme, nezaslúži si výrobca ani zarobiť.
-
Tak nevím ale já už rok nic v MP nehrál. Vlezu na MP a dělám tam jen cvičný terč magorům co tam skáčou jak jojo a pobíhají jak šílená myš. Co mne naštvalo že jsem přestal hrát úplně MP jsou chetaři , to je už do nebe volající že stím nikdo nic nedělá. Každej jouda si zapne autoaim a jen to kosí a to má jako lidi bavit ?
-
v EA někomu dost hrabe???
-
Věc názoru (toho pána).
Já například MP nehraju vůbec. Mám rád, když si můžu hru pořádně pomalinku prolézt (což v MP, kde všichni jenom přiblble skáčou a střílí za honbou fragů nelze). SP hru, která má v recenzi napsáno 10 hodin, klidně hraju trojnásobek čisté (bez opakování po zabití) hrací doby. Pomalý, tichý postup misí, pořádně prozkoumat a zvažit nejvhodnější způsob likvidace nepřátel - to mě baví na rozdíl od rambo stylu (furt rychle vpřed, skákat, střílet a nemít čas se zastavit). Proto taky nemám rád ve hře cokoliv, kde jsem v nějakém časovém presu.
Ještě tak nějaké závody (auta, morotky, kola) bych snad vzal na milost. Ale MP střílečky nikdy.
Pochoptelně, je věcí každého soudruha, co preferuje *4* Někdo vdolky, jiný holky... -
Multiplayer muze podstatne prodlouzit herni dobu. Ciste SP tituly jsou mnohdy jednorazove zazitky, ktere si zahrajeme jednou, mozna 2x a to je vse.
Pokud svou filozofii skutecne dokaze uplatnit v realite, je to pro hrace pouze dobre (potencialne vice zabavy za snad stejne penize). Nemusi to ani byt klasicky multiplayer, mnohdy staci jen kooperativni rezim treba pro 2 hrace...
Na druhou stranu MP u adventur by byl asi zajimavy ;) -
-
SP dělá přece vývojářům prachy a další práci??
-
no ono obecně je to zvláštní s tím MP. většině lidí stačí na MP jedna, dvě hry a vystačí si s nimi na hoooodně dlouho :) takže ono přesytit trh multiplayerovými hrami nebude rovněž žádná výhra...
patrně byl ale výrok dotyčného člověka trochu zkreslen a takový humbuk bych z toho nedělal :) pro firmu je to jednoduše více peněz za méně muziky, protože MP hra má déle trvající potenciál a tedy se na ní da více vydělat. SP hry jsou na tvorbu náročné, protože je potřeba vytvářet příběh, je potřeba vše správně vyprávět atd. tedy spíše dotyčný mluví v řeči peněz a ty jsou nyní v MP nebo v neustálých přídavcích. však takové Sims umí EA vyždímat královsky...
-
-
singleplayer v podani EA je mrtvy - tak asi mel spravne znit ten vykrik. Holt kdo umi, ten vydela i na singlu (Bioware) a kdo neumi (EA) tomu nepomuze ani ten multak. *1*
-
-
ale von ten EA je vydavatel toho Bioware *1*
-
-
ma pravdu . Clovek je spolocenska bytost a ze chce hrat s ostatnymi neni nic vynimocne.
-
-
dal som ti minusku, bo si chuj
-
-
mne sa vzdy hraje lepsie multak. Je to tazsie a clovek tam musi viac mysliet. Co je na tom zvlastne ze sa tam i stretne s partou a vymyslia daku haluz. Pri zanry co hram ja RTS a FPS je to normal. Tym netvrdim ze je to mrtve ale tymto smerom to asi nabera spad.
-
-
ja si zas myslim, ze MP nie je o nic tazsi nez SP, ba niekedy prave naopak, a hlavne vsetko zalezi na hre, od autorov hry a na samotnych hracoch, aka je MP ci SP cast hry, niekomu je v tej a tej hre lahsi MP niekomu SP, vynimku tvori ciste MP tituly, ci ciste SP tituly
Ja osobne nedam dopustit na SP cast hier, skratka dobremu putavemu pribehu sa nevyrovna ani MP mania, je dobre si obcas zahrat aj s inymi ludmi, to neberiem, ale aby som hraval iba s ludmi proti ludom cisto MP, to radsej siahnem po starsich hrach, ked inej moznosti nebude a prejdem nanovo hry, ktore som uz mozno aj davno zabudol, ako nonstop MP action
-
-
-
-
Osobně mě to štve, jak se dnes MP protěžuje. Ve Staru už není ani LAN, ale jen net. Já hraju svoje hry rád sám. Pokud někdo neumí udělat SP (jako EA), tak ať se do něj necpe a dělá si MP pro lidi co to ocení. Ale říkat, že je SP mrtvej zavání nenažraností a touhou vše zpoplatnit.
-
Ako fakt som sa pobavil ako neviemn o co dotycnemu panovy ide ale Mass Effect alebo Dragon Age su hry ktore si zahram stale aj bez nejake MP. Ako nehovorim ze MP nieje zabava ale nato su ine hry. Single ma pribeh a atmosferu a to ma svoju silu a vzdy ju mat bude.
-
já na mp moc nejsem,nemam na to doma pořádné podmínky ,já hraju singl kvůli příběhu a tak nějak pro filmový požitek,nebo když čtete knihu,která vás hodně baví,
je sice něco jiného hrát proti "živým" soupeřům,ale je to jen honění si teda se po mapě,to radši zahraju venku živě airsoft nebo tak,
oba režimy mají něco do sebe,takže se nemuže jeden nebo druhej zatracovat,či jak to nazvat