Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ty seš fakt pako, islám vzniknul o 7 století později než křesťanství a je PŘESNĚ tam, kde křesťanství ve 13.-14. století. Pálení čarodějnic a tak, víš? *6*
  • Proti víře nic, ale důkazů je dost. Víra je otázkou filozofie pěknou řádku let. Může a má smysl v životech lidí, stejně tak jako zabíjí ve špatných rukou. Nicméně, tady je celkem zajímavá přednáška .) https://www.youtube.com/watch?v=clgX_sERqFE
  • Nekaz nám radosť ! :D
  • Jack1947
    Tak, tak...
  • Jedná se o to že ta tzv. berlička je velice důležitá pro budoucnost národů. Tu berličku ti v jiném slova smyslu dává i nynější školský systém, kdy jsi přesvědčován odmalička že po smrti nic není, že život vlastně nemá žádný smysl a ten mu dáváš ty sám a podobné manýry. Dovolím si tvrdit že naprostá většina horoskopářů jsou ateisté nebo jiní isté.

    Nikoli, křesťanství je "mírumilovné" od počátku, islám nikoli. A hlavně je třeba uvědomit si, že islám nikdy nemůže projít ničím jako vývojem. Holt Korán - zjevené slovo boha si maximálně můžeš různě vykládat, vždy ti ale zůstane zabíjení. My jsme tam kde jsme právě díky katolické církvi, oni tam kde jsou právě díky islámu, resp. kde byli před 100 lety dokud se nezačla těžit ropa.

    No problém je, že já se spíš setkávám s opačným fenoménem, vnucování nevíry od ateistů. Katolík tě pravděpodobně nikdy nepřestane přesvědčovat, specielně pokud je to tvůj kamarád, je to jeho povinost. Ale nikdy tě nebude nutit konvertovat pod pohružkou násilí nebo "psychicky vydírat), to byla specialita protestantů a doteď je sakra specialita muslimů a na to bacha v muslimském světě neexistuje něco jako ateista (rozhodně se k tomu nikdo veřejně nepřizná, pokud má všech 5 pohromadě). Takže je třeba uvědomit si kdo je v tomto světě nepřítel a nehledat ho tam kde není. Ne že by byl automaticky náš nepřítel, ale nás jako nepřátele vidí.
  • Já to nesměřoval na žádné konkrétní náboženství. Pro mně je jakékoliv náboženství jen berlička pro lidi s nedostatkem odpovědnosti za své chování a vlastní vůle.
    Ti co se řídí v horoskopy, jak jsi zmínil, nejsou nevěřící, je to jen jiná odnož lidí neschopných čelit vlastním rozhodnutím. Přeci jen je jednodušší říct: "Dneska mi hvězdy nepřály, nemohl jsem za to." než přiznat: "Dneska jsem to pěkně posral."

    Ano, Muslimské náboženství je dost pozadu ve vývoji. Řekl bych, že je to tím, že je mladší než Křesťanské. Zatímco Křesťanství a jeho odnože si již umírněním prošly, Muslimské hodnoty jsou teprve ve středověku.

    Když někdo věří v Boha, je to jeho věc a nemám s tím problém. Ale nemám rád, když to bere moc radikálně a vnucuje jej ostatním.
  • RangerCZ
    Mohlo by to také končit tak, že to dopadne jako ve filmu Distcrit 9 (okrsek 9).
  • kennyB
    *1* Ok, v pohodě *3* Jinak +1 za to lidský monstrum. Kam se na člověka hrabe nějaká zrůda z hororu, či sci-fi filmu *13*
  • 2RangerCZ, Jack1947, max: No až uvidim nějakýho xenose, tak pak budu přemejšlet, spíš mi připadá pravděpodobnější, že existovala nějaká vysoce vyspělá lidská civilizace přímo na naší planetě. Jo stalo se mi že sem si šel lehnout večer do jedný postele a probral sem se v jiný, ale tak nějak bych se to neodvážil házet na eldary. A pokud by se alienská teorie pravdivou, pak konec nemůže být nic jiného než válka. Někde sem četl pojednání o tom jak jsou různě prezentováni ve scifi mimozemšťani, ale dle všeho je v podstatě člověk nejbrutálnější predátor, kam ten filmovej se na něj hrabe, Schwarzig by mohl vyprávět. Takže ti by se raději snad ani neměli ukazovat, protože nikoli pro nás, ale pro ně to nedopadne dobře.

    2Bruno Ližpič: No počkej na nový film, kde světoznámí archvědátoři typu ten superstar japonec vysvětlují proč je možná země opravdu středem vesmíru Principle bo jak se to jmenuje, jestli to vůbec vyjde - na to sem sám zvědavej zda je to jen nějakej hoax. A nic tak geniálního jako život nemůže být výtvorem hloupé náhody, stejně jako ti nikdy náhodou nevznikne PC. A po smrti že nic neni? No nikdo ti to nebere, ale "Kdo věří v Syna bude mít věčný život, kdo je bez víry, nemá na něj naději.

    2kennyB: Ano jsme, a k druhé časti ne.

    2folkon: Očividně si Nový zákon nečetl, jinak by si nemohl napsat takový nesmysl. Každopádně neberu ti tvůj pohled, stejně jako Brunovi. Je to čistě vaše volba.
  • Jack1947
    No a, sice chytlo ale v rozumné diskusi, takže tentokráte si nevedl zas tak špatně... *3*
  • Pseudoelf, prosim ta, ako moze existovat dokaz o nejakej neexistencii Boha alebo hocicoho ineho?
    Dokazovat by sa mala existencia nie naopak......neexistuje dokaz o tom ze ziju masozrave jednorozce, takze je rozumne a prirodzene predpokladat a verit ze neexistuju.....predpokladam ze neveris na masozrave jednorozce, kedze neexistuje ziaden dokaz ze by naozaj existovali.....preto nerozumiem ludom, ktory na zaklade blabolu vytvoreneho pustnou civilizaciou pred niekolko tisic rokmi, ktori ledva vynasli koleso (a ten blabol si navyse protireci sam sebe v mnohych veciach, navyse je ten blabol kruty a amoralny a navadzajuci k zlocinom), tak sa mnohi ludia este aj v sucasnosti dokazu ohanat existenciou nejakeho stvoritela a spasitela a podobne.....
  • kennyB
    PseudoElf: Tak jestli jsme potomci dvou lidí, tak jsme všichni bratři a sestry a tím pádem by byl všechen lid zdegenerovanej díky krvesmilstvu.
  • Hoši vy jste pěkní čuráci, takovýhle teorie maji zapotřebu vymýšlet si slaboši, co se nedokážou smířit s myšlenkou, že lidstvo není středem vesmíru, že život nemá smysl a že je to všechno jen hloupá náhoda a že až chcípnete tak vás mimozemšťani neodnesou do Asgardu a ani se nedostanete do nebe.
  • Ak by nas trh a miera piratenia bola rovnako velka, tak to u nas tiez stoji 20$.
  • Silne pochybujem.
  • RangerCZ
    Nesouhlas, vesmír má sice konec ale zvětšujese.
    Někde existuje život, ať už mkroorganismy, zvířata nebo civilizace.
  • Erasere:

    Jenže to bylo kvůli tomu proroctví, že dítě Ciri bude vládnout světu, takže chtěl mít dítě se svou dcerou pouze z politických důvodu,nikoliv kvůli tomu že by po ní jel
  • pak by to sedělo na Alvinovo proroctví (SPOILER: velmistr)
  • Mě vždycky fascinovaly webové debaty o náboženství :) debilové proti idiotům :) a vždycky je to vyrovnaný boj :)
  • mimozemštani nejsou jsem ve vesmiru sami, alespon v tom našem vesmiru

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit