Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • MrSanta
    Co jsem zatím viděl ve mě žádnou paniku nevzbuzuje. Jediné zjednodušení je odstranění rozdělování bodíků do jednotlivých vlastností jako je síla atd (nově pouze HP, mana a stamina).
    Další novinky, které (soudě podle reakcí) pro někoho znamenají zjednodušení: dual-wielding, možnost "dual-wieldit" kouzla (což jim dodá na síle), dragon - shouty (další možnost přizpůsobení postavy). Pak tam je vylepšený boj s luky (větší účinnost), řemesla, o něco živější a uvěřitelnější NPC, jízda na koni zůstává, vrací se hromadná doprava (dostavníky)...
    A že inventář není mřížka, ale je udělaný řádkově jako ve spoustě jiných her mi žíly netrhá. Navíc vypadá pěkně *1*.
    • Tak kouzla a vůbec souboje z videí zatím líbí. Skoro to vypadá, že ty panáci maj skutečný tělo, co něco váží. Rozdělování do síly, obratnosti atd. mi chybět bude. Co mě ale na Oblivionu opravdu silně štvalo (a s prohlášením o zjednodušení se toho bojím i tady) je například průběh questů. Pamatujete, jak jste museli získat nějakou knihu, nebo zápisky, nebo tak? Napadá mě třeba genalogie Imbelů, nebo zkrátka cokoliv. Informace jsou v knížce, to je jasný. No a co se stane, když ji otevřete? Nedostanete šanci si ji ani přečíst, rovnou vyskočí tabulka s výcucem a updatem questu, kterej můžete akorát tak potvrdit. No dobře, šlo to nečíst, urychleně zavřít a knížku si poctivě přečíst. Ale je to konzum zacházení, jak kdyby to chtěl člověk mít co nejdřív za sebou, nebo byl totální blb. Stejně tak hledání míst, který dlouhý staletí žádnej udatnej rek nedokázal objevit. Místo, aby vás nechali si z vodítek určit polohu sami, rovnou vyskočí "povedlo se mi určit polohu" a následuj zelenou šipku na nejtajnější místo celýho Tamrielu :D Kromě toho, že si připadám jak totální blbec mě ochuzujou o zábavu. A ještě si neodpustím poznámku k lukům. Jsou stejně pitomý (podle videí) jako v Morrowindu a Oblivionu. Šípy lítaj opravdu příšerně pomalu. V Oblivionu na vyšší obtížnost luk prakticky nepoužitelná zbraň. Aby maník, co je ode mě nestojí opravdu víc jak 10 m uhejbal šípům, a já musel střílet doleva/doprava podle toho, kam asi zrovna vyrazí, to je na zabití. Kdyby na pár desítek metrů, neřeknu. Ale vyhejbat šípům se šlo i když lukostřelec stál prakticky před vámi. Jakás takás trajektorie fajn, ale ta rychlost...
      • MrSanta
        K lukům - nějaké problémy v Morrowindu jsem nezaznamenal. Ale já je používám jenom abych načal enemýky na dálku a když ho nesejmu než ke mě doběhne, tak ho vezmu mečem po kedlubně a má po žížalkách. V Oblivionu luky vůbec nepoužívám, takže k tomu se nemůžu vyjádřit.
        Ztráta možnosti hledání zapadlých lokací podle indicií z rozhovorů a knih mi taky krapet vadí, ale ne nějak radikálně.
        Navigační šipku z Oblivionu obcházím tím, že mám neustále jako aktivní zapnutý quest vedoucí k portálu do Shivering Isles.
        I když se TES od Morrowindu v některých ohledech zjednodušila či zpřístupnila širšímu publiku, pořád to jsou IMHO jedinečné RPG s velkou svobodou jednání.
        • To zas netvrdím, Oblivion je fajn hra. Ale je na něm vidět opravdu "výsostná přístupnost" a právě se bojím, aby to nezazdili. Jinak s tím lukem jsem to napoprvý dělal naprosto stejně. Přikrčit, načnout a pak mlátit po hlavě. Jenže pak jsem se kolem levelu 20 stal prakticky bůh a přestávalo mě to bavit. Na podruhý, co jsem zkoušel jinou postavu, jsem objevil nastavení obtížnosti. Jakejkoliv posun z prostředka (obtížnost se určuje posuvníkem), třeba ke 3/4, těžce opancířuje všechny protivníky. Taková jedna rána z luku, a i když s trojnásobním zraněním ze zákrytu, je prakticky zanedbatelná. Pak se mi ani nevyplatilo tahat extra váhu a všechno kouza (hlavně vyvolávání) a meč. To už je ale zase nevyvážená obtížnost. Prostě bych ocenil, kdyby projednou ty šípy trochu svištěly. Hned by se staly luky použitelnější *3*
          • Krudanze
            na to existoval mod. myslim ze jestli vydaj tools pro modare tak neni problem aby vznik takovej mod i do skyrimu.
            • Modů znám dost, ale tenhle mi unikl. Spíš mě nenapadl ani hledat, prostě jsem to bral jako smutnej fakt. Díky za tip *4*
          • MrSanta
            Nuž nezbývá než čekat. Slibují upgrade lukostřelby, jak to dopadne se dozvíme až po 11.11.11.
  • Velmi dufam ze dalsia firma , ktoru bude pan hlavny dizajner obdivovat nebude BioWare a ich uzasny posun od geniality k ... Filmovosti a Dragon Age 2...
  • ach jo v jake dobe to zijem:-D bejvavalo dobre...tim nechci rict ze to bude spatna hra jen by mohla "asi" být lepší.
  • MickTheMage
    Eh, ja nerad rypem, ale toto ma byt nejaka novinka? :) Vsetky tieto informacie uz predsa prisli s prvym predstavenim Skyrimu (teda v case clankov a videi z GameInforemru) - ci uz je to "Apple dizajn" UI alebo vyvoja na konzole (mimochodom, tak bol vyvijanu uz aj Oblivion, takze nejako mi unika zmysel clanku :) )
  • až si PC hráčí začnou místo stahování hry kupovat, třeba se ty "staré časy" jednou vrátí....toto je jen přirozený proces. Sám jsem na hru zvědavý.
    • miker17
      LA noir byl na netu měsíc před vydáním a skoro všecky hry na XBOX alespon 2 týdny a PC hráči piratí nojo zase jsou PCčkáři ti špatní
      • Měsíc ? Tak to ani náhodou. První release se objevil asi týden před vydáním, takže si nejdřív ověř informace, než začneš šířit tyhly bludy.
        • Rorschah
          ..a ty ho zas chytáš naprosto nepodstatně za slovíčka ;)
      • no jeste ze to u LA Noir nemuzou hodit zase na PC hrace
    • Protoze ve "starych casech" nikdo nekopiroval hry po disketach a vsechny hry si kupoval na originalnich disketach za 1500,-
    • Nebo si vydavatelé řeknou, že jim ty portované hry vydělávají a nestojí to tolik námahy a budou je vyrábět ještě masivněji
    • Jdete s tim uz nekam. Kvalitni hry si na sebe vydelaji,uz to mnohokrat bylo potvrzeno. Navic pocet hracu poctive si kupujicich hru neustale narusta.
    • Pokud narážíš na pirátství tak to probíhá i na konzolích. Akorát pc je mnohem otevřenější platforma než konzole (takže je to pro piráty snažší) ale otevřenost platformy je na druhou stranu plus. A pak,myslím že mnoho konzolistů na pc pirátí naprosto běžně protože většinoou mají i pc.A třeba já dal minulý rok za hry na pc nejméně 39 tisíc.
      • dilinja
        no já dám ročně za hry na xbox neco kolem 3,500 *2* (+ nějaký drobný za DLC)
        • Někomu to tak vyhovuje, poud ti to stačí tak v pohodě.:D Co bych dal za to takhle šetřit, jenže já kupuju vše co vidím.
          • keď na to máš...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit