Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • 1. to jen protože je dneska módní být krutopřísnej indie hipster. Tak si ten střelenej chaos užij.

2. tohle je kritika, která se dá vytáhnout, když se to zrovna hodí. Tudíž bezpředmětná.

3. aj Jim Sterling už dávno řekl, že originalita samotná je na houby.
    https://www.youtube.com/watch?v=abLspv3bgRo
    Ale jestli si hraním tohodle fláku chceš zístat popularitu u tvých zrcadel na Redditu, tak prosím.

4. funny pokus jak působit sympatičtěj.
  • K autorovi bych měl několik poznámek:
    1. Jeho recenze, evidentně zcela v rozporu se zamýšleným účinkem, ve mně vzbudila chuť hru vyzkoušet.
    2. Další postřeh, který tu už psal někdo jiný - nevím, co mu dává právo osobovat si rozhodnutí, zda některá skupina her je či není obecně zajímavá.
    3. Neustále se zde, ale i v novém Levelu prahne po originalitě her a teď když tu jedna přistane, je apriori považována za špatnou čistě proto, že její idea nepřipadá autorovi dostatečně zajímavá. Mně například nepříjdou vůbec originální ty všemožné postapokalyptické záležitosti, kterými je nové číslo zmíněného časáku přímo zamořeno. Navíc, kdyby hráč hrál čistě za jednu stranu s cílem protivníka porazit, jednalo by se o tuctovou turn-based strategii alá Wesnoth, kterému graficky i odpovídá.
    4. Váš text by měl být pod čarou v učebnicích Češtiny, aby žáci viděli, jak nemá recenze vypadat :-D (vtip samozřejmě)
  • MickeyMutant
    Pocit trapnosti je zcela normální zdravou obrannou reakcí na složitý svět kolem tebe, který koliduje s tvými normami. Nebraň se tomu. Blokování podobných emocí může způsobovat neurózy.
  • jasne, když ma někdo jinej názor nez stadecko..je nemocnej.Ale ono to je spis tim ze opacnej názor ma vic lidi, jen se nechtej dostat do konfliktu s indie fanatiky:D
  • Jestli se snažíš být vtipnej, případně nad věcí, jsou tvoje pokusy tak ubohý, že se za tebe cítím trapně. Nech toho.
  • te tve nemoci uz dali jmeno?
  • MickeyMutant
    Pozor, takhle to začíná. Připadá ti, že lidi jsou blázni. Jasný důsledek her na bohy.
  • Populous 3 byla pecka. Před rokem něco jsem si ji znovu nainstaloval a pořád super. Nevím jestli mám nějaký komplex, který je nutný k tomu, abych hru uznal jako kvalitní, nebo má nějaký komplex pan Rybka. Jo, časy se mění.
  • Přirovnávat to k fázím přijímání smrti...je mi jasné, kdo z nás dvou je ten s psychickou poruchou.
  • Mobilní hry jsou indie?
  • Nevychazi 10 indie her denne? Tak si projdi ruzne app story, steam a další a uvidíš ze ti prsty na obou rukou stacit nebudou.
  • Navíc hry jako dnes vytvari indie scena jsem uz hral, před lety, bylo to na amize, atari, sega magadrive atd, v te době to byl mainstream. Ted se to vratilo jako velka moda, minule byla moda tvrdit ze když hra nemá poradny pribeh tak to je blbost, coz uz ted nikoho nezajima, ted mame modu uzasneho napadu ve sra.kovem provedeni. Zapadni vyvojari velkych studii plodi jednu s.acku za druhou a lidi hledaji utechu v indie scene. Jediny snad ti Japonci občas dokážou udelat oboji..moderni hru která ma napady (dark souls, dragons dogma, par JRPG a akcnich her)
  • MickeyMutant
    On pravděpodobně netuší, že už se to na něj provalilo. Asi si myslí, že mu tu jeho předstíranou lásku k strategiím lidi pořád ještě žerou.
  • Cekam uz vic jak deset let a názor mam ten co jsem napsal, takze pochybuju ze dalších 10 let to bude jinak. Mainstream typu CoD atd me nezajima, zajimaji me komplexni, propracovane, hratelne hry které jdou s dobou a nevraceji se do pocatku hrani tim jak vypadaji i tim jak se hraji. A ty filmy? Chces snad rict ze by bylo v poradku dat 150kc za listek do kina kde by bezel cernobily film bez zvuku na platne 2x2 metry? Nebo kdyby ti v prodejne místo filmu na blue ray disku nutily VHS kazetu s tim ze to je jedno ze ten film ma super napad? Tohle je presne ekvivalent indie sceny, a jestli to holt nevidíte, co nadelame ze?:)
  • MickeyMutant
    Cakouš (psychiatr) + herní recenzent = ideální kombinace pro stanovení hráčovy diagnózy. Smiř se s tím. Zatím jsi ve fázi negace/agrese. Postupně přijde vyjednávání, deprese a smíření.
  • MickeyMutant
    V podstatě souhlas. Já si ale klidně s chutí přečtu recenzi od odpůrce žánru, když je dobře a vtipně napsaná a myslím, že fandovství může být pro recenzenta podobnou přítěží jako jeho averze. Nakonec ale stejně záleží na tom, čemu se čtenář rozhodne věřit.
  • smejki
    facepalm.jpg
  • Mahcake
    Tak proč to sakra recenzuje, když je to tak známo? Hmm!?
  • No já neříkám, že autor musí být fanouškem žánru, ale neměl by podle mě být jeho odpůrcem. V životě bych si nedovolil jakkoli hodnotit střílečky typu CoD, ale i Battlefield, CS..., protože jsou prostě pro mě stupidní a nevidím v nich absolutně žádnou pointu. Už jen proto, že bych taky měl tendence psát "no a zase je to jen o tom střelit nepřítele rychleji a vést chvíli tabulku, absolutně žádná myšlenka", nebo nějaký podobný pro mnohé nesmysl.
    Ale třeba si Michal Rybka dokáže zachovat odstup, má ve všech bodech pravdu a já se jen zbytečně upnul na ten úvod, no, to se uvidí časem :)

Já neříkal, že recenze má být směřována na fanoušky (přestože toto si mnozí recenzenti obhajují). Já říkám, že je obecně hra doporučována fanouškům jako příjemné zpestření; nikoli jako absolutní nuda, záchod bez odtoku, auto bez podvozku, otravný učebnicový příklad, jak hra nemá vypadat. Tedy že hra není naprostý odpad, jak tu bylo celý článek prezentováno, ale že je holt zaměřena na jednu skupinu, k níž má recenzent odpor. A třeba právě proto by podle mě autor neměl mít k žánru vyloženě negativní vztah.
    Co se týče ceny; samozřejmě jsem tím nemyslel, že kdyby byla za 50 centů, že by SC měla být vychvalována do nebe. Ovšem v tomto případě by nebylo od věci tu cenu zmínit. Klidně nechat článek, jak je, ale na konec přidat prosté "Jediné positivum této hry je, že ji autoři nabízí na svém webu za necelých 5 dolarů". Za 20 € bych o hře po přečtení článku ani neuvažoval, ale za pět babek, to už by možná stálo za vyzkoušení.
  • Na Populous at mi nikdo nesaha! Rybko pod ven, vole, srovname to! Hry co se daly hrat nekolik let prubezne a porad to bavilo. ne jako ty dnesni rychlokvasky.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit