Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Sakra, nějakej cakouš, co to dotáhl na "herního recenzenta" bude říkat, že lidi, co hrají nějakej žánr her, trpí psychickou poruchou.
  • Pockaj za 10 rokov, zistis, ze ta uz nebavi hrat ten nudny mainstream a budes hladat akykolvek dobry napad aj za cenu grafiky.
    Btw, lepsie ciernobiely film s dejom, ako farebna reality show
  • pro me to je stejne jako kdyby se zase zacli delat cernobile filmy bez zvuku a skupina lidi tvrdila ze to je tak dobře, ze je jedno ze to nemá barvu a zvuk ale hlavne ze to ma vyborny dej a herecke vykony, ale ze jde udelat oboji je uz nezajima. Indie scenu za tehle podmínek co panuji podporovat nebudu, je to slepa cesta co vraci herni vyvoj do praveku. A jestli někdo říká progres tomu ze někdo nabali dobry napad na šest pixelu a tri barvy za zvuku midi, tak potes p.del. A ja o casual hracich nikde nemluvil, lepe cti:)
  • MickeyMutant
    Michala Rybku nebaví božské strategie Molyneuxova typu. Bezpochyby s velkou nadsázkou píše o duševních problémech autorů a hráčů (tipoval bych mesiášský komplex*3*). Znamená to, že ho tenhle názor diskvalifikuje z recenzování her na bohy? Podle mě ne. Za prvé je díky svým zkušenostem a přehledu skvělou volbou a za druhé si nemyslím, že recenzent musí být fanouškem žánru.

Na druhou stranu chápu, že ti jeho názor na božské hry může zpochybnit věrohodnost článku. Jeho výtky ve zbývajícím textu jsou ale tak podstatné, že bych jim na tvém místě věnoval víc pozornosti než pro tebe kontroverznímu úvodu.

"A právě co jsem četl jiné recenze, tak mi to ten dojem potvrzuje; je to určeno pro fanoušky žánru, příjemné zpestření, nicméně omezující na volby, za $5 prý super koupě."

Recenze by měla být cílená obecně pro všechny hráče, ne jen pro fanoušky a cena by se do hodnocení podle mého názoru neměla promítat.
  • Však také nepíšu že to bude určitě pecka, jen že to vypadá zajímavě a podle takovéhle recenze je opravdu těžké udělat si o hře nějaký obrázek.
  • Jack1947
    Jedna vec je miti hry jako Hobby, druha psat o nich a na cas a buhvico jeste co si sef jeste nenavymisly... ( na druhou stranu no... nezasveceny clovek asi moc o dane hre napsat nemuze).
  • GlaDOS
    No nevím. Tuhle konkrétní hru jsem nehrál, ale od tohoto vývojářského studia jsem zatím nehrál nic dobrého. Byl bych skeptický.
  • GlaDOS
    Některé hry jsou špatné, ať jsou jakéhokoliv žánru. Překvapující, že?
  • GlaDOS
    Co na to napsat jiného? Mluvíš o vývoji a progresu a právě v tom nezávislé hry excelují. Na každou originální a unikátní mainstreamovou hru ti dám 3 nezávislé. A tobě dojdou názvy dřív. Úplně mimo jsi s tím, kdo vůbec holduje indie hrám. Casual hráči to rozhodně nejsou. Ti jdou právě po grafickém pozlátku a jednoduché hratelnosti. Už vidím, jak budou tabletovci hrát Hotline Miami nebo Super Meat Boy. Taky je porovnáváš s vysokorozpočtovými hrami, kde na grafice dělají desítky a desítky 3D a 2D grafiků. Jak chceš udělat špičkovou grafiku ve dvou lidech? Rád se nechám poučit. Majoritní zábavu z indie her nikdo nedělá. A pokud se to jednoho dne stane, sami hráči si to rozhodnou.

Jen tak pro zajímavost, možná by to příště chtělo vytáhnout hlavu ze zádele a rozhlédnout se okolo. Routine, Amnesia, Rochard, Trine, Braid, Pid, The Swapper, Dust: An Elysian Tail,... Ještě mi řekni, že nevypadají moc hezky.
  • Hm, podle mě god game nejde příliš srovnávat s realtime nebo klasickými tahovými strategiemi. Je tam prostě jiná základní myšlenka, která panu Rybkovi dle jeho slov přinejmenším hodně nesedne.
    A řekl bych, že nebýt prvního odstavce, tak pomalu nikdo ani necekne :)
    Osobně mi nejvíc vadí, že hned nazačátku odsoudil celý žánr a všechny jeho hráče. To pak prostě beru celou recenzi hodně s nadhledem a tak mi to prostě příliš neřekne, když nevím, jak moc vážně mám co brát. Bez prvního odstavce - fajn, je to prostě nevyužitý koncept, zbytečně chaotické, třeba repetitivní; zasloužená čtyřka... Takto nabývám dojmu, že autor prostě hledal, co vše by mohl vytknout, aby dokázal, že ten žánr je napytel.
    A právě co jsem četl jiné recenze, tak mi to ten dojem potvrzuje; je to určeno pro fanoušky žánru, příjemné zpestření, nicméně omezující na volby, za $5 prý super koupě.
  • Jaký problém, prostě je nehrajte, ignorujte, jdou jasně rozpoznat a je skvělé že se malí vývojáři můžou prosadit, páč co je malé může být jednou velké. Taky nenadávám na to proč tu lidí chodí k Vietnamcům na jídlo, když si můžu zajít do normální restaurace. A navíc je vidět že houby víte, páč zde melete hlavně jen o retru(což je subjektivně teď populární a je to jen jedna kategorie z mnoha) a 10 indie her fakt denně nevychází.
  • MickeyMutant
    Zábavné je, že Michal Rybka rád strategie (navíc si na rozdíl od tebe nemyslím, že by recenzent musel nutně mít k danému žánru pozitivní vztah) a určitě se v nich docela slušně orientuje. To by snad hra měla kolovat po redakci tak dlouho, dokud se nenajde někdo, komu se bude aspoň trochu líbit a ten pak o ní něco pěkného sepíše?
  • snaha asi neni vse, nebo se snazil moc malo *7*
  • MickeyMutant
    Věřím a přeju ti to. Každého baví něco jiného, díkybohu. Pro mě byl Black & White skvělý nápad, dechberoucí prostředí, zábavné minihry + supermegakráva k tomu. Když ale došlo na samotné hraní, tak mě to docela brzo přestalo bavit.
  • MickeyMutant
    Myslíš Michala Rybku, o kterém je známo, že se mu hnusí strategie a při slově "tahová" chodí zvracet?
  • Nevím sice jak B&W ale B&W 2 mi docela hodně bavil a občas si ho zahraji (s mody na mapy a příšerky) rád i dnes :P
  • zkracene, ses hold jednodussi clovek. Za to nemuzes ale.
  • Tva reakce presne poukazuje na to, ze nedokazes rozslisit mezi pripadem CoD a Bioshock. Je to na tebe az moc komplexni filozofie kterou zjevne nechapes.
  • no, myslim ze by to stacilo, sice bych te nejradsi hodil do plynu a ten plyn hodil jeste jednou do plynu, aby se takova pakaz jako ty uz nikde nevyskytovala, ale to je vedlejsi. Zjevne porad absolutne nechapes, o cem je rec, a budes porad blabolit nejaky ho*na. Proste a strucne receno, hra ma vysoke hodnoceni jak kritiku, tak lidi, a pokud s tim nesouhlasis, tak nechapes proc takove hodnoceni ma, a nikdy to ani nepochopis, protoze by ses musel pohybovat trochu jinde a porozumet urcitym vecem. Ja se nastesti s veskeryma hodnocenima stotoznuji, mam jistotu ze hra ktera ma 90 procent se mi bude libit, protoze takove hodnoceni nema jen tak pro srandu. Samozrejme ze clovek co na to cumi na to neustale bude hazet nejakou kritiku, ovsem neuvedomuje si ze veci co chce by bud nefungovaly, a nebo jsou naprosto zbytecne. Naucil jsem se naucil brat veci tak jak jsou. Upravil jsem sva ocekavani, abych neblabolil kraviny ze kterejch vyplyva ze jsem rozmazlenej fracek co ocekava nerealny veci. Takze ano, az dospejes a pochopis proc ma jakykoliv produkt co ma vysoke hodnoceni ono vysoke hodnoceni, az poznas ktere prvky za to muzou, tak se muzeme bavit na vyssi urovni.
  • Dekuji. Inteligentni odpověď je vždy vitana, a rovněž doufam ze vas mindracek je také polecen, a na rozdil od vas vam preji hnojeni diskuzi jak jen vase blahorodi uzna za vhodne:)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit