Přejít na výpis diskuzí
Slevové akce Steamu dělají vývojářům radost
25.7.2012 | Aleš Smutný
121 příspěvků
-
Ja som si kupil Alan Wake, Jagged Alliance BiA, Batman AC, Dead Island, Civ V, Prince of Persia FS ... a to som sa musel poriadne drzat na uzde .... na pol rok mi staci. *1*
-
No s mojí rychlostí hraní mám taky vystaráno do konce roku :) (Batman Arkham city, Fallout NV, Driver SF, Just cause 2)
-
ve sleve dela Steam radost i hracum, ale jejich normalni ceny jsou mimozni vse je drazsi nez krabicova verze a neni vyjimkou ze i o dvojnasobek ceny treba MAx payn 3 za 50€ maj uzech ne? *10*
-
-
To je jednoducho tym, ze pre Steam 1EUR = 1USD :)
-
Ber v potaz toto: Kdyby byla digitální distribuce levnější, než krabicová, kdo by si kupoval krabice? Kamenné obchody by zkrachovaly...
-
-
Ber v potaz, ze spousta hracu chce krabici, treba proto, ze digitalni verzi nemohou prodat v bazaru.
Kdyby opravdu nikdo retail nechtel, tak pak by kamenne obchody nemely smysl.
Ja si treba kdysi digitalne koupil zaklinace 2, coz dela temer 20 GB, stahoval jsem to cely den (mam 8Mbit, ale rychlost stahovani byla pomalejsi nez rychlost meho pripojeni), nacez mi ten debilni klient gogu sdelil chybu ve slucovani souboru a tim skoncil. Na to abych to stahovani spustil znovu s nejistym vysledkem jsem nemel cas ani chut a tak je to dodnes.
-
-
No jo tam je problém, že u těchto her je rozdíl kamenný a distribuce rozdíl to, co si bere Steam. Důvodem je to, že výrobci jim nedovolí snížit cenu jejich produktu na úkor jejich zisku, proto je to tam dražší. Ale hry od Valve, stojí vždycky levněji na Steamu než v kamenném obchodě.
-
-
je to jeste slozitejsi. velky kamenny obchody ti muzou rict, ze pokud budes prodavat v digitalnim obchode levneji, tak tvoji hru nenaskladni.
-
-
Jop, na to jsem zapoměl:)
-
-
-
-
DLC ke Crusader Kings2, Universe Sandbox, Bastion, Insanely Twisted Shadow Planet, Jade Empire.... no letos nic moc. *1*
-
-
Spíš moc než nic *3*. Jinak Bastion je výborná záležitost, obzvlášť hlas vypravěče děje.
-
Trine 2, Insanely Twisted Shadow Planet, Dragon Age - Ultimate Edition (levnejsi nez awakening v obchode :X), Stacking, Assassin's Creed Brotherhood.
-
-
Tom Clancy's H.A.W.X. 2 - Open Skies DLC (EMEA);Tom Clancy's H.A.W.X. 2 (EMEA)
Just Cause 2 DLC: Black Market Aerial Pack
Just Cause 2 ; Bioshock; Driver: San Francisco
Red Faction: Armageddon;Red Faction: Armageddon - Path to War DLC;Red Faction Guerrilla;Fallout 3 - Game of the Year;Introversion Complete Pack ;Magicka Complete Pack
1C Theatre of War Collection 2012;Batman Arkham City;Borderlands GOTY
Fakt je , že trh to deformuje pořádně - Tohle všechno za cca +- 1400Kč nebo jednu novinku za 1050 Kč ? I já čekám na další slevy ;) . Hlavně jak na tom všichni vydělali . -
Nikomu ty slevy neberu, občas jsem nad nima taky zapřemýšlel. Ale říkám si, ty krabice mají své kouzlo, které mě jen tak neodežene T_T Bohužel...
-
-
Krabice si kupuju vyjímečně, ale když už, tak si koupím JEN krabicy bez hry. Třeba Left 4 Dead 2 mě vyšel na 100 a z aukra jsem si pak jen koupil krabici za 30 Kč
-
-
Naprosto s článkem souhlasim. Když chci, ale fakt chci nějakou hru tak do ní jdu i za plnou cenu(to jen krabicovky), ale na Steamu jsem teď kupoval povětšinou jen hry co mě zaujali, ale za klasickou cenu bych do nich nešel.
U mě Alan Wake franchise, Mirror´s Edge, Limbo a Risen. To vše za 600,-- a to jen proto, že jsem koupil nedávno oba Bioshocky a Zaklínače jedničku. Fakt super věc tyhle slevy.
A na Vánoce počítam, že se vrhnu na ten zbytek např. Tales of Monkey Island collection, Syberia 1 a 2, Shogun 2 , možná i Empire, GTA 4 + datáče, Amanita Collection(nad tim jsem se fakt dlouuuuze rozmýšlel jestli teď nebo až v prosinci) nebo ty Fallouty mě tky zaujali. -
Když jsme u toho, dost jsem také přemýšlel nad Batman: Arkham City, ale stále čekam jestli se třeba neoznámí ještě GOTY edice se všema DLC i pro PC.
Neví někdo jak to vypadá?? -
-
http://www.thehut.com/games/platforms/pc/batman-arkham-city-game-of-the-year-edition/10606409.html
na originalky.cz pak bude cena +- podobná *4* -
Mám dojem, že byl v akci balíček Batman her a obsahoval všechny DLC. Naneštěstí byl u nás nedostupný.
-
Přesně na to také čekám. Podle mě bude nejlepší počkat, ať už GOTY bude, nebo ne, na Vánoční slevy a pak koupit to, co bude zrovna ve slevě.
-
-
Nevyvolavá to spíše otazku že opravdová hodnota těch her je pravě ta která je ve slevě a jinak jsou vlastně předražené? Tím nemyslim kolik stojí vyvoj a tak to už je jejich věc jaké si berou platy.
Ale ve slevě je cena takova kterou je ochotna dát většina hraču za ty dva dny zabavy co většina her dneska má jako herní dobu. -
-
HL1 bol raz v akcii za 99 centov. Mas taky pocit, ze HL ma hodnotu 99 centov??
-
-
V této chvíli ano.
-
-
Musíš to brát z jiného pohledu. Hry JSOU levné. Ale musíš hledat. Pokud koupíš z originál distribuce, když není slevá, tak jsi vážne hlupák... Největší blbost co může kdo udělat, je kupovat hry na Steamu, Originu a Battle.netu hry za plnou cenu. Ceny jsou tam schválně navýšené, aby se prodávali krabicovky. Krabice jsou tím pádem levnější, a to i s TÍM, že u krabicovek platíš dopravu z německa/polska (Krabice pro ČR jsou vyjímečné), plat zaměstnanců, skladování a lisování DVD. Stačí se podívat ještě o krok dále, a najdeš CDKey shopy (U nás nejlevnější jsou MMOBOOST.CZ a prodejci na AUKRO.CZ). Jsou to většinou CDKlíče z Polska a Ruska (Rusko jen, pokud s tím cdkeyem pak nebudou problémy), a ty hry jsou potom i o 50 % levnější.
Příklad: Z battle.netu se dalo D3 koupit za asi 1500. Krabice se pohybovali kolem 1300 a na MMOBOOST se dalo předobjednat v budle s D2, nebo WC3 za 1099. Cena pak stoupla, protože jim došli krabice, ale bylo to o skoro 500 levnější. CoD a BF se tam pak dalo sehnat za pár stovek, kdežto na Steamu a Originu stáli obě hry 60 eur. -
-
Proboha ty ceny nejsou vyšší kvůli tomu, aby se prodávai krabicovky, ale protože výrobci nechtějí, aby to Steam dával za stejnou cenu jako krabicová verze, protože by musela být levnější, jelikož a protože si Steam ke každé hře přidá malou částku jako zprostředkovatel hry. Proto byl např. MP 3 o 5 euro dražší než v kamenných obchodem. Ne proto, že by chtěli prodat více krabicovek:-D
P.S: Diablo III stálo tolik z důvodů, že Euro=dollar, jinak totiž nákup v USA Diablo III vycházel na nějakých 1199. Takže to není tím, že by distribuce před digitál byla dražší. Je to nesmyslnou politikou 1 dollar=1 euro.
-
-
Tak pochybuji, že takový DoW II včetně DLC má cenu 7.99 nebo W40k Space Marine 4,99.
-
-
Já odolával tak dlouho, až jsem si koupil pouze ARMU :)