Přejít na výpis diskuzí
Solar 2 - recenze skvělého vesmírného sandboxu
1.7.2011 | Tomáš Jung
80 příspěvků
-
Hmm, tak dufam, ze ma nikto neukamenuje, ale trosku som bol z tejto hry sklamany...zabavila ma vyborne na 3-4 hodinky, ale prave tie nedostatky, ktore boli spomenute na konci recenzie, ma dost stvali. Vesmir je strasne repetitivny a v podstate sa tam nic moc okrem achievmentov a snahy vyrobit si najvacsiu konglomeraciu hviezd, nic neda robit. Akotoze sa vam moze vyvinut len jeden tip civilizacie ? Ziadna rola nahody v tomto, ziadna rozmanitost ? A divim sa, ze este nikto nespomenul strasne slabu uroven grafiky. Nejde mi o to, ze to je 2D, ale vramci stylu by sa dalo designovo vyhrat ovela viac. Pozadie vesmiru sa mi vobec nelubi a obrazky planet su tiez nic moc. Neberte si to zle, ja milujem indie hry a za posledny rok som hral 3 vyborne indie hry a len jeden vyborny AAAckovy titul, ostatne ma nezaujali, ale uz zacinate byt prilis nekriticky voci indie hram. 8/10 je prilis vela, idea skvela, spracovanie do istej miery tiez ale idea narazila na strop rozmanitosti predstavivosti autora hry a vizualna stranka by sa tiez dala rozhodne posunut dalej....v kazdom pripade som rad, ze tato hra existuje...GO INDIE GO !
-
@Martin: V menu ve Physics Options. Jednotlive moznosti se odemykaji podle poctu splnenych misi.
-
mise se nezablokuji, ale nebudou pak zeleny (dle infa pod nima, jeste jsem to nezkousel). ja si dal snizenou gravitaci az po dokonceni hry. s >10 neutronkama je to peklo.
-
za me nic moc. nijak nezaujal. spis mirne otravny.
-
A kde se vypina gravitace a poškození kolizí??
-
Zjistil jsem, ze nastavovani "fyzikalnich" vlastnosti nezablokuje mise. Vypl jsem gravitaci, poskozeni pri kolizich a nastavil si 4nasobnou maximalni rychlost. Potom uz nebyl problem behem nekolika hodin vytvorit soustavu 30 velkych hvezd. S tou byla zase zabava plnit ukoly :D
-
já taky vyzdvihuji :) Hudba smack.
-
Ale je krátký, takže se mnohokrát za dobu hraní zopakuje a začne lézt na nervy.
-
Jasne Defense Grid je jen vypilovana Tower Defense... tzn jen remeslne dobre zpracovane neco ceho je ns trhu stovky jinych kusu... Tahle ptakovina je ale celkem unikatni... trosku mi to pripomina zakladni fazi ve Spore...
-
jo a ja mam ted 14, a z toho 11 neutronovych. to nejde skoro hrat :). malo odzoomovany a pripadam si jako cerna dira. vsechno lita ke me, i cely soustavy.
-
Aha diky. Já plnil ukoly až jako hvězda.
-
Jo o ukladani soustav vim, ale tu trojhvezdu jsem si bohuzel neulozil :(. No, daji se k vicehvezdnym soustavam pripojovat existujici hvezdy? Hral jsem to tak, ze jsem planety v systemu krmil asteroidy dokud se z nich nestala dalsi hvezdy. To je pekne na dlouho, protoze pri hledani poli asteroidu narazim na nepratelske emzaky, kteri mi planety oslabi, nebo se stanu nechtenym ucastnikem nejake kolize...
Treba ukoly "znic celou cizi slunecni soustavu" jsem delal tak, ze jsem tu soustavu svou gravitaci roztahl nejakym smerem a cekal az se srazi s nejakou jinou soustavou, ktera bude zrovna nahodou v ceste ... to bylo taky zdlouhave, ale bavilo me to :D -
jsou to 4 typy ukolu pro kazdou ze tri fazi vyvoje, takze jsou to ukoly dost rozdilne.
-
no ved o tom hovorim.. to ty si ma asi zle pochopil :D
-
Že tu ještě nikdo nevyzdvihl (až na recenzenta) soundtrack, který je opravdu báječný.
-
zkusil jsem demo. musím říct, že být to komplexnější, koupil bych si to. takhle mi to zatím připadá jako skvělý nápad v zárodečném stádiu realizace. Dnes jsem si pořídil Defense Grid a podle mě je to mnohem lepší indie, i když značně neobjevné.
EDIT - WTF? úprava postu vytvořila nový? O_o -
zkusil jsem demo. musím říct, že být to komplexnější, koupil bych si to. takhle mi to zatím připadá jako skvělý nápad v zárodečném stádiu realizace.
-
Ano to máš pravdu ukolu jsem plnil málo. Ale ono jsou tam snad jen 4 typy ne? Moc mě ty ukoly nebavili.
-
Tak nevim jak jsi hral, ja dal desetihvezdi pomerne bez problemu, a prave az s takhle mohutnym souhvezdim jsem se poustel do skvelych souboju. Jinak souhvezdi lze ulozit a kdykoli, treba i po splneni ukolu, kdy o vse prijdete, si ho nacist. Splneny ukol pritom zustane stale splneny, nenacitate si moment hry ale souhvezdi.
-
Mam odehrano asi 5 hodin a bohuzel musim souhlasit. Prvni cyklus od asteroidu po cernou diru to byla zabava. V dalsich cyklech jsem delal mise. Udelal jsem skoro vsechny ukoly jako asteroid a par ukolu jako planeta a hvezda. A prave ty ukoly uz me moc nebavi. Zkousel jsem vytvorit mnohohvezdnou soustavu, ale jen co jsem se dostal po docela dlouhe dobe k trojhvezde, potkal jsem cernou diru, ktera mi skoro celou soustavu vcucla a unikl jsem jen s jednou hvezdou a par planetami. Pak jsem udelal kamikadze na cernou diru, dofaje, ze se respawnu zase jako trojhvezda. Bohuzel se tak nestalo a to me docela demotivovalo v dalsim hrani :(. Co se tyce hodnoceni ... proc ne, jsou to autorovy dojmy ze hry.