Přejít na výpis diskuzí
Solar 2 - recenze skvělého vesmírného sandboxu
1.7.2011 | Tomáš Jung
80 příspěvků
-
Pokud jsi hral jen hodinu tak to jsi vubec nesahl na ukoly. Hra se da rychle probehnout, pokud si budete myslet, ze cilem je projit jen faze vyvoje planet a hvezd.
-
To je pro mě vážně důležitá informace, kolik tomu dáváš bodů ty.
-
Můžeš je porovnávat z hlediska zábavy. A to recenze dělají, ne? To by měla jako hra dostat 4 body, protože nemá dokonalou 3D grafiku nebo miliardu polygonů? Jsi docela vedle.
-
Prosím nekamenujte mě, ale bezcílný poletování 2D vesmírem a nekonečný skrblení hmoty mi nepřipadá jako moc dobrej nápad na hru a po vyzkoušení dema se mi to jen potvrdilo. NUDA! To už mi z tohoto typu her přijde zajímavější Osmos. Tak vysoký hodnocení opravdu nechápu. Hodnotit radši nebudu; podle mě je tohle hra určená opravdu jen pro velmi úzkou skupinu hráčů.
Za stejnou částku se dají na Steamu pořídit daleko zajímavější indie hry. -
Zvláštní, některé AAA hry nemají ani na ty indie. Takový Osmos, World of Goo nebo Machinarium mě zabavily mnohem více než třeba takový Duke Nukem Forever (nebudu mluvit o starém Dukovi, protože ten byl dobrej.)
-
Paradní napad jen doba hraní u mne nepřesahla hodinu. Pokud by to nebylo ve slevě je to až příliš drahé. Jinak hezké pojednaní o tom jak se tvoří planety. U sluncí je to ale jinak.
-
Bože, takový děti jako jsi ty miluju. Když už kritizuješ, nauč se česky!
-
Je mi moc lito ze nesnasis indie hry. Vsadim se ze okolo najdes moc moc moc clanku ktere s indie hrami nemaji nic spolecneho. Vyuzij jich a nech nas ostatni si o indie hrach cist i nadale, delame to radi a radi je i hrajeme.
-
Ale ty nemozes porovnavat hodnotenia Crysisu a Indie hier .. ved to spada do uplne inej kategorie.
-
A v čem to je podivné? V osmičkovém hodnocení stojí jasně: "Do této kategorie patří po všech směrech kvalitní tituly, které nemají ambice posouvat hranice možného a nepřináší žádná překvapení. Jsou však řemeslně skvěle zpracované, neobsahují žádné zásadní chyby a skvěle pobaví." - jak tohle může kohokoli dráždit?
-
slabé, slabé, aspoň se trochu snažte, když chcete trolit. *6*
-
Jj. Jediný co si myslím je, že u těchto hříček, který nejsou hlavní náplní serveru, by se nemělo používat číselný hodnocení (ať si každej udělá představu z textu). Protože plně chápu, že když tato hra je hodnocena stejně, jako spousta AAA titulů, které jí překonávají o míle v každém směru - tak to může dost lidí dráždit. Přecejen jejjí celkové kvality hodnotit stejně jako Crysis 2, AC: Brotherood a dokonce lépe než Mafii 2... to je přinejmenším podivné.
-
V tom případě máš smůlu, hra se lidem líbí a nevidím důvod o ní nepsat. A server by se měl zabývat takovejma hrama, který se lidem líbí - stejně jako ostatní jsem si hru koupil, na rozdíl od nějaké AAA hry co bych hrál stejnou dobu a stála by několikrát víc a to ještě nevím, jestli by mě bavila.
Mě se taky nelíbí třeba WoWko, je to blost na několik stovek hodin - tak prostě ten článek přeskočím. Není nic jednosuššího. -
Něco času tomu, co jsem si povšiml, že se mi v "Programs and Feaures" nakupily C++ redist v počtu asi 10 verzí (x32,x64, 2005, 2008) Zdánlivě starší verze jsem blb odinstaloval a dva dny nato se divil, že mi některé progrmy a hry začaly hlásit (program způsobil neplatnou operaci, nebo program přestal pracovat, atd.) Klasika jsem začal nadávat ve smyslu, "dyď to ještě včera jelo, co to zase... a pak jsem si vzpomněl ;o) Od té doby nechám každou hru nainstalovat co potřebuje a rádoby "čistky" už v tomhle směru nedělám ;o)
-
No třeba já už mám nahráno 10 hodin a pořád nemám dost. Asi záleží, jak se to hraje :)
To spíše u velkých her se mi stává, že si po 3 hodkách musím dát pauzu (pokut to není třeba Mass Effect 2 hraný poprvé). Ale tohle, leč se to zdá stereotypní, naopak nabízí docela výzvu. Každého může nadchnout něco jiného. Mně tahle hříčka baví celkem dost a 8/10 bych ji dal v poměru cena/zábava určitě taky. Taky si říkám, že by to vůbec nebylo marné "online" :) -
A abychom to vyvážili, tak mě zase otravuje, že leckteří čtenáři se v souvislosti s moderním videoherním webzinem drží zuby nehty zpátečnických názorů - navíc když sami dobře ví, že pořádnou hru nedělá její velikost, ale její kvalita. Zkuste si Solar 2 zahrát a zjistíte, že spousty takových se na internetu fakt neválí. A pak... co brání soužití "AAA" a "indie" her v internetovém plátku? Málo místa? Dochází inkoust?
-
Nesnáším indie hry, většinou, a tato se tomu blíží, jsou to hříčky, kterých najdete na různých free serverech spousty, blbosti na 10 minut. 8/10 je výsměch. Nehledě na to, že mi to otravuje na serveru, který by se měl zabývat hlavně pořádnými velkými hrami.
-
Cau, takze ja som to skusal a urobilo to nasledujuce - Hru som spustil a nic sa nestalo. Doinstaloval som XNA Framework 4 a .NET Framework 4 a spustil som hru. Na chvilu scernela obrazovka a potom hra spadla a vyhodila error, nieco o mojej grafike a nekompatibilnosti. Co je vsak uplna blbost.
Riesenie - nainstaluj si tie 2 Frameworky a tam kde mas hru nainstalovanu klikni na Solar 2.exe, daj Vlastnosti a do riadku s nazvom aplikacie napis "Solar2 -window" bez uvodzoviek. Spust hru a malo by to ist.
Ak nie, tak uz potom vazne neviem. Treba pogooglit. -
zdar, hele povšiml jsem si, že se zmiňuješ o "jisté" chybě. Zdá se mi že onu osudnou chybu mám a hra mi nejde vůbec nasratovat. Vždy to vyhodí systémovou chybu, že soubor.exe přestal pracovat.
A proto se ptám, jestli bys mi nemohl s "onou" chybou pomoct. Otázka i pro ostatní pokud někdo ví
Díky předem -
Hra je to příjemná, ale velmi rychle se omrzí páč je to steretipní. Na zabití hodinky fajn. Ale dál už pak nezabaví. Podle mě to chtěl ještě něčím oživit a natáhnout. Hlavně v pozdějších částech tomu schází pocit epična a vůbec je to nejnudnější část téměř bez cíle. Je to jako by někdo vydal Katamari Damacy a nechal hráče nabalit jen 5cm až 50m. Prostě tomu schází ten finish.