Přejít na výpis diskuzí
Sony nemá páru, proč je o PlayStation 4 tak velký zájem
22.8.2014 | Adam Homola
292 příspěvků
-
Ja mam vitu rad a indie hry na ná zboznuju, na vitu se dostavaji ty nejlepsi kousky a rízhodne ji to prospáva.
-
Nemas dostatecny nadhled. Z trzniho pohledu je skupina lidi o ktere mluvis pomerne mala a mobily a tablety nabyvaji v hernim prumyslu na vyznamu, treba proto, ze to je stale rostouci trh. V lonskem roce treba prodeje her na konzole stagnovaly ci spis byly mensi na rozdil od tech mobilnich. Mimoradny uspech ps4 (nikdy v historii se zadna konzole takhle hodne neprodavala) je proto vskutku pomerne prekvapivy.
Moje osobni domenka je, ze o konzole je obrívsky zajem, ale spoustu lidi vzdy odrazovala vysoka zavadeci cena. Nextgen prisel s nejnizsi zavadeci cenou a pritom kvalitnám a vykonnym hw, a to stoji za tak rychlym nastupem nextgenu. Obavy Sony, ze casem prodeje konzoli poklesnou jsou tak opravnene. U levnych konzoli mozna prídejni krávky nebudou stabilni pé mnoho let, jako dosud, ale mozna se budou podobat prodejnim krivkam her, tedy rychly nastup a pak pad a dal uz jen nizke prodeje. A nebo take ne, nikdo nevi a sony tape v tom, jakou si ma pripravit ekonomickou strategii do budoucnosti. -
PS3 je fajn, ale o tom ze xbox byl min vykonej bych dost pochyboval, navíc obrovska vyhoda xboxu 360 je komplet instalace her na HDD, coz jaksi PS3 neumi (vetsina ps3 her ma jen castecnou instalaci a porad taha nejake data z media), leda když tu hru koupis digitalne. Rozdil v plynulosti třeba u Dragons Dogma je do oci bijici, a to jen proto ze na xboxu to netaha nic z media.
PS3 mi prijde vic komfortnejsi a hezci, ale o tom vykonu by se dalo hodne diskutovat:) -
Jako nepopírám, staré konzole prolomené jsou, takže warez na nich možný je. Na prolomení nových konzolí si ještě počkáme. Ale ještě jsem neviděl torrent, kdy by byla konzolová verze stahovanější, než ta PC. Právě jsem zvědav na stahovanost GTAV na PC. Mám udělanej screen z torrentu konzolových verzí, když na tom byly "nejlépe", takže uvidíme, jestli se mě (opět) potvrdí můj předpoklad, že PC verze bude ta nejvíce stahovaná. Vždyť třeba i teďka mrknu na Wolfensteina - PC 1700 lidí, nejstahovanější konzolová - X360 190 lidí...moc pěkná čísla.
Opět, já znám zase spoustu lidí, kteří na PC nekoupili už minimálně 5 let pitomou hru a nekoupí ani hru na ten pitomej mobil hru za pitomou dvacku. A ti samí lidi mě tvrdili, jak konzole zničily herní průmysl...to jsem musel tlemit nejvíc. *1* -
Exkluzivní hry jsou rozhodně hlavní výhodou. Další výhodou je bezesporu unifikace - nemusíš řešit, zda Ti hra pojede. Teď se možná někteří PC kolegové upřímně rozesmáli - aby nám ale za pár let neztuhl úsměv na rtech, protože současná situace okolo GameWorks vs. Mantle se začíná celkem přiostřovat, třeba za deset let budeme hrát také na unifikovaném HW.
-
K čemu je tohle dobré? Myslím tím kupování špatného produktu při znatelně lepší konkurenci jen proto, že stejná firma "kdysi dávno" vyrobila něco, co mě chytlo za srdíčko. Nízké prodeje by měly dát firmě za vyučenou, aby se chytla za nos a příště to udělala lépe, a ne, že se budou její špatné produkty dále dobře prodávat s argumentem "je to přeci od ***!", oni se pak budou plácat po ramenou, jak to udělali dobře a příště to udělají stejně.
Myslím to obecněji než Sony vs. Microsoft. -
Dokud nezaplatíš, zdarma nejsou. Což je pěkný oxymoron.
-
theFFF ano na PC se warezí, i když to osobně nechápu, před chvílí jsem si koupil tomb raidera za stopade, ano není to nová hra, ale stejně je to levné teď se mi instaluje do steamu, ale podívej se na jakýkoliv bazar, kolik flashnutých konzolí se prodává, podívej se na jakýkoliv torrent na gta 5 a ne, není to pc verze a ani nemůže být, na torrentech jsou hry jak na xbox tak na PS3, spousta lidí co znám si koupila konzoli proto, že se na ní dá snadno stahovat, nezahrají si multiplayer, ale to je netrápí, je pravda, že dle statistik se krade víc na x360, ale to neznamená, že majitelé playstationů nemají černé ovce mezi svými také, zatím nevým jak PS4, ale je to jen otázka času, pak se vednou prodeje konzolí ale poklesne nárůst kupování her. To že mají konzole lepší statistiky prodej/warez je dané tím, že na konzolích se hraje v USA a to je dáno historicky viz NES, konzolí je méně než počítačů a nakonec spousta lidí by si tu hru ukradla taky ale nejsou dostatečně počítačově gramotní, aby to dokázali, tito lidé mají většinou mac a konzoli a neplatí to jen pro obyvatele USA, bohužel, počítačová gramotnost a gramotnost obecně klesá i u nás, stačí si přečíst diskuse zaplevelené trolícíma děckama, už aby vám skončili prázdniny
-
Ty ses s tím "kdyby jsi" tedy také dvakrát nepředvedl, ale to, co předvádí kolega nahoře, je opravdu síla.
-
To mas tak, kdyz tam sedi nakej ceo nebo co to ma za funkci nekdo tam, kteremu je 56 a vzivote nic nehral a jen zakazoval hry svojim detem (jestli nake vubec ma) a takovej nouma co tomu proste nerozumi dela nake odhady na zaklade nakych cisel tak to tak dopada.
-
Ja porad nevim kde vznikaji ty debilni predstavy ze lidi dnes hraji na tabletech a mobilech!? Na tomhle hraji lidi co nejsou zadni klasicti hraci Pc ani konzoli. Samozrejme hraci hraji v nouzi i na tabletech ale neni to jejich priorita. Pokud jste paran tak PC a konzole budete vzdycky potrebovat.
-
A ona te ta PS4 nuti psat jak kdyby jsi byl na zakladce? ArchYtektura, sInchronizace nebo datovI je fakt ulet:)
-
Jak ovladas windows gamepadem ? Jak resis prodej bazarovek? Jak je to tve pc velke dal bych ho do skolniho batohu spolu ze vsim a odvezl si ho v poho mhdckem do druheho bytu na vikend ? Je to pri hrani tiche aby to v noci nebudilo ? Jak resis gamepadem nahravani videa z her a screenshoty ? Jak to propojis s psvitou ? Muzes hrat do 30ti sekund od vlozeni disku ? Jak resis kdyz chcete hrat 3-4 lidi treba diablo 3 ??
To je treba prvnich par veci ktere me napadnou jako bejvaleho hardcore hrace na pc co ma ted uz jen ps4ku -
Ty radši upaluj zpátky do školy, archytekturo. *7*
-
Vždyť Gone Homo navíc vyhrálo cenu PC hry roku 2013, takže to je to nejlepší, co lze na PC mít, ne?
-
Neboj, za chvíli ti tady někdo napíše, jak on si ty hry kupuje a tím ti dokáže, že tedy na PC se newarezí... *1*
-
Master WAREZ race, to je asi tak to jediný.