Přejít na výpis diskuzí
Sony vydala hromadu odpovědí na otázky kolem PlayStation 4
1.11.2013 | Adam Homola
258 příspěvků
-
Ach jo.
-
Možná to bude tím, že máme za sebou sedm generací konzolí a v žádné z nich nezvítězil nejvýkonnější stroj a kluci a holky v MS a SONY pochopili, že výkon je většině lidí u prd*le :-)
http://www.youtube.com/watch?v=GyAjZd1trAY -
tak bod 1 uvadet v souvislosti s konzolema povazuju za nemistnej vtip *5*
PC neni zadnej monopol, mozna v 80. letech, kdy s tim napadem prislo IBM, ale to bylo pred, a ted se podrz, 30 lety, za tu dobu se jasne ukazalo, ze ta svoboda/otevrenost je pro koncovy zakazniky vyhodna (a kde je IBM?)
v ramci pc se daji plnit vsechna prani, i ta konzolova, takze by sis mel spis klast otazku, proc tu konzole jsou, a ano, jsou tu vicemene zbytecne, teda pardon, poskytujou ti exkluzivne omezenej distribucni kanal, kterej ma pod palcem sony/ms -
Zkus Gillette. Mají opravdu kvalitní ostří
-
Fajn, tak já tedy budu suchar a vysvětlím ti to polopatě.
1) Pokud si myslíš, že herní průmysl by na tom byl líp bez konzolí, mýlíš se. Monopol jediné platformy (byť není vlastněná jednou společností, alespoň ne přímo) obchodu opravdu neprospívá. Zvláště pak technologickému posunu.
2) Konzoloví hráči mají jiná přání a priority. Jsou tady firmy s projekty, které jim jejich přání mohou splnit. Proč by jim to nemělo být dovoleno v zájmu monopolu PC?
2.5) Proč by mělo být tvé blaho nadřazeno blahu ostatních? -
tak urcite, v roce 2014 prijit s hdd s 5400 otacek, to patri na piedestal *5*
pevnej disk je dneska vyvojove vicemene nejstarsi soucast pocitacu (tim padem i desktopu znacky sony a ms), a ma dost negativni vliv na rychlost celyho ekosystemu...
meli tam dat aspon nakej hybrid, tohle je vysmech do tvare kazdyho slusnyho hrace, na druhou stranu, komu staci 30fps, tomu asi bude stacit i 5400 otacek -
Někteří už to mají i potvrzené, naivko.
-
lol, ten list startovnich titulu je smutnej *15*
jsem to omylem poslal jako reakci.... -
Tak trošku zakomplexovaný ne? Doporučuji pevnou ruku a ostrou žiletku. Na světě bude zase o jednoho vola méně.
-
možno som to prehliadol ale zdá sa mi, že mu unikla výhoda u konzol ktorá plynie z optimalizácie hier na jeden konkrétny HW, pretože v tomto smere je to porovnanie výrazne zavádzajúce.
Osobne som primárne PC hráč, na konzoli hrám zriedka a od opustenia PC ma brzdia 2 veci : multifunkčnosť a fakt, že si na ňom zahrám akúkolvek staršiu hru napríklad 8-10 rokov starú alebo hry z 90-tych rokov a dokonca i hry z PS2/PS1 alebo ešte prehistorickejšie, bezohladu na to aký hardware momentálne v PC je. -
cemu se divis, exkluzivni konzole ti dovoli exkluzivne zverejnovat videa na fb, to je prece ve stadu uplne normalni *5*
-
Vůbec bych se tu neoháněl tím bulvárním plátkem, jen se tu pcčkáří shazujete.
-
apple a sony jsou hrich, s tim se neda nesouhlasit, nvidia asi jako intel... bohuzel vyvoj hw je dost narocna cinnost, tam musime bejt radi za kohokoliv, kdo se tim je ochotnej zabyvat, bohuzel
-
tak tomu rikam trefa na komoru, tam je vicemene cerny na bilym, co tu neustale tvrdim, ze to je jenom omezeny pc, teda pardon, exkluzivne omezeny pc *5*
-
Docela mě zarazilo:
1. automatické nahrávání hraní nepůjde vypnout - to jsem zvědavý, jak mají tohle technicky vyřešený, aby to zbytečně nežralo výkon už tak na hraně
2. do nahraných videí nepůjde přidávat audio, například váš komentář - jasný, komentáře nemusí být vždy pozitivní
3. nahraná videa nebudete moct kopírovat na jiná zařízení, pouze postovat na Facebook - na Facebook? FO
4. nahraná videa nemůžete sdílet na YouTube - jasný, viz to předešlé. To si dělají ale legraci ignorovat největší videoshare site.
dva lidi mohou používat váš obsah na dvou různých PS4 najednou - co tím chtěl básník říci? Koupím jednu hru a pojede na dvou PS4kách najednou? -
Tak to je trochu zbytečné ne? Když chce hrát na gauči, tak nevidím jediný důvod proč kupovat pc jelikož ovládat ve vzduchu bedrátovou myš musí být opravdu jen pro otrlé. Grafika mu z gauče taky bude fuk jelikož na několik metrů ps4 bude vypadat několik let taky fajn. Navíc nevím jak tam chceš dostat třeba nové MGS? To by mě teda zajímalo.
-
opravnu srovnavat s vyvojarem?
stejne tak ten zbytek, klasickej prumysl se softwarovym, maj natolik zasadni rozdily
ze, sice ocenuji peknej pokus, ale bohuzel je uplne mimo -
Ne, mně záleží na mém blahu a to auta tříštěním dopravy narušují. Jsem pro jednu masovou dopravu autobusy.
Auta jsou pro všechny nevýhodná, prospěch z nich mají jedině jejich majitelé.
Lidi můžou jezdit všude autobusy, nemusí platit přemrštěný ceny za benzín.
Stavební firmy musí buď dělat víceproudové dálnice (víc práce = větší ztráty a místo více silnic a autobusových linek víceméně jen širší silnice), navíc musí počítat se specifikacemi aut (nemůžou je dělat jen přesně pro autobusy) -
Django_cz : Co ti brání si dát PC k velký TV, připojit ovladač přes drát/bezdrát a dávat spouštět STEAM v big picture módu?
Nechci tě o ničem přesvědčovat, ale ono to jde i na PC, stačí chtít. Pak už může být na vině jedině nějaký mentální blok, který ti říká: "Máš zaplý PC? Tak si nehraj ale pracuj."
Na druhou stranu chápu, že jednostranně nadesignovaná konzole bude mít ovládání mimo hru prostě lepší, ale taky ne ve všem. Psaní příspěvku na gamepadu bude vždycky pomalejší a nepohodlnější než na klávesce (jenže to už spadá do kategorie tvoření obsahu). -
Mě moc ty hádky nebaví, spíš mě unavuje, že obě strany (případně tři pokud teda rozdělíme konzolisty) pořád dokola omílají stejný argumenty a nehne se to nikam.
Každopádně já si sport zahraju rád. U Fify jsem tak velkej problém neviděl co se týče rozdílů verzí na konzole a PC, vystačil jsem si se starším ročníkem a pak s 12kou, která byla takřka totožná. Teď se zase oddalují a opět ze směšnýho důvodu, ale stejně.
A NHLko mě chybí, občas pustím 2004ku s updatovanýma soupiskama a vlastně mě to ani nevadilo. Když jsem ale viděl ten systém ovládání ve 12ce (i když přišel určitě dřív, ale tady jsem si ho poprvé ošahal) na PS3, tak se mi už vracet nechtělo.
A s těma exkluzivitama máš vlastně pravdu, ale aniž bych si to nějak kontroloval, tak jsem spíš viděl větší "symbiozu" PC a Xbone, tak proto bych šel do PS4 (krom toho, že u XB1 bych platil za služby, který nevyužiju a už teď vyskytující se hry s nižším rozlišením apod.)