Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • No nevim, Valve uz neni herni studion, stal se zneho herni distributor. Jestli neco udelalo pro herni komunitu, tak je to rozsireni digitalne distribuce a v postate vytvoreni monopolu.
    Nekteri je maji za to radi, jini je zase nenavidi za nutnost byt online u offline her.

Alien Swarm je super, ale ve stavu v jakem byla vydana je to jen trosku vetsi demo, radsi bych za ni zaplatil a mel spoustu obsahu misto spolehani se na free mapy od komunity.
  • jak může mít tu drzost? jednoduše, dokud bude hráčská komunita neustále Blizzardu přisuzovat statut Boha a krmit jeho už tak (ne)oprávněně velké ego, bude se chovat tak jak zde vidíme.
  • Rovněž mám stejný názor jako někteří zde, poté co šel Blizzard pod Activison šlo to s ním hlavně z firemní politiky hodně dolů. A to, že Valve zažádalo o ochranou známku na Dotu a rozhodlo se spolu s jejím tvůrcem vytvořit Dotu 2, bylo do teď v naprostém pořádku. Chcou vytvořit novější, propracovanější hru napojenou na jejich steam (kde se hrabe Blizz se svým battle.net). A až skoro rok poté co valve zažádalo o ochranou známku si Blizz po kolika? 8 letech? uvědomí, že by mohl vlastně vyvíjet mod, ktery je momentálně jeden z nejzajimavějších v e-sportu i celkově.

Osobně jsem na Blizzard nikdy nedal dopustit W2, W3, Starcraft, ap. Ale to co teď(čti po spojení) vyvádí je mi záhadou. Ne, že by vyvíjelo špatné hry ale stagnují již dlouhou dobu na místě a těží pouze ze svého jména. ( StarCraft 2 stejný jako starcraft 1 navíc kampaň rozdělená na 3 části, která každá bude stát zhruba 1500? :) )

Zatímco Valve a jeho firemní politika i vztah s komunitou je momentálně ojedinělý. Vyhlíží nadějné projekty (samozřejmě vyvíjí i sám velmi kvalitní tituly), odkoupí je, vylepší je, případně dá je na svůj engine a vydá za pár šušní na steamu.(nebo gratis alá alien swarm) Který je mimo ojedinělý na světě a bez kterého by možná vývoj her na PC nebyl takový jaký je teď.

Tak mi kruci řekněte, jak může mít Blizz tu drzost, se svou stále chamtivější politikou, napadat vývojářské studio ohromnou reputací a které má pro herní komunitu ohromný význam a zásluhy!

(omlouvám se, že je to dlouhé ale i přes relativně dlouhý text jsem ještě nevyventiloval všechno co jsem posledních pár let na Blizz dusil ale rozhodně se mi ulevilo)
  • Activision, nikdy bych to neřek, ale oproti nim EA zbožňuju, to co předvádí je naprosto nehorázný a je s podivem, že si od nich ještě někdo hry kupuje. Od tý doby, co se knim Blizzard připojil (jako by to měli zapotřebí), to snim šlo hodně dolů a to je škoda...
  • Ano, je to Blizzard, které v těchto otázkách už nějakou dobu zastupuje Activision. :(
  • Když vynechám ostatní věci týkající se otázky kdo má nárok(?)Věřím že se tyhle dvě firmy rozumně dohodnou.Je to přece Valve a Blizzard.Prozatím budu optimista. *3*
  • Opravdu? A co takový Alien Swarm? Ten byl původně na Unreal, pokud se nepletu. Nebo třeba takový Team Fortress? Ten byl snad taky pod Quakem, ID and Epic však nikdy nehrotili fakt, že Valve tyhle módy přetáhlo pod sebe. To jen Blizzard, který už nějaký rok upadá musí kolem sebe udělat nějaký to halóó...
    Blizzard už neni co býval a už začíná stavět na tom, že všechno okecá a bude se navážet do ostatních firem (bohužel, tohle je trend Activision)... Smutný, ale je to tak, nikdo na Valve nemůže nadávat a řikat něco o etice, když tohle Valve praktikuje prakticky od svého počátku!
  • Ano, budou vypadat podobně, ale ne téměř stejně. Navíc power armor může vypadat různě, tak proč je z 95% ten ze Starcraftu stejný, jako ten z WH40K? Podívej se na tu fotku, co jsem poslal a netvrď mi, že ta figurka v pravo nevypadá, jako běžný válečník Eldarů... Navíc sám Blizzard se tím nikdy netajil, takže...
  • To sme tu preberali minule, Games Workshop nieje povodcom ideii ani power armoru, ani alienov, a protossy pre mna osobne nevyzeraju ako eldari, ktori sa vlastne elfovia vo vesmire. A ked sme takto pri elfoch, to tiez nieje povodne z game workshopu.
    To co prezentuje w40k aj SC su obycajne sci-fi stereotypy a je samozrejme, ze budu vyzerat podobne.
  • No dobře, čekal jsem že to pochopíte, zjevně to musím pro některé hláskovat. DotA využívá modely z W3, to je logické. DotA 2 bude mít modely vlastní, které bude dělat Valve. To tady někomu zjevně uniká. Blizzard nemá patent na fantasy stereotypy. Jak má asi vypadat Morphling? Masa vody je masa vody. I idiot pochopí, že modely v DotA 2 budou inspirované vlastnostmi a schopnostmi daných postav, tím pádem tu bude nějaká podobnost. To však neznamená že Valve něco vykrádá.

Nevím kde VODA ty screeny viděl, venku je zatím pouze Lina, Morph, Bloodseeker a Drow. Ani jeden nic nevykrádá, respektive nic co by bylo vlastnictvím Blizzardu. Budu velice rád když mi VODA ty obrázky linkne, protože mě minuly.
  • UDK je zdarma len pre nekomercne projekty. Pokial chces pouzit UDK na komercne produkty, tak samozrejme platis pausal + nejake % z predaja tvojho produktu.
    http://udk.com/licensing.html

A navazat sa v tomto do Blizzard je trochu trapne, pretoze je to spolocnost, ktora uz do W2 dobaluje do svojich RTS najlepsi editor v brandzi, s ktoreho pomocou je clovek kompletne zmodifikovat hru
  • Ten Engine vyhráli v soutěži o nejlepší modifikace do Unreal Tournamentu, takže ačkoli je licencovaný, tak ho neplatili.
  • Ak tie tituly vysli ako samostatne platene projekty na UT engine, tak sa mozes vsadit, ze ten UT engine bol licencovany a teda plateny.
    Len tak si zobrat proprietary engine a vybudovat na nom svoj vlastny komercny produkt je proti autorskemu pravu a urcite by sa na to epic len tak nepozeral. Ved vacsina prijmu Epicu (a ked sme pritom aj napr. ID) je prave z licencovania svojho enginu.
  • bresne Blade sami vyvojari UE3 dali engine zdarma na internet aby si kazdy mohl tvorit svoje mody a hry a oni sou jen radi protoze to je reklama a to ze dajit engine zadarmo na net jim povest jen zlepsuje blizzard zacina bejt trapnej a stejne wow pujde ------ pac hodne lidi odejde s prichodem Cataclysmu pac to uplne pokazi celou hru hraci prijdou o nektere raidy a instance a povolani se prekopaji a nektera povolani budou nehratelne
  • http://en.wikipedia.org/wiki/File:Collectors_figures_(StarCraft).jpg - Space Marine, Tyranid, Eldar. Blizzard nedokáže čerpat z více zdrojů. Nedokáží se pouze tu a tam inspirovat, oni prostě vezmou jeden zdroj a něco si z něj okopírují... A jelikož se tady řešil vzhled jednotek...
  • Můžeš mít laskavě říct, v čem vykrádá Starcraft Warhammer 40k?
  • Přesně tak, zrovna s tím UE mě napadají 3 hry. Killing Floor, Red Orchestra a Alien Swarm - vše vydáno jakožto modifikace do Unreal Tournamentu a později vydány jako samostatné projekty (jediný Alien Swarm je zdarma na Source Enginu). Stěžoval si na to někdo z Epicu? Ne, naopak to podporují...
  • A zajímalo někdy někoho, že Warcraft a Starcraft je vykradený Warhammer a Warhammer 40.000? Ne. Nikdo to neřeší, takže jestli Blizz začne v tomto případě něco hrotit, tak už si budou opravdu koledovat...
  • blizzard nevlastni ani prd z doty jelikoz na ni vubec nic nedelaly a blizz by mel byt rad ze dota pritahla do w3 lidi jinak by to uz skoro nikdo nehral.To je to samy jako kdyby vyrobci unreal3 enigu narokovaly vsechny mody a hra co na jejich engine vysli fakt traparna at blizzard zustane u jejich trapneho wow a omalovankoveho d3
  • No spis ty protoze ty modely postav jsou uz od puvodniho blizzardu ... nebo minimalne valna vetsina z nich ... presne jak pise kolega nad tebou(a on ma pravdu) model beastmastera nagy a spol. je majetkem blizzu protoze oni je vymysleli, v Dote predelali tyto modely na hrdiny...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit