Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Vidíš a já třeba jo:) Stejně jako jsem to udělal s W3:)
  • kostejnesmrtelny
    Jo, Blizz zaspal dobu (dotu :) ). Obvykle je bráním jako o život, ale tady jsou teda těžce mimo. Z toho, že DotA byla módem pro W3 jim žádnej nárok nevzniká. U SC2, kde je v EULA uvedeno, že vytvořený mapy jsou majetkem Blizzu, tam už by to bylo něco jinýho, ale tady to prostě propásli *2*
  • No zjevně mudruješ o něčem bez informací. Jediná práce blizzardu která byla využita je engine. Koncept(skilly, jméno.....) každého hrdiny vymysleli tvůrci / komunita, ne blizzard.
  • Keby to Blizzard isiel predavat ako DLC, tak by som sa nad tym vsetkym pozastavil. Ale on to vyda ako mod zdarma. Nezarobi na tom ani $, vazne pochybujem, ze si niekto kupi 60$ SC2 len preto, aby si nanom mohol zahral Blizzard implementaciu doty.
    Pritom Blizzard Dota a nieje prva a ani jedina dota, ktore uz existuje pre SC2.
  • takze prostě Blizzard zaspal?
  • Já to vidím trochu jinak...
    Blizzard vytvořil W3, Dotu jako značku sice ne, ale ten mód je postaven na W3, bez toho by žádna Dota nebyla...
    Takže, souhlasím ať si Blizzardi vymyslí jinou značku pro tento styl hry, ale na druhou stranu, Valve by do Dota 2 neměl přidat nic z obsahu W3. Co jsem viděl nějaké ty screeny, vykrádá to Warcraft, na jednom plakátu je Naga, BeastMaster, Paladin, Mountain Giant...to vymysleli Blizzardi a Valve nemá právo použít jejich postavy, které byli v původní Dotě, která jela na W3...

Já být Blizzard, tak neprskám okolo názvu (značky chcete-li), ale to, že si někdo dává do svého produktu mé nápady a výtvory.

Sám jsem fanda Blizzardích Sons of the Storm, takže se mi nelíbí, když je někdo kopíruje...
  • Proc by si ji mel Blizzard registrovat??? On zadnou Dotu nevymyslel to vymyslela komunita max. si to moh registrovat ten kdo ji jako Mod do W3 vytvoril! A prave ti co ji vytvorili si placli s Valve... On je problem v tom ze Blizzard ted dela Dotu pro SC2 a musel by pouzit jiny nazev kdyz si ho valve patentuje, nebo se snima dohodnout je totazka jestli co za to Valve bude chtit... *1*
  • Drzost Blizzardu nezná hranic! Dota je ochranná známka tvůrce ( v podmínkách Blizzardu jsou mody nekomerční ) Pokud si autor plácnul s Valve kde bude jeho mod vyvíjen na jejich engine ( sorce ) a dostane za to zaplaceno je naprosto v pořádku a Blizzard se tu může vztekat jak chce! *10*
  • prve cs nebol mod od valve... stvoril ho jeden typek az potom co sa stal naozaj velmi oblubeny odkupilo ho valve viac menej 3/4 hier u valve je odkupenych.
  • Jo a bonusovka - ta "pravda" o Icefrogovi byla v prvních hodinách po vydání odhalena jako troll několika členy herní branže, na to bych moc neodkazoval.
  • Teda Blizzard je poslední dobou taky pěkná svině. DotA má na svědomí v podstatě tři lidé. Eul, Guinsoo a Icefrog. Eul ji víceméně vytvořil, takže název je když už jeho. Icefrog na ní ale nechal zdaleka nejvíc práce. Blizz nemá vůbec žádný nárok. W3 byl totiž použit jako platforma pro mod. Toť vše, blizz nehnul ani prstem.

Nemá s etikou nic společného, když už tak je krajně neetický tento krok od blizzardu.
  • mislim si ze vtaki im seru na vlasi
  • Jak stará je značka DOTA? 10 roků? (nevím, tipuju) Blizzard teho za tů dlůhů dobu nedokázal využit; mohli udělat stejnů věc co Valve ale nechcelo sa jim, takže jak bych to rekl - Jejich problém...
  • no ved to je prave to, ze cs patril pod hl cize valve, a dota patrila pod warcraft cize blizzard, je pravda ze mal na to blizzard mysliet skor...
  • Když jsem viděl první zprávu o tom že Valve vyvýjí novou DOTA(u) tak jsem si jen říkal kdy se něco podobného stane :)
  • Tak tohle je z pohledu Blizzardu samozřejmě rozdíl, protože CS byl mód pro Half Life od Valve (teda doufám, nikdy jsem to moc nehrál :)).

Nicméně ani já si nemyslím, že to není etické a správné ani že Valve něco ukradlo. Mně to přijde naprosto v pořádku jak z komerčního, tak z morálního hlediska.
  • Nic špatného na tom nevidim... Couter Strike byl taky zdarma jako mód a Valve ho odkoupilo. Nikdo neřikal nic o etice a všichni to vlastně uvítali. Ale najednou si Blizzard uvědomil, jak mu ujel vlak a začal kolem sebe kopat...
  • Za tu etiku Blizzard schovává fakt, že jsou nahraní. ;)
  • Etické to zrovna není, ale to je tak vše. Blizzard si měl značku DotA registrovat už dávno a byl by klid, jeho chyba.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit