Přejít na výpis diskuzí
Soundtrack Mass Effectu 3 vytvoří Clint Mansell
10.2.2011 | Aleš Smutný
67 příspěvků
-
To je hnus, velebnosti, ja chci zpet Walla, ktery se podilel na to, ze je serie ME tam kde je(na uplnem vrcholu) Clint
-
Toto je lepsi soundtrack od Mansella z Fontany :) ---- http://www.youtube.com/watch?v=QiLnjB7McCw ------ Musim povedat, ze celkom dobry napad dat Clinta na tvorbu ost do mass effect 3....MS3 si to zasluzi.
-
-
Uznávám, že Xibalba je vynikající (ale to je celý ten OST), ale já prostě miluji tu gradaci ke konci Death is Road... :)
-
-
hlavně aby už ten masnej effect vyšel:)
-
Tak to bude zajímavé sledovat, jak se další, primárně filmový skladatel, popere s soundtrackem k hernímu titulu. Jinak, v souvislosti s ME soundtrackem bych, vedle Walla, ještě také pro příště zmiňoval Sama Hulicka, který má na soundtracku nemalý podíl, a který jen tak pro zajímavost, dostal konktrakt na hudbu k druhému dílu Red Orchestry [ http://www.youtube.com/watch?v=Be9pRY-PiZA&feature=related ]
-
-
Hulick byl přidán cca minutu po vydání článku s mnohými omluvami z mé strany...:)
-
-
u mna zase zabodoval s Requiem for a Dream, prave vdaka jeho skladbe som si ten film pozrel
-
Tak, určitě je v tom z větší části i reklama pro samotnou hru, co si budeme povídat. Když si vzpomenu, jaký boom měla zpráva, že na Modern warfare 2 se podepíše Zimmer, tak to zvýšilo zájem i u těch, kteří jinak o CoD neměli tušení. To, že jméno Zimmera sloužilo v obrovské části jako propaganda svědčí i stav samotného soundtracku. Zimmer složil jen úvodní motiv a o zbytek se postarali jeho neméně kvalitní kolegové, na které se často se spojením s tímto soundtrackem zapomíná a jejíhž slušná práce je hold zastiňována právě jménem Hansem Zimmerem, jak na obalech hry, tak i u různých videí, který však odvedl, kromě zmíněné úvodní melodie, "jen" producentskou část, ale jako reklama posloužil dobře, protože když se řekne " Modern warfare 2 a jeho hudba ", okamžitě se vybavuje Hans Zimmer a zbytek už nikoho nezajímá a taková reklama prospívá oběma stranám. Nicméně, věřím i tomu, že důvodem, proč na takové nabídky filmoví skladatelé kývají, je i určitá výzva, zda mají na to složil i kompozice pro jiné, než filmové odvětví...
-
Mansell je génius - Fontána, Moon i Requiem for a Dream jsou prostě úžasná díla. Takže se moc těším co v herním médiu předvede.
-
Tak Jack Wall patří k elitě taky a soundtrack k ME2 je jeden z nejlepších co sem kdy slyšel.
Ale Bioware vždycky věděli jak ke hře obstarat skvělou hudbu a ani u Clinta Mansella nesahnou vedle. -
-
přesně tak, všechny hry od BioWare měly dobrý audio doprovod. Ale dejme si ruku na srdce, že jen v mass effect 2 byla hudba až kolosální! Hlavně posledních 20minut hry (finální nalodění na loď) jsem byl doslova přikován k židly a doslova mi šel mráz po zádech :-)
-
-
epické momenty v hudbě byly v ME 1 i 2.. ale řekl bych, že Mansell tomu dá takovou tu melancholii a beznaděj.. uplně vidim ten souboj o Zemi a přitom tu jeho hudbu :)
-
-
Hlavne ta hudba snad konecne bude "nadcasova"
Je asi hezky, ze ME hudba odkazuje na osmdesatkovy klasiky, ale myslim ze vetsinu lidi tohle uz dneska fakt irituje.
I sami reziseri uz se poucili a ani do scifi filmu se konecne nesnazi cpat "moderni" hudbu - za dvacet let je k smichu...
Nedavno jsem si zopakoval Blade Runner a s kazdym se pak shodnul, ze klasicka, prevazne orchestralni hudba by tomu prospela daleko vic, nez tehdy-radoby-futuristicka "cool" speaker patlanina :-/ -
-
Tak to jste asi dobrá banda homotrotlů. *11*
-
-
Jestli si pri spojeni "(prevazne) orchestralni soundtrack" vybavis jen teatralni frkanice typu Star Wars theme... ..tak je tva reakce porad dost hloupa.
V zajmu zachovani "80's scifi" atmosfery bych kazdopadne dal prednost oznaceni Homotron.
-
-
Musím zareagovat na tvůj komentář ohledně Blade Runnera. "Tehdy-radoby-futuristicka 'cool' speaker patlanina" myslíš Vangelisův podle mě úžasný elektronický soundtack? Podle lidí s kterými sem se bavil já by ten film nebyl zdaleka tak dobrý právě bez takové hudby a podle komentářů na csfd nejsemou sami.
-
-
Jsem si ted prokliknul par momentu a ten Blade Runner asi fakt nebyl nejlepsi priklad - jako prvni mi asi vyplul na povrch spis proto, ze jsem ho videl nedavno.
Teda ne ze by se mi ten soundtrack nejak libil, ale urcite ma svoje momenty, a celkove az tak (pejorativne) osmdesatkovej nastesti fakt neni. -
-
ty "osmdesátá" léta to dělají zajimavé právě, Mass Effect 1 a 2 byl přesně takový ten typ ala Blade Runner nebo TRON.. něco podobnýho bude předvádět Michael McCann v Deus Ex: Human Revolution.. a ono to místama může znít vtipně takový to jakože elektro/orchestr.. ale to k tomu prostě patří a ta atmosféra je o to hutnější.. Mansell bych řekl, že to má podobný ale jede spíš dost tu hloubku a melancholii.. nevim jak to napsat :)
-
-
Nojo - asi jsem to prehnal. Teda... mne to tak fakt pripada, ale chapu ze se to nekomu i dneska libit muze. Sam urcite neni.
Osmdesatkova (tehdy a/nebo radoby) futuristicka hudba ale vazne NENI nadcasova - zestarla fakt rychle.
Myslim ze pan Mansell ukaze, jak ma vypadat hudba, ktera potesi kazdyho. Ktera ty "scifi prvky" ponese, ale zaroven nebude poplatna pochybnejm soucasnejm trendum...
-
-
Je to tvůj názor a nevyvracím ho, ale BLADE RUNNER má i teď velmi dobrou hudbu a ta tvoje cool speaker patlanina je momentálně používaná do nejnovějšího DEUS EX, a lidi si to chválí, protože jim to připomíná odkaz BLADE RUNNERA a takové to futuristické pojetí, které je i na tuto dobu dobré, i když bez extra velkých efektů.
-
-
-
Skvěle! Přestože soundtracky na první dva Mass Effecty zbožňuju, tak mi tato zpráva udělala neuvěřitelnou radost, Mansell je totiž famózní skladatel. Osobně od něj mám nejradši hudbu k filmu Moon (podle mě nejlepší science fiction posledních několika let), viz. trailer http://www.youtube.com/watch?v=twuScTcDP_Q kde je hudba přímo ze soundtracku. Navíc jak už zde bylo zmíněno, tak Mansell nebude určitě moc drahej, např. Moon je totiž docela nízkorozpočtová záležitost.