Přejít na výpis diskuzí
Špatně zpracovaný easy mód může zničit jakoukoli hru
4.9.2012 | Petr Poláček
187 příspěvků
-
Vyvojar hry by to mel urcovat, protoze je to soucasti gameplaye. Protoze ti to umozni se porovnavat s ostatnimi. Nedovedu si predstavit, ze by mel dark souls na misto rest pointu qucksave, vzdyt by to tu hru uplne zmenilo. A rict, tak ten quicksave nepouzivej rovnez nelze. V dark souls se v podstate pozice vubec neuklada, presneji vubec se neobnovuje, i kdyz chcipnes, hrajes dal, neni to navrat v case k nejake pozici a ulozenemu stavu. Jede se dal a dal, smrt postavy neni konec gameplaye, ale jeho soucast.
U klasicteji pojatych her by to slo, ale porad lze jen tezko pozadovat, aby nekdo nevyuzival takove funkce, pokud tam bude. Navic lidi si navzajem radi porovnavaji vysledky, to je treba hlavni smysl oblibenych trofeji. Aby sis mohl s nekym smysluplne porovnat vysledky a mit dobry pocit z toho, ze jsi lepsi, potrebujes mit srovnatelne podminky. Takze tvrzeni, kdyz chces vyzvu, nepouzivej quicksave, take neobstoji. Ten kdo by ho nepouzival by byl proti ostatnim znevyhodnen, coz by se mu odrazelo treba na tech trofejich, nebo celosvetovych zebriccich hracu. Takze pokud chces mit dobre vysledky, budes ho muset pouzivat, ale tim si zase muzes pokazit zabavu ze samotneho hrani.
Z techto duvodu je koncept checkpointu mnohem vhodnejsi nez koncept qicksave. Dela hru zajimavejsi, alespon pro (hard)core hrace. Casual s takovou hru mozna neprojde. Chapu ze ne vsem se to libi. -
DS je v rade veci jiny, v necem jednodussi v necem slozitejsi. Tebou zminene leceni je napr. oproti predchudci omezene.
-
Lol, no comment *1*
-
Zahraj si konzolovou verzi a pak to porovnej. Psal jsem, že verze jsou skoro identické, jen poupravili pár věcí a přidali nový obsah...
V té tvé konzoloidí verzi jsem strávil víc jak 400 hodin a v Prepare to die edition asi 50, což je asi dost na to, abych ty verze mohl porovnat. Za tím, že jsou prakticky stejné si stojím, zkus mi to nějak vyvrátit... -
Takovou konzolovku neznam. Mozna na easy, ale tyhle mody nehraju. Nicmene checkpointy jsou daleko vetsi vyzva, nez quicksave za kazdym druhym krokem :-).
-
Jo, tak to mi bylo zahadou, proc mi pred tim z kostlivcu nepadalo nic a potom jo. Myslel jsem, ze to bylo tom, ze jsem je pred tim neumel smrtelne sejmout a potom jo. A ono to bylo patchem :-). Diky za vysvetleni.
-
Epicu ty se z tý hry taky neposser, je to jenom hra, většího honiče v diskuzi jsem tu nezažil...
-
Tak jak múžeš napsat takovej balast, jako že normální verze a prepare to die edition je stejná?
( konzoloidní verze bez dlc - originál vs prepare to die edition na pc )
to Radar : Běž si prosim tě dělat dobře někam jinam, jseš mi ukradenej a chytrýho jak rádio ze sebe nědělám, tak radši pomlč... -
Pouze Crystal zbraně se nedají opravit..
-
Ten isty hype o tom aka je hra super tazka ma viedol ku kupe Demon Souls...a realita, hc sa nekonalo, jednoduchy system, full heal licenia ak si clovek da pozor tak ani duse nestrati, kedze hra poslusne umiestnuje duse na misto 10 sec pred smrtou. Mam predpokladat, ze Dark Souls je iny alebo len rovnake hype? ;-)
-
Ještě jedna věc by mi moc pomohla. Pokud si zbran upgraduju at uz na Fire/Crystal/Lightning/..... a zbran se poskodi, tak uz nejde opravit?
-
Však ho nechej. Dohrál jsem normální Dark souls, Prepare to die edition, ale o hře nic nevím *1*
-
A je to doma. Dohraj Dark souls a pak se budeme o něčem bavit. Tahle hra je hardcore i v pc světě, nebo si myslíš, že ten hate co čtu v diskuzích (jak je hra moc těžká) je jen ze srandy? *1*
-
Když víš kde a co. To je hodně důležité. A většina hráčů se do tohoto stavu nikdy nedostane...
-
Darth Šoust:kulovy vis ty hrajes to 14 dni a uz ses chytrej jak radio kolik buildu si skusil co?ja vsechny hraju to uz 3/4 roku a az budes mit ng+10 muzes neco povidat
-
malo staminy a blbej stit u stitu se divej na stabilitu cim vic tim min ti to zebere staminy pri bloku a vylepsovanim se stabilita zveda pokud ho nemodifikujes na fire,magic,lightning to se pak zveda jen resist u postavy vylepsovat endurance a nasadit favor ring a ses v pohode a ani silf s jeho dvojitou otockou me stit nerozrazi
-
ve hre neni zadna zbran na nic jde pouze o herni styl ja hraju s bandit knife,rapirem a painting guardian swordem i blbej broken sword ze zacatku po tuningu muzes premenit na artorias sword a jak rika jejdanasek obtiznost konzole a pc verze je stejna jen pc verze ma novy obsah
-
to darth šoust- 1000 souls bylo za gargoyla ve verzy 1.00 ve verzy 1.05 je za nej 15000 na pc je verze 1.06 vubec prvni verze byla nejtessi malo soulu z kostlivcu a duchu zadny 1.05 to trochu zlehcila a 1.06 na pc je jeste lehci hned na zacatku u studny 3 humanity(wtf) na konzolich dostanes 1 to ze nekdo dostane bossa na par ran chlape to je rpg nevis jak ma ten borec vytunenou zbran s nevytunenou zbrani ho pizlas taky dlouho
-
Vyhovuje, protoze ranam radsi uhybam a sam rozdavam poradne rany a z vetsiho odstupu, lepe se tak uhyba. A ta moje halapartna zas tak pomala neni, umi i bodat, coz je rychly utok.
-
Ano, kdyz si nepamatujes jmena bosu a ja mluvim o nejakem bosovi, dal jsem na nej odkaz, aby bylo zrejme o kom je rec. Mas problem pochopit pomerne jednoduche souvislosti, bez se nechat vysetrit sam.
Jasne, takze jsi videl video, jak nekomu neco na konzoli slo a tobe to na pc tak dobre neslo, to je jasny dukaz, ze ds na konzoli je easy balast :-). To mi pripoina, ze jsem na videu jednou videl speedrun jedne pc hry, to me to na konzoli tak rychle neslo, to ta pc verze asi taky byla nejaky easy balast, ne?
Ty hry jsou az na rozsireny obsah stejne, jestli je nejaka jednodussi, tak pc verze, protoze je plynulejsi.