Přejít na výpis diskuzí
Špatně zpracovaný easy mód může zničit jakoukoli hru
4.9.2012 | Petr Poláček
187 příspěvků
-
Proč by nehrál? Ne každý je profi hráč, věnující se hraní x hodin denně. Někdo se chce jen pobavit a opakovat nějakou těžkou pasáž třeba 30x za sebou není žádná zábava.
-
No vubec nejlepsi je kdyz hrajete nejvetsi otiznost a zabijete nejposlednejsiho bose a padne vam z nej nepouzitelna vybava jak z beznejch mobu *1* (schvalne kdo prvni uhodne o jakou jde hru?)
-
Což o to, hrát na vyšší nebo nejtěžší obtížnosti i při debutu s daným titulem, není rozhodně žádná špatná věc. osobně ani nijak hry nehraju. Je to větší výzva, člověk se musí víc snažit a dohrání opravdu těší, zvlášť, když třeba chybí možnost uložení... Ovšem, ona ta satisfakce ruku v ruce s obtížnosti dostává do držky v momentě, kdy buď hra umí podat obtížnost jedině ve smyslu super přesných panáků, kteří se dostávají v super hordách na scénu v super koridorovaných lokacích. A nebo hra trpí takovými bugy, že větší obtížnost může rovnou znamenat papíry na hlavu z frustrace, přičemž to nemá nic společnýho s nějakou výzvou.
Takový nedávný příklad z Hidden & Dangerous 2. Mise na nejtěžší obtížnost, nemožnost neuložení, celkem obstojně se chovající oponent - pohoda. Když člověku, jinak pěkná a úspěšná akce v útoku čtyř SAS členů na letiště, podpořená piplačkou v taktické mapě a za dobu něco přes půl hodiny a se srdcem v krku, protože nemůže hráč ukládat, NEJDE dohrát mise, protože dokumenty ke splnění celé operace, jsou ve skříňce, která nejde prorazit ani bazookou a tudíž se k ním hráč nedostane, je opravdu satisfakce hodná k nakopání do řiti. A s podobnými triky v jiných hrách jsem se nesetkal poprvý.
Takže, já říkám, že easy obtížnost by mohla mizet jedině v případě, až se tvůrci naučí ( a je v podstatě jedno, že H&D2 je třeba deset let starou záležitostí, protože on ten problém přetrává )široce pracovat s možnostmi vyšších obtížností a vůbec umět hry dolazovat tak, aby se daly na větší obtížnosti smysluplně hrát a dohrát. -
Mno , vse smeruje k tomu , ze si koupite hru , dojde vam kod , ten zadate , prijde vam mail o cem hra byla s hudebnim doprovodem , prijede slecna z EA v tricku s motivem dane hry , blafne vam kaspara aby jste meli pocit zadostiucineni a bude dohrano:)
-
EASY snad nikdo nehraje ne? *2*
-
Na strachu ze smrti Dark Souls stojí, takže jedinej způsob zpracování easy modu, co mě na padá by byl se sníženým počtem nepřátel a pastí, nebo jejich odstranění v těch nejzákeřnějších pasážích (poslední lávka v Sens Fortress nebo římsa v Anor Londo). Rozhodně by ale neměli sahat do zaákladních mechanismů, nebo upravovat následky smrti.
Jinak obecně bych do her spíš přivítal mód realistic. Nevadí mi ve hrách chcípat, když vim, že je fér a je to mojí chybou a ne díky tomu že nepřátelé jsou nesmyslně tuzí. -
som zvedavy, kedy zacnu tito pani rozmyslat o tom, ze pod easy modom bude mod walktrough *1*