Přejít na výpis diskuzí
Spekulace: Half-Life 3 by měl mít otevřený svět a RPG prvky
21.9.2012 | Adam Homola
150 příspěvků
-
Jen ať nechvátají, ať si s tím pořádně hrajou, není kam spěchat. Stejně se čeká na novou generaci konzolí (*7*), tak mají svůj čas a můžou náš HL pořádně vymazlit. Co se týče nových prvků, tak je mi to celkem jedno, rád se nechám překvapit, ale do něčeho radikálního by se radši pouštět neměli. Gabeovi věřím a už teď se nemůžu dočkat... ale hlavně bych prosil aby v dalším díle rozvinuli a více odůvodnili vztah Black Mesa research x Aperture Science a konečně aby jsme se dozvěděli něco pořádnýho o G-Manovi ;)
-
-
Valve nemusí čekat na žádnej další ubohej topinkovač v řadě. Makaj na vlastním železe a k jeho presentaci využijou právě HL3, jakožto svojí vlajkovou loď.
A já si sem na tiscali pak přídu říct. JÁ to říkal ;) -
-
Huhl nejsem jedinej kdo si to myslí? :D
-
-
já taky myslel, že jsem sám :). Nevíš jestli má Vavlve akcie, že bysme předtím koupili? *1*
-
-
-
-
Snad nikdo nečekal že by 3 byla něco jako RAGE....To by byl pěkně naivní klasické FPS už jsou minulostí ted tipl bych trojku spiše něco jako je Dishonored...
-
-
Half-life se soubojovou hratelností Rage? oujé, to bych si nechal líbit!
-
-
me by se libil half life jako sims, kde bych mohla chovat zviřátka *14*
-
-
-
Ja jen zasnu,jak se tady nekteri vztekaji a odsuzuji Valve na zaklade informace ala "jedna pani povidala" *1*
-
ÖLÖLÖL. Valve si tříbí svůj á la Half-life gamedesign nadále. Třeba v Portalu je to krásně vidět. Lineární, ale nepůsobící koridorově. Inteligentní, ale ne přemoudřelý. Nezdebilizovaný, ale přesto svižný a nesnadný. Valve je imho daleko toho, aby k pokračování přistoupilo jen stylem "moar contentz!!".
-
-
nechápu kdo ti dáva ty pluska asi valve droni
-
-
nechápu kdo ti dáva ty pluska asi ty sám
-
asi
-
Řiká člověk co má v nicku cod *1*
-
-
-
U článku jsem se zasmála, ale jestli to je pravda, tak budu spíš brečet. Věřim, že to Valve udělá dobře a naprosto změnit to, co HL dělá HL mi nezní jako "dobře".
-
zakladni otazka je bude to mít multiplayer? protože offline strilecky je neco jako mit sex sam se sebou. kdybych chtel hrat rpg tak radši sahnu po plonohodnotnym rpg, osobne tyhle mixy zanru nemam rad
-
-
Neměl jsi náhodou ty sex sám se sebou a nezplodil se? Vysvětlovalo by to tvoji demenci. I u trola a jejdaska jsem tu četl jeden či dva rozumné příspěvky. Od tebe nikdy.
-
-
Omlouvám se předem všem Valve fandům a HF maniakům, ale nechápu co na tom HF vidíte?
Vždyt je to normální koridorovka s XY loadovacích scén nebo obrazovek, se základním vybavením a počtem zbraní jak v ostatních hrách, akorát dodali Gravity Gun, kterej taky neni nějak zvlášť úžasnej. Nezlobte se na mě, ale i ten příběh stojí za starou bačkoru a nic "revolučního" tahle hra nepřinesla kromě (možná zajímavých) headcrabů a prostředim. Kdyby se tu básnilo např. o Max Paynovi 2, kterej ještě k tomu vyšel o 2 roky dřív, tak ani neceknu, ale ten obrovskej hype okolo HF 3 prostě nechápu a to jsem hrál všechny díly včetně Epizod. Neberte to tak, že na HF nadávám, ale jen nechápu co je na něm tak úžasného. -
-
Holt nezaťal drápky, no. Se stává *4* .
Já považuju HL 2 za dost možná nejlepší FPS všech dob hlavně pro:
1) pocit z pohybu a střelby (hodně subjektivní kritérium, uznávám)
2) optimálně dávkovanou akci, čímž myslím "rozměry" přestřelek, pauzy mezi nima, zkrátka takovou nějakou "flow" a tempo hry. Těžko to nějak líp vysvětlím *4*
3) naprosto nevídanou atmosféru, intenzivní a naprosto bezprostřední, což je dáno osobní "investicí" hráče, která je zase umožněná tím, že Gordon nemluví a není nikdy nikde vidět. Cokoliv se děje, se děje tobě, ne nějakýmu panákovi z pixelů a ty sám si do hry domýšlíš Gordonovu pravděpodobnou reakci, podle svýho vlastního založení. Můj oblíbenej příklad jsou neustálý narážky postav HL univerza na to, že Freeman je především vědec. O tomhle by se dalo vykládat strašně dlouho, což nemám v úmyslu, takže to uzavřu s tím, že právě tohle je IMO právě to, co dělá HL tak zatraceně výjimečným. Ano, zkoušeli to i jiní, ale pouze a jedině Valve umí hru vyprávět takovýmhle způsobem (viz ten fail v Crysis 2).
Takže to je na něm podle mě tak úžasného, když ses teda ptal *5*. Smršť mínusů jako obvykle nechápu... -
-
HL je prostě láska na první pohled *14* *1*
-
-
To rozhodně nepopřu *14*
-
-
-
To neni High Five.
-
HL je neco jako love-or-hate zalezitost. Budto te to chytne nebo ne. HL1 jsem sice nehral, ale dvojka je ma asi nejoblibenejsi ,,open-koridorovka". Hodne navykova.
-
HL1 posunul žánr do inteligentních vod, HL2 jako první (a stále asi nejlépe, což je smutek) zahrnul do gameplaye fyziku. to jen tak rychle z hlavy.
-
-
Jako první ani náhodou, nicméně to není výtka. Jen mi to přijde nefér vůči hrám, které fyzikální model a nutnost jeho využití k postupu hrou využívali třeba i o osm let dřívě.
-
-
neříkám, že bys neměl pravdu. ale prosím, nandaj mi FPS, který zakomponovalo fyziku do gameplaye tak mohutně jako HL2.
-
-
-
Tak u mě také nepatří Half Life 2 do síně slávy a to jsem ho hrál samozřejmě hned po vydání. Těžko říct, ta hra mě nedokázala pohltit mojí vyžadovanou specifickou atmosférou.. V ten rok mě více bavil Far Cry.
-
HL*....
-
-
Ten otevřený svět mi vůbec nevadí, na jedničce mě vždycky vadilo, kolik je tam zavřených dveří. Dovedete si to představit, kdyby byl v jedničce zpřístupněný celý komplex Black Mesy? Člověk by věděl co má najít ale hledal by mapy, vybíral by cesty kudy půjde, kochal by se prostředím a žasl by na každém kroku jak já při hraní Black Mesy Source. To by se mi líbilo, konečně ze stříleček vytlačit tu trapnou konzolovou lineárnost a dát hráči trochu svobody, možnost výběru cesty.
-
-
Linearita neni konzolová záležitost, srovnej si to v hlavě. Udělat HL v otevřeném světe je teoreticky nemožné. Nemožné to je v případě, pokud opravdu chce zůstat tím, čím je a to hrou s příběhem a plno scénama "za sklem". Podobná věc se realizuje v otevřeném světe celkem špatně ;). I linearita má něco do sebe, otevřený svět není vždycky plus.
-
To by ale nebol HL. V HL mi nikdy nevadila koridorovost, tiez tam neposobila tak ako v inych hrach. Nie stale je dobre a spravne vyuzivat nelinearnost.
-
-
Hlavně ať to vyjde v jejich zájmu co nejdříve, neboť se může stát, že ten jejich HL3 nadobro vyšumí, hráčská očekávání a natěšení nevydrží do nekonečna. Krásný příklad byl s Duke Nukem Forever, lidé byli tak do roku 2005 u vytržení kdy to výjde a potom zájem postupně opadal.
Jasně Half Life je určitě silnější značka v novém tisíciletí, ale může se stát ledascos. -
-
V případě Valve je HF ale jiný případ než DNF. Zatím není co očekávat.
-
-
Tak kdyztak jeste v tomhle stoleti, Valve. Dekuji.