Přejít na výpis diskuzí
Spekulace říkají, že Valve chystá herní zařízení "Steam box"
4.3.2012 | Petr Poláček
195 příspěvků
-
Kdyby místo nějakýho vymyšlení zase oznámily Half Life 3 kdy to víde já si myslím že na tom dělaji ale tají to prostě
-
Heh, to si nechte. Mám herní PC, proč bych po pořizoval další, jen řádně předražené? Stejně jako Steam mě to velikým obloukem mine. Steam má sice super slevy, ale když za ně nedostanu nic na co bych si mohl šáhnout (čti "krabičku") tak na moje peníze může Valve, nebo kdokoli jiný zapomenout.
-
-
Koupit si virtuálně hru je ekologické na rozdíl od krabicové verze.
-
-
Teď si mi otevřel oči *1* Jen doufám že Steam používá k napájení svých serverů výhradně obnovitelné zdroje....
-
-
A že chodí pracovníci Valve, jen ve 100% bavlně.
-
používá...
-
:D
-
-
-
To už si už dlouho nezahraješ, protože časem to přejde pod digitální distribuci všechno, snad krom nějakých sběratelských edic. Takové uvažování bych chápal od nějakého staršího člověka, který má své zvyky a nechce se přizpůsobit moderní době. Ne od někoho, kdo hraje počítačové hry.
-
-
Já ale digitální distribuci neodsuzuji, neříkám, že je špatná, jen mě osobně nevyhovuje. Třeba proti digitálně šířeným datadiskům a DLC (ano DLC krabicově je už z principu hloupost, ale to není pointou) nemám nic. Když budu mít krabičku s DVD a jednou mě nějaký nástupce ACTA odstřihne od netu, asi si moc nezahraju když se nelognu do Steamu, ne? Bez přístupu k internetu nemám nic. Zato když mm krabičku, hru si můžu bez problémů nainstalovat a hrát (v mém případě mám ke všem hrám ještě crack pro výše zmíněný případ odstřižení od netu).
-
-
Ale s krabičkama si můžeš hrát i mnohem levnějc. Střeba ta od sirek tě vyjde na pár korun, nemusíš k tomu kupovat hru za tisícovku. *1*
-
Proto poměr koupených a warez her u tebe je 1:7? Možná více? Strašně se mi líbí ty kecy nesáhnu si na krabičku moje peníze nikdo neuvidí. Z toho už je nepřímý důsledek, že si to radši warezneš.
Ok krabičky jsou fajn, ok mít hudbu krásně na CD či DVD či LP je hezká věc na výstavku, ale nešáhneš na to jak je rok dlouhej. Jen se na to práší. Na tu hudbu aspoň můžeš nabalit nějakou holku, na hry nebalíš akorát ten prach:) Já už ani nemám DVD mechaniky v počítačích a kdybych si měl do toho tý mechaniky něco dávat, tak radši řeknu malému bratrovi ať to za mě udělá než abych se ohnul. -
-
A to si vydedukoval z čeho? Člověk co si potrpí na dobře zpracovanou krabičku je hned pirát? Nějak nevidím tvou logiku... Neříkám, že si nikdy nic z digitální distribuce nekoupím, ale pokud je to jen trochu možné, kupuji krabičku. Například teď jsem objednával krabicovou verzi Terrarie, přestože už mám digitální kopii (z doby kdy to vypadalo, že žádná krabicovka nebude).
-
-
Tak pro Tebe...pokud by jsi si někdy koupil Counter Strike,Portal atd. tak si už dal Valve peníze za jejich produkt :-)
-
-
Tady jsi mě dostal, Portal 1 a 2 mám (v krabicové podobě), takže jsem Valve podpořil, ale tím domnívám se výčet končí.
-
-
-
Malinko off topic a rýpnutí si do současného vnímání světa:))
Nemyslíte, že VALVE je rasistické? No není to humus? Aby měl černoch do hlavy přidělaný ventil? Neuráží to jeho rasu? -
-
kdysi měk v hlavě ten šroub běloch, to udělli právě aby to černochlm nebylo líto :)
-
-
Steam je to najhoršie, čo postihlo herný svet.
Urobil som vynímku a kúpil som si hru so Steam, konkrétne Empire- Total War Goty.
Nikdy viac. Steam program je jednoduchá špionážna utilitka, ktorú ste nútený používať.
Hra si sťahuje automaticky čo chce aj ked ja nechcem, ked sťahovanie zruším, tak hra nejde pustiť. Zistiť čo sa konkrétne sťahuje je taktiež nadludská úloha. Ked už to človek nechá stiahnuť, napíše mu ok, môžete hrať, tak hra po úvodnej obrazovke padne. možno je to tým, že som všetko v menu zakázal, tie ich synchro a downloady, ale nejde.
STEAM je služba určená pre konzolových hráčov hrajúcich na PC. Jednoducho zaplať a potom sa už nestaraj čo sa robí s Tvojou hrou, alebo s Tvojím systémom. Drž hubu a hraj.
Steam je mor. Dúfam, že zanikne a slnko opôť vyjde nad herným svetom. -
-
já nevěděl, že ten člověk umí česky. a vono jo *8*
http://www.youtube.com/watch?v=dCEQZ_4V7NY
jak už jsem psal pod videem - když neumíš základní věci s počítačem, nemudruj -
Mas pravdu, steam je zlo, ktere uzavira a zacina ovladat pc platformu, ale stado to nepochopi driv nez za deset let, takze ocekavej silne nepriznivou reakci :-).
-
-
Steam nebude nikdy takové zlo jako diktátorské Sony, ale počkat Sony to je pro tebe dobro. Protože svět musí být pro prosťáčky jako ty odpovídajícím způsobem černobílý, aby se v něm chudáci neztratili. *15*
-
Dakujem za každý náznak osvietenia v dave slepých.
S nepriaznivými reakciami za a/ od detí za b/od materialistov hladiacich len na svoje pohodlie bez ohladu na princípy za c/od hlupákov.........som už vyrovnaný. Každý je na inom stupni pochopenia.
Najvtipnejšie je, že tu nikto niečo splieta o komunizme a a pritom sa správajú ako ideologovia par excelance. Hlavne neprispustiť, že strana sa môže mýlit...
-
-
Jsi trochu mimo ne? :D Steam poskytuje update her (aktuální patche).Stejně tak jako to udělá konzole.Protože osobně znám spoustu lidí co neumí používat internet nebo spíš jsou líní něco najít.Takže je to rychlejší než vyhledávat nové patche do her a posléze instalace.
-
-
Presne, steam z pc dela svou konzoli, chce si drzet nad software u hracu kontrolu a moc. A ted asi prijde s dalsim krokem a zkusi sjednotit hardware a odepsat ty s nestandardnim :-).
-
-
technüsch expertisch *15*
-
-
Ještě navíc ti to může stáhnout nové ovladače na grafickou kartu...tudíž opět trocha pomoci ze strany steamu pro lidi kteří tomu moc nerozumí.Ale samozřejmě ti neberu tvůj názor :-) jen tak dál.
-
-
Plácáš naprosté blbosti. 1. to jde vypnout 2. Co bych se měl starat o updaty hry? Já tu hru neudělal. Já ji koupil a chci jen hrát a néé se o ni starat s patchama apod. Ještě abych si sháněl a instaloval sám patche a ztrácel nad tím svůj čas. 3. Chci aktivní podporu.
Nechci tě nějak urážet, ale mám už ověřeno že takhle přesně mluví komunisti co se snaží aplikovat svoje staré přesvědčení v moderním světě na moderních věcech. Komunizmus už i ve své době byl zastaralým. Navíc pochybuji že bys to vůbec pochopil kdyby ti to valve vysvětlilo co ti dělá se hrou a "prej se systémem". Seš jen další lama co ani neví co je Unicode. -
Oh Bože můj... Mám se vůbec vysilovat? A napsat něco konstruktivního?
-
-
Super, jestli se jim to povede prosadit. Osobně vůči vývojářům vidím v herních konzolích jedinou výhodu - jednotu hardware a tím snažší optimalizaci. V tom stačí u PC jediná věc - standardizace. To jsem pochopil, že Valve chtějí. Standardizovat určitou sestavu, která by měla být vyvážená, aby vyhovovala všem. Vývojáři pak na ní mohou jasně optimalizovat, stejně jako pro konzole jen s výhodou, že to bude stále otevřená platforma, takže si mohou cokoliv přidat nebo standard porušit, což u konzole není možné.
Steam je nejlepší distribuční portál a kdybych upgradoval PC, klidně bych si koupil Valve standard. Dělají dobré hry i dobré projekty mimo (Steam) vývoj her a mají tak důvěru. Jediný, co se mi na tom moc nelíbí, je preference určitého hardware. Například kdyby se o náááhodou masově ujalo, Intel by byl rád za prodeje i7, ale AMD by zplakalo nad výdělkem. Nepreferuji ani jednu stranu, ale samozřejmě mám zájem na určité rovnováze - kvůli vlastnímu prospěchu - ceny, vývoj. -
-
Jestlize budes optimalizovat jen na jednu konkretni sestavu a hardware, tak tim odepises ten zbytek. Takze pak vyjde hra pro konzoli valve, ktera bude mit nvidia grafiku a vsichni majitele klasickych pc s amd grafikou budou brecet. A nebo se to bude optimalizovat i nadale univerzalne a pak to zadnou vyhodu pro vyvojare neprinese.
A protoze to bude drahe a bude to mit jen malo lidi, predpokladam spise druhou variantu. Ale teorteticky by se z toho, v pripade prvni varianty, mohl stat solidni zabijak pc her. -
-
Spíš to myslím tak, že když si koupíš standardní sestavu, budeš mít jistotu, že ti hra pojede, pokud jí nebude šita na míru, může Valve poskytovat optimální drivery, může ti poskytovat nastavení/tweak pro nejlepší chod ... všechno dělat za Tebe, aby jsi mohl sedět jak u konzole a hrát ... s výhodou, že ve skutečnosti to bude stále otevřená platforma PC. Vývojář, pokud by tento standard byl početný, pak teoreticky nikdy neopomene test a optimalizace na této sestavě.
-
-
PC standardy má, pokud byla hra dobře naprogramovaná nebyl s ní problém. Nechápu o čem tu je řeč, spíše by se měli vývojáři snažit, psát pořádný kód a testovat. Jak je vidět např. u Skyrimu tak ani stálý HW, který má PS3 nepomůže pokud je špatný engine.
-
-
Znie to zaujimavo, budem to sledovat, vsetko vsak zalezi od ceny.
-
Takze v podstate PC na televizor popripade na vacsi monitor ? Bude to zahrnat aj ine cinnosti okrem hrania ci iba hranie ? znie to ako dost zaujimavo.. len pokial to bude iba na hranie tak to je blbe kedze vacsinu casu travim aj v nejakych programoch.
-
Další žrout prachů, ať žije marketing !!!! Valve nestačí Steam, už vyrábí i HW... nějak proti těm pirátům musej bojovat *1* *1* Jinak, abych pravdu řekl, v letech před cca 7 lety kdy nebya digitální distrubuce her ala Steam, byl vývoj jak již Surikata psal o dost svižnější. Dneska každej PCčkář napruzeně čeká kdy už konečně vyjde na povrch jeho PC verze když už jí támhle mastí 2 tejdny cca na XBOXu/PS3 jeho brácha... Tohle je z mého pohledu dost nefér, osobně bych Steam zprovodil ze světa co nejrychleji ze 2 důvodů, za 1) je to z vývojového pohledu velká brzda, 2) je to jakýmsi prvkem, který dohání vývojáře PC her k lenosti produkce kvalitních her(stereotypní spoléhání na updaty her, se skutečně nevyplatí) a další negativní účinky....Je sice fajn, že nemusíte letět pro hru do kamenného obchodu, ale stejně si jí každej vypálí po stažení, nebo jako podstivej herní maniak koupí v obchodu jako za starých dobrých herních časů....
-
-
Nechápu jak můžeš napsat,že PC platforma (tam beru i Steam,Origin a další online distribuce) můžou brzdit herní vývoj? Trochu k smíchu co jsi napsal nemyslíš? :D Steam je akorát jeden z mnoha distributorů her nic víc.Jediné co brzdí ten tvůj vývoj je konzole :-) protože je to 7let stará mašina.A Valve vlastně chce tímto podpořit PC platformu tím,že udělá krabici (jako je Xbox nebo PS) akorát v tom budou prostě PC komponenty a bude to sloužit jen na hraní.S tím,že když to Valve upgraduje každé 3-4roky,tak je to pořád kratší doba než to mají konzole nyní.
Nevím jestli jsi kdy hrál nějakou hru na PC,ale neřekl bych,že hry na PC jsou špatné nebo nekvalitní.Podle mě má každá platforma nějaké super hry a nějaké nic moc.Ať už jde o PC či Xbox nebo PS3.A hry se updatujou jak na PC,tak i na konzole,takže nechápu co tu píšeš.
A já osobně jsem si v obchodě už nějaký ten rok nekoupil hru.Poslední dobou vše koupím přes Steam,Origin nebo prostě digitální verze.Na co budu mít doma 50krabiček a DVDček od her?Když všechno můžu někde mít "uložené" a když mám chuť můžu si to stáhnout.Samozřejmě Collector edice to je něco jiného,když za to stojí,tak si jí klidně koupím v obchodě.Ale opravdu z 90% raději už digitálně. -
to ze jsi magor je mi jedno,ale ty nesmysly co z tebe padaj na ty se musi reagovat.
Steam dokazal, ze vyvojari nemuseji byt zavisli na velkych distributorech,
steam zjednodusuje updaty pro ty co s pocitaci zas az tak dobre neumi(to ze to trva nekdy dele, je bohuzel smula).
naopak diky steamu vznikla spousta dobrych her jelikoz by je nikdo do kamenych obchodu nedostal, steam pravidelne vydava prehled nejcastejsich HW konfiguraci a OS ,aby vyvojari meli prehled jake rozpeti gr. karet a PC maji hraci nejvice, coz jim umoznuje prizpusobit kvalitu her HW.
Jediny argument ktery jsi nepouzil je jejich cenova politika , ktera stoji za houby tzn. 1 € - 1 dolar. A to me sere nejvic ze vseho.
Jo a jeste jsi zapomnel na nakce kdy AAA tituly stoji 5 € a to uz jsou ceny ktere se vyplati si original koupit, takovou cenu v kamenem obchode nikdy nenajdes. -
-
Promin, ale to je fakt nesmysl. Vyvoari nejsou zavisli na velkych distributorech, ale na Steamu, coz je taky velky distributor. To si opravdu pomohli.
Digitalnich distribuci je spousta, a prostor pro distribuci mensich her tu byl vzdy, v tomto smeru steam nic vyznamneho neprinesl. Ale temer zadny distributor se nesnazi mit produkty tak pod kontrolou, jako steam a v tom se skryva jeho zlo. -
K tomu poslendímu ohledně ceny AAA titulu...za 5eur se dá koupit po pár letech :-) kdy hra vyšla :D.Ale jinak máš pravdu dost často jsou na Steamu slevy a již několikrát jsem je využil.
-
-
Presne, novinky jsou na steamu naopak velmi drahe, drazsi nez v kamennych obchodech a bude zajimave, jestli tuto politiku aplikuji i na svou konzoli, nejlepe s nemoznosti jine nez digitalni distribuce.
-
-
Přesně. Ohledně toho eura, tohle neni vina Valve. Každej distributor si to tam volí sám. Všimni si, že některé hry mají kurz správně (třeba Dear Esther), jiné zase ne (CoD :D). Tohle není moc v režii Valve.
A je pravda, že Valve nemusí s hrama spěchat. Proč by ne? Můžou se tak vývoji věnovat déle, aniž by se obávali existenčních problémů. To znamená kvalitnější hry, nikoli naopak! A jak už bylo řečeno, bez Steamu by spousta her nikdy nevyšla, protože pro menší vývojáře je třeba krabicové vydání ne zrovna výhodné. Navíc je to cesta, jak se vyhnout tlaku třeba ze strany EA, která řekne "vydáteto tehdy a tehdy, ať je to hotový nebo ne"! -
-
To samozrejme je vina Valve, protoze takovou cenovou politiku umoznuje. Treba GOG nebo myslim ze i greenmangaming.com to neumoznuji a ceny maji jednotne.
-
-
-
Nesmysl. Jestli si myslíš, že hry na PC vxcházejí pozdějš kvůli Steamu, tak je to kvůli tomu, že Sony a Microsoft si za to platí, aby měli aspoň časovou exkluzivitu.
Dát hru na Steam je otázka pár dnů, vývoj to nebrzdí, naopak to dost věcí usnadňuje... -
-
Hloupost, sony a microsoft neplati za casovou exkluzivitu. Na PC vychazi hry pozdeji ze dvou duvodu a to 1) marketingoveho - nejdriv se vyda hra na platformy kde se malo pirati, koupi si ji tak vice lidi a za 2) ekonomickeho, kdy na hre dela mene lidi a pc jako nedulezite platforme se venuji az pozdeji.
Steam ma jiny problem a to ze centralizuje distribuci her a uzavira dosud otevrenou platformu, coz umoznuje na pc zavadet dosud nevidane veci, treba region lock. A proto je steam spatny, ale lidi tohle pochopi az tak za deset let, az se ty negativa zacnou projevovat daleko vyrazneji. -
Ano vychází, je to povrzeno už z několika zdrojů a usnadňuje to max. přímou koupi a updaty, který jsou jak jsem psal nahoře něco jako vývojářská pojistka, aby nemuseli tak moc dbát na okamžitou herní propracovanost.
-
-
Kvůli Steamu vychází podstatně déle/méně hry přímo od Valve, Newell to před ne až tak dlouhou dobou sám řekl. Hry od jiných studií to asi moc neovlivní. Ale taky Steam osobně nemusím, stejně jako všechny služby tohohle typu.
\\Třeba včera jsem u stahování 7,9 GB "updatu", jak to nazval Steam, rychlostí 200 kB/s, protože žádnej z nejbližších serverů nenabídl větší rychlost, vzpomínal, jaký to bylo, když si člověk koupil krabičku a v ní našel hru bez jakýhokoliv dalšího softwaru. Tu nainstaloval a hrál. Já to včera udělal s AW, a pak místo hraní jsem čekal, až si to Steam očividně sám stáhne znovu, i když už byla nainstalovaná z DVD, takže jsem byl přes 4 hodiny jak na trní. Teď ještě ověřit, jestli a jak (doufám že ano) se dají vypnout pop-up okna oznamující achievment a bůh ví co všechno. Fakt miluju, když mi na pozadí běží další program, co mi do hry háže šedý okna. -
Nevím, jaké máš zdroje, ale já mám taky zdroje a tvrdí opak. A nejenže to neni opravdu tak těžké to vydat na Steamu, ale Steam umožňuje sbírat data od hráčů a vývojáři je můžou využít pro updaty a jejich další hry...
-
-
-
JJ souhlas, já osobně bych si přes steam nekoupil nic...ani ho nemám nahranej a mít nebudu, když ho náká hra vyžaduje tak jí kreknu a poptákách. A když si chci nějakou koupit tak neni nad to si přijít pěkně do obchodu a vzít si tu krabici s hrou :)
-
-
Takže Valve vlastně představil takovou další konzoli, která narozdíl od současnýho PS a Xboxu nebude dotovaná, takže bude mít levnější (pokud jsi PCčkář rozuměj stejný) hry, ale sama o sobě bude dražší. A bude se častějc měnit. Hm... Já teď řeknu, že je to blbost a ať si to strčí do zadku, radši ať už konečně máknou na HL3. Už takhle se dušují, že kvůli Steamu jsou co se týče vývoje her pomalejší (ne-li nejpomalejší). A za pár let tu budou zprávy, jakej je to prodejní hit. Chjo. Akorát doufám a věřím, že něco podobnýho osloví především současný konzolisty, místo aby to přetáhlo klasický PCčkáře.
-
-
ja si myslim ze je to skor pre konzolistov pretoze klasicky pcckar nema dovod toto kupovat kedze su to komponenty ktore najdes uz vo vacsine PC pripadne nieco podobne...a tak isto PC hodis aj na TV ci na velky monitor ked uz chces a na tom PC mas vsetko...takze ako si spomenul ides asi skor o oslovenie konzolistov ako PCckarov
-
-
Pokud to nepujde v pohode ovladat z kresla u televize, tak to pro konzolisty neni. A pokud ano, tak to bude jen dalsi konzole. Navic draha. A pokud ma zustat vykonna, tak se bude muset casto obmnenovat. A na tohle asi konzolista nekyvne. Ja osobne hraju jak na pc tak na konzoli a oboji ma to svoje a je dobre. A obavam se, ze bud mi to oproti pc nic nenabidne a tudiz to pro me nebude mit smysl, a nebo to bude dalsi konzole se vsim vsudy a nebude to mit ten benefit, jaky ocekavate, spis si to zacnou porizovat pc hraci, kterym nevadi platit za hardware 20 kKc kazde dva roky.
-
-
-
Pokud to bude mít onen zmiňovaný PC harware a jako OS Windows, pak to určitě nebude levná záležitost (v případě spekulovaného Alienware určitě ne - podobná mašinka od nich s horším HW stojí kolem 18000,-Kč). Takže bude zajímavé sledovat, jestli budou tyhle PC konzole nějakým způsobem dotovány - jak tomu je u nynějších konzolí, kdy část z ceny hry jde na umoření oné "dotace".
-
-
Nakonec by to mohlo zlomit vaz konzolím což by nemuselo být na škodu.
-
Tak podle mě by se ten jejich PC prodával kolem 15tisíc na začátku...což je vlastně podobná cena jako u Konzole,když vyjde.Potom se hold člověk musí rozhodnout jestli koupit krabicové PC,Xbox 720 nebo PS4...vše bude kolem těch 13-16tisíc korun.A pokud budou hry vlastně na tu PC krabici levnější (na PC jsou hry levnější) tak si myslím,že to lidi koupí spíš než konzoli a novinku za 1300-1600kč
-
-
potom sa moc rozhodovat nemusia co kupit....si to do tej masinky rovno zo steamu stiahnu a ziadne krabicky nahanat po obchodoch nemusia :)
-
-
Přesně :-) prostě podle mě to Valve má promyšlený tak,aby se konzolisti pomalu přesunuli na "jakoby" PC platformu ale tím,že to pro ně bude prostě konzole.Zakoupit hru digitálně a hrát.O nic se nestarat.Jako tomu je u konzole.Když se to zasekne nebo něco prostě tam bude tlačítko reset :D jak jsou zvyklí a maj po problému
-
-
-