Přejít na výpis diskuzí
Spekulace říkají, že Valve chystá herní zařízení "Steam box"
4.3.2012 | Petr Poláček
195 příspěvků
-
Takze v podstate PC na televizor popripade na vacsi monitor ? Bude to zahrnat aj ine cinnosti okrem hrania ci iba hranie ? znie to ako dost zaujimavo.. len pokial to bude iba na hranie tak to je blbe kedze vacsinu casu travim aj v nejakych programoch.
-
Nevím, jaké máš zdroje, ale já mám taky zdroje a tvrdí opak. A nejenže to neni opravdu tak těžké to vydat na Steamu, ale Steam umožňuje sbírat data od hráčů a vývojáři je můžou využít pro updaty a jejich další hry...
-
Ano vychází, je to povrzeno už z několika zdrojů a usnadňuje to max. přímou koupi a updaty, který jsou jak jsem psal nahoře něco jako vývojářská pojistka, aby nemuseli tak moc dbát na okamžitou herní propracovanost.
-
Nesmysl. Jestli si myslíš, že hry na PC vxcházejí pozdějš kvůli Steamu, tak je to kvůli tomu, že Sony a Microsoft si za to platí, aby měli aspoň časovou exkluzivitu.
Dát hru na Steam je otázka pár dnů, vývoj to nebrzdí, naopak to dost věcí usnadňuje... -
JJ souhlas, já osobně bych si přes steam nekoupil nic...ani ho nemám nahranej a mít nebudu, když ho náká hra vyžaduje tak jí kreknu a poptákách. A když si chci nějakou koupit tak neni nad to si přijít pěkně do obchodu a vzít si tu krabici s hrou :)
-
Další žrout prachů, ať žije marketing !!!! Valve nestačí Steam, už vyrábí i HW... nějak proti těm pirátům musej bojovat *1* *1* Jinak, abych pravdu řekl, v letech před cca 7 lety kdy nebya digitální distrubuce her ala Steam, byl vývoj jak již Surikata psal o dost svižnější. Dneska každej PCčkář napruzeně čeká kdy už konečně vyjde na povrch jeho PC verze když už jí támhle mastí 2 tejdny cca na XBOXu/PS3 jeho brácha... Tohle je z mého pohledu dost nefér, osobně bych Steam zprovodil ze světa co nejrychleji ze 2 důvodů, za 1) je to z vývojového pohledu velká brzda, 2) je to jakýmsi prvkem, který dohání vývojáře PC her k lenosti produkce kvalitních her(stereotypní spoléhání na updaty her, se skutečně nevyplatí) a další negativní účinky....Je sice fajn, že nemusíte letět pro hru do kamenného obchodu, ale stejně si jí každej vypálí po stažení, nebo jako podstivej herní maniak koupí v obchodu jako za starých dobrých herních časů....
-
Takže Valve vlastně představil takovou další konzoli, která narozdíl od současnýho PS a Xboxu nebude dotovaná, takže bude mít levnější (pokud jsi PCčkář rozuměj stejný) hry, ale sama o sobě bude dražší. A bude se častějc měnit. Hm... Já teď řeknu, že je to blbost a ať si to strčí do zadku, radši ať už konečně máknou na HL3. Už takhle se dušují, že kvůli Steamu jsou co se týče vývoje her pomalejší (ne-li nejpomalejší). A za pár let tu budou zprávy, jakej je to prodejní hit. Chjo. Akorát doufám a věřím, že něco podobnýho osloví především současný konzolisty, místo aby to přetáhlo klasický PCčkáře.
-
Pokud to bude mít onen zmiňovaný PC harware a jako OS Windows, pak to určitě nebude levná záležitost (v případě spekulovaného Alienware určitě ne - podobná mašinka od nich s horším HW stojí kolem 18000,-Kč). Takže bude zajímavé sledovat, jestli budou tyhle PC konzole nějakým způsobem dotovány - jak tomu je u nynějších konzolí, kdy část z ceny hry jde na umoření oné "dotace".
-
Ked k tomu bude pribalena bezdrotova klavesnica a mys, pravidelny upgrade kit zazdych par rokov, neomezeny nehlupy soft, normalny OS a vnutri steam, tak preco nie. Ak taketo zariadenie vyhubi hlupe konzolove ovladace a hlupe konzolove hry tak som za. Jeden unifikovany HW - omnoho lepsia optimalizacia hier.
Paci sa mi to, ak ma niekto nato urobit konzolu ktora nebude hubit pc hranie, tak je to valve. -
At se vrati k vyvoji na PC a nepotrebujou hledat nikoho, kdo by hry degradoval do tech krabic
-
to by mohla bejt svetlo na konci tunelu, topinkovače by už nemohli brzdit vývoj her protože by tyhle mašinky byli výkoný, konzolisti si zo koupí páč pro ně je to stejný- jejich výhoda ktera spociva v tom nemusim se starat jenom hrat je splnena, vyvojari po tom skoci taky a pc hraci si poradi jako vzdycky a budou mit zas hry s lepsi grafikou.
-
pokud by dokázali udržet cenu týhle svojí mašinky na uzdě, tak bych řek že výraz konkurence pro konzole neni úplně na místě, použil bych spíš devastátor konzolí :)
No ikdyž to beru z rezervou, malám jsem si z toho cvrnk do gatí *5* -
K čemu to má jako být? Další topinkovač, který se nyní nebude nazývat "konzole", ale "herní PC mašina", což však ve skutečnosti bude vlastně jen lehce upgradeovaný Xbox s nějakýma nepoužitelnýma udělátkama pro amíky... PC FOREVER. *5*
-
"Potenciální Steam box se nezdá být konkurencí pro konzole, spíše by jen doplňoval nabídku možností, jak hry hrát."
Proč myslíš? Z té zprávy, pokud by se potvrdila a pokud by se tenhle systém časem prosadil, mi přijde, že by se z něčeho podobného mohla stát pro konzole docela silná konkurence. -
Super, jestli opravdu nechtějí vyřadit konkurenci originu tak to vítám jako skvělý nápad + tohle se dneska moc nevidí. Doufám, že k tomu půjde připojit klávesnice a myš. Absence licenčních poplatků by taky mohla znamenat i levnější hry, ale tak naivní nejsem