Přejít na výpis diskuzí
Spekulace říkají, že Valve chystá herní zařízení "Steam box"
4.3.2012 | Petr Poláček
195 příspěvků
-
Jsi trochu mimo ne? :D Steam poskytuje update her (aktuální patche).Stejně tak jako to udělá konzole.Protože osobně znám spoustu lidí co neumí používat internet nebo spíš jsou líní něco najít.Takže je to rychlejší než vyhledávat nové patche do her a posléze instalace.
-
Tak pro Tebe...pokud by jsi si někdy koupil Counter Strike,Portal atd. tak si už dal Valve peníze za jejich produkt :-)
-
Heh, to si nechte. Mám herní PC, proč bych po pořizoval další, jen řádně předražené? Stejně jako Steam mě to velikým obloukem mine. Steam má sice super slevy, ale když za ně nedostanu nic na co bych si mohl šáhnout (čti "krabičku") tak na moje peníze může Valve, nebo kdokoli jiný zapomenout.
-
Plácáš naprosté blbosti. 1. to jde vypnout 2. Co bych se měl starat o updaty hry? Já tu hru neudělal. Já ji koupil a chci jen hrát a néé se o ni starat s patchama apod. Ještě abych si sháněl a instaloval sám patche a ztrácel nad tím svůj čas. 3. Chci aktivní podporu.
Nechci tě nějak urážet, ale mám už ověřeno že takhle přesně mluví komunisti co se snaží aplikovat svoje staré přesvědčení v moderním světě na moderních věcech. Komunizmus už i ve své době byl zastaralým. Navíc pochybuji že bys to vůbec pochopil kdyby ti to valve vysvětlilo co ti dělá se hrou a "prej se systémem". Seš jen další lama co ani neví co je Unicode. -
Malinko off topic a rýpnutí si do současného vnímání světa:))
Nemyslíte, že VALVE je rasistické? No není to humus? Aby měl černoch do hlavy přidělaný ventil? Neuráží to jeho rasu? -
Oh Bože můj... Mám se vůbec vysilovat? A napsat něco konstruktivního?
-
Steam je to najhoršie, čo postihlo herný svet.
Urobil som vynímku a kúpil som si hru so Steam, konkrétne Empire- Total War Goty.
Nikdy viac. Steam program je jednoduchá špionážna utilitka, ktorú ste nútený používať.
Hra si sťahuje automaticky čo chce aj ked ja nechcem, ked sťahovanie zruším, tak hra nejde pustiť. Zistiť čo sa konkrétne sťahuje je taktiež nadludská úloha. Ked už to človek nechá stiahnuť, napíše mu ok, môžete hrať, tak hra po úvodnej obrazovke padne. možno je to tým, že som všetko v menu zakázal, tie ich synchro a downloady, ale nejde.
STEAM je služba určená pre konzolových hráčov hrajúcich na PC. Jednoducho zaplať a potom sa už nestaraj čo sa robí s Tvojou hrou, alebo s Tvojím systémom. Drž hubu a hraj.
Steam je mor. Dúfam, že zanikne a slnko opôť vyjde nad herným svetom. -
Super, jestli se jim to povede prosadit. Osobně vůči vývojářům vidím v herních konzolích jedinou výhodu - jednotu hardware a tím snažší optimalizaci. V tom stačí u PC jediná věc - standardizace. To jsem pochopil, že Valve chtějí. Standardizovat určitou sestavu, která by měla být vyvážená, aby vyhovovala všem. Vývojáři pak na ní mohou jasně optimalizovat, stejně jako pro konzole jen s výhodou, že to bude stále otevřená platforma, takže si mohou cokoliv přidat nebo standard porušit, což u konzole není možné.
Steam je nejlepší distribuční portál a kdybych upgradoval PC, klidně bych si koupil Valve standard. Dělají dobré hry i dobré projekty mimo (Steam) vývoj her a mají tak důvěru. Jediný, co se mi na tom moc nelíbí, je preference určitého hardware. Například kdyby se o náááhodou masově ujalo, Intel by byl rád za prodeje i7, ale AMD by zplakalo nad výdělkem. Nepreferuji ani jednu stranu, ale samozřejmě mám zájem na určité rovnováze - kvůli vlastnímu prospěchu - ceny, vývoj. -
Hloupe ovladace ? nemuzes porovnavat hrusky z jablkama a hloupe konzolove hry rikas jen proto, protoze je zavidis (klasika, proste plives na to co nemuzes mit).
Ale ano, souhlasim s tim, ze kdyz dojde k unifikaci i na pc platforme tak to bude super...cili na pc se dostane urcity komfort z konzoli. -
lenze potom by bolo dobre aby niektore studia presli na vyvoj pre toto herne PC zariadenie pretoze stale sa najdu hry na PS3 ci XBOX360 ktore stoja za to a na pc ci na steame ich nenajdes...to bude asi pre tutu masinku asi najtahsie...lebo ten konzolista napr od PS3 neupusti pokial nechce prist o hry ako Gears of War 3 ci Uncharted 3...co isto uz pride kedze tieto hry isto na tu masinku od valve nebudu...ale je zas fakt ze v tej masine vidim istu silu konkurencie pokial by cena bola na urovni konzoli a hlavne ak tam budu hry za cenu ktora je teraz na steame hlavne tie v akci tak by to mohlo byt zaujimave :)...uvidime co z toho bude ak cosi bude :)
-
Přesně :-) prostě podle mě to Valve má promyšlený tak,aby se konzolisti pomalu přesunuli na "jakoby" PC platformu ale tím,že to pro ně bude prostě konzole.Zakoupit hru digitálně a hrát.O nic se nestarat.Jako tomu je u konzole.Když se to zasekne nebo něco prostě tam bude tlačítko reset :D jak jsou zvyklí a maj po problému
-
potom sa moc rozhodovat nemusia co kupit....si to do tej masinky rovno zo steamu stiahnu a ziadne krabicky nahanat po obchodoch nemusia :)
-
ja si myslim ze je to skor pre konzolistov pretoze klasicky pcckar nema dovod toto kupovat kedze su to komponenty ktore najdes uz vo vacsine PC pripadne nieco podobne...a tak isto PC hodis aj na TV ci na velky monitor ked uz chces a na tom PC mas vsetko...takze ako si spomenul ides asi skor o oslovenie konzolistov ako PCckarov
-
Znie to zaujimavo, budem to sledovat, vsetko vsak zalezi od ceny.
-
Tak podle mě by se ten jejich PC prodával kolem 15tisíc na začátku...což je vlastně podobná cena jako u Konzole,když vyjde.Potom se hold člověk musí rozhodnout jestli koupit krabicové PC,Xbox 720 nebo PS4...vše bude kolem těch 13-16tisíc korun.A pokud budou hry vlastně na tu PC krabici levnější (na PC jsou hry levnější) tak si myslím,že to lidi koupí spíš než konzoli a novinku za 1300-1600kč
-
K tomu poslendímu ohledně ceny AAA titulu...za 5eur se dá koupit po pár letech :-) kdy hra vyšla :D.Ale jinak máš pravdu dost často jsou na Steamu slevy a již několikrát jsem je využil.
-
Přesně. Ohledně toho eura, tohle neni vina Valve. Každej distributor si to tam volí sám. Všimni si, že některé hry mají kurz správně (třeba Dear Esther), jiné zase ne (CoD :D). Tohle není moc v režii Valve.
A je pravda, že Valve nemusí s hrama spěchat. Proč by ne? Můžou se tak vývoji věnovat déle, aniž by se obávali existenčních problémů. To znamená kvalitnější hry, nikoli naopak! A jak už bylo řečeno, bez Steamu by spousta her nikdy nevyšla, protože pro menší vývojáře je třeba krabicové vydání ne zrovna výhodné. Navíc je to cesta, jak se vyhnout tlaku třeba ze strany EA, která řekne "vydáteto tehdy a tehdy, ať je to hotový nebo ne"! -
Nechápu jak můžeš napsat,že PC platforma (tam beru i Steam,Origin a další online distribuce) můžou brzdit herní vývoj? Trochu k smíchu co jsi napsal nemyslíš? :D Steam je akorát jeden z mnoha distributorů her nic víc.Jediné co brzdí ten tvůj vývoj je konzole :-) protože je to 7let stará mašina.A Valve vlastně chce tímto podpořit PC platformu tím,že udělá krabici (jako je Xbox nebo PS) akorát v tom budou prostě PC komponenty a bude to sloužit jen na hraní.S tím,že když to Valve upgraduje každé 3-4roky,tak je to pořád kratší doba než to mají konzole nyní.
Nevím jestli jsi kdy hrál nějakou hru na PC,ale neřekl bych,že hry na PC jsou špatné nebo nekvalitní.Podle mě má každá platforma nějaké super hry a nějaké nic moc.Ať už jde o PC či Xbox nebo PS3.A hry se updatujou jak na PC,tak i na konzole,takže nechápu co tu píšeš.
A já osobně jsem si v obchodě už nějaký ten rok nekoupil hru.Poslední dobou vše koupím přes Steam,Origin nebo prostě digitální verze.Na co budu mít doma 50krabiček a DVDček od her?Když všechno můžu někde mít "uložené" a když mám chuť můžu si to stáhnout.Samozřejmě Collector edice to je něco jiného,když za to stojí,tak si jí klidně koupím v obchodě.Ale opravdu z 90% raději už digitálně. -
to ze jsi magor je mi jedno,ale ty nesmysly co z tebe padaj na ty se musi reagovat.
Steam dokazal, ze vyvojari nemuseji byt zavisli na velkych distributorech,
steam zjednodusuje updaty pro ty co s pocitaci zas az tak dobre neumi(to ze to trva nekdy dele, je bohuzel smula).
naopak diky steamu vznikla spousta dobrych her jelikoz by je nikdo do kamenych obchodu nedostal, steam pravidelne vydava prehled nejcastejsich HW konfiguraci a OS ,aby vyvojari meli prehled jake rozpeti gr. karet a PC maji hraci nejvice, coz jim umoznuje prizpusobit kvalitu her HW.
Jediny argument ktery jsi nepouzil je jejich cenova politika , ktera stoji za houby tzn. 1 € - 1 dolar. A to me sere nejvic ze vseho.
Jo a jeste jsi zapomnel na nakce kdy AAA tituly stoji 5 € a to uz jsou ceny ktere se vyplati si original koupit, takovou cenu v kamenem obchode nikdy nenajdes. -
Kvůli Steamu vychází podstatně déle/méně hry přímo od Valve, Newell to před ne až tak dlouhou dobou sám řekl. Hry od jiných studií to asi moc neovlivní. Ale taky Steam osobně nemusím, stejně jako všechny služby tohohle typu.
\\Třeba včera jsem u stahování 7,9 GB "updatu", jak to nazval Steam, rychlostí 200 kB/s, protože žádnej z nejbližších serverů nenabídl větší rychlost, vzpomínal, jaký to bylo, když si člověk koupil krabičku a v ní našel hru bez jakýhokoliv dalšího softwaru. Tu nainstaloval a hrál. Já to včera udělal s AW, a pak místo hraní jsem čekal, až si to Steam očividně sám stáhne znovu, i když už byla nainstalovaná z DVD, takže jsem byl přes 4 hodiny jak na trní. Teď ještě ověřit, jestli a jak (doufám že ano) se dají vypnout pop-up okna oznamující achievment a bůh ví co všechno. Fakt miluju, když mi na pozadí běží další program, co mi do hry háže šedý okna.