Přejít na výpis diskuzí
Spekulace říkají, že Valve chystá herní zařízení "Steam box"
4.3.2012 | Petr Poláček
195 příspěvků
-
Ty asi fakt neumis cist ze? Protoze uz mi podruhe pises ze 555 neni notebookova i kdyz jsem se za tu strasnou mystifikaci omluvil. Takze hlupak tu fakt nejsem ja *1*
Pokud te nezajima muj nazor, tak priste muzes usetrit trochu energie a nereagovat. Pointa byla v tom, ze Alieni chcou za malo vykonny Pc hodne penez. -
Presne, steam z pc dela svou konzoli, chce si drzet nad software u hracu kontrolu a moc. A ted asi prijde s dalsim krokem a zkusi sjednotit hardware a odepsat ty s nestandardnim :-).
-
Mas pravdu, steam je zlo, ktere uzavira a zacina ovladat pc platformu, ale stado to nepochopi driv nez za deset let, takze ocekavej silne nepriznivou reakci :-).
-
Keď to, že budem poukazovať na očividnú nepravdu, zo mňa robí hlupáka, tak prosím. S radosťou v tom budem pokračovať.
Faktom ostáva, že 555ka nie je notebooková grafika a že je asi o 15% menej výkonnejšia ako geforce 560ka - tá o ktorej píšeš v provm poste. Nie 560ti, nie 560ti448 apod.
Tvoj názor na to, čo môžeš mať za aké peniaze som vôbec nekomentoval a ani ma nezaujíma. -
Jestlize budes optimalizovat jen na jednu konkretni sestavu a hardware, tak tim odepises ten zbytek. Takze pak vyjde hra pro konzoli valve, ktera bude mit nvidia grafiku a vsichni majitele klasickych pc s amd grafikou budou brecet. A nebo se to bude optimalizovat i nadale univerzalne a pak to zadnou vyhodu pro vyvojare neprinese.
A protoze to bude drahe a bude to mit jen malo lidi, predpokladam spise druhou variantu. Ale teorteticky by se z toho, v pripade prvni varianty, mohl stat solidni zabijak pc her. -
Tohle už to před pár rokama bylo, AMD vydalo tři sestavy odstupňované dle výkonu a ceny...
Doufejme, že Steam to dotáhne dál než AMD. -
měli by radši chystat Episode 3...
-
Chybu jsem priznal, omluvil se za oznaceni notebookova. Hlupaka ze sebe delas ty.
Srovnavam pak tu tvou slavnou 555 (BEZ M) s 228 corama. (ale kdybys to cetl a nevymyslel nadavky tak bys to vedel *5*)
Bavim se o tom, ze za stejny prachy muzu mit neco s dvakrat vetsim vykonem, je jedno jestli tam dam 560Ti, 448 nebo 570 pokud se vlezu do stejne ceny. -
Presne, novinky jsou na steamu naopak velmi drahe, drazsi nez v kamennych obchodech a bude zajimave, jestli tuto politiku aplikuji i na svou konzoli, nejlepe s nemoznosti jine nez digitalni distribuce.
-
Kde píšem o 560ti? Je tam jasne napísané 560. Rovnako aj ty píšeš o 560ke. Tak si priznaj chybu a nerob tu zo seba hlupáka. Nvidia 555ka v alienware x51 nie je notebooková grafika.
Chápem, že väčšina ľudí, ktorí sa v tejto oblasti nepohybujú, si ju môže pliesť s gt555m. Nie je to ale ona.
http://www.geforce.com/Hardware/GPUs/geforce-gtx-555-oem
http://www.geforce.com/Hardware/NotebookGPUs/geforce-gt-555m/specifications
http://www.geforce.com/Hardware/GPUs/geforce-gtx-560 -
To samozrejme je vina Valve, protoze takovou cenovou politiku umoznuje. Treba GOG nebo myslim ze i greenmangaming.com to neumoznuji a ceny maji jednotne.
-
Promin, ale to je fakt nesmysl. Vyvoari nejsou zavisli na velkych distributorech, ale na Steamu, coz je taky velky distributor. To si opravdu pomohli.
Digitalnich distribuci je spousta, a prostor pro distribuci mensich her tu byl vzdy, v tomto smeru steam nic vyznamneho neprinesl. Ale temer zadny distributor se nesnazi mit produkty tak pod kontrolou, jako steam a v tom se skryva jeho zlo. -
A nemyslim tim, ze by ta grafika byla slaba. Na rozumny detaily by se na tom dal hrat i BF3 (a MP stejne hodne lidi na low/med hraje kvuli prehlednosti).
Jde o to kolik za to chcou a co za ty prachy muzu mit jinde. -
Hloupost, sony a microsoft neplati za casovou exkluzivitu. Na PC vychazi hry pozdeji ze dvou duvodu a to 1) marketingoveho - nejdriv se vyda hra na platformy kde se malo pirati, koupi si ji tak vice lidi a za 2) ekonomickeho, kdy na hre dela mene lidi a pc jako nedulezite platforme se venuji az pozdeji.
Steam ma jiny problem a to ze centralizuje distribuci her a uzavira dosud otevrenou platformu, coz umoznuje na pc zavadet dosud nevidane veci, treba region lock. A proto je steam spatny, ale lidi tohle pochopi az tak za deset let, az se ty negativa zacnou projevovat daleko vyrazneji. -
555tka s 228 corama na 776Mhz, kterou nemuzu OC je o 15% pomalejsi nez 560Ti s 384 corama na 822Mhz, OC mozna k 900.
Urcite *7* benchmarky jsem nevidel, ale jenom coru to ma o 70% vic. Takze dream on. A to nemluvim o tom ze je ted 560Ti 448 za zajimavou cenu a urcite by se do desktopu za 20 vlezla.
Za to ze jsem ju oznacil jako notebookovou se omluvam, prakticky je do dvojnasobek te notebookove. Nicmene je to porad cca polovina desktopove grafiky za stejnou cenu. A to nemluvim o chlazeni, kvalite napajeni, moznostech OC, upgradu atd. -
Pokud to nepujde v pohode ovladat z kresla u televize, tak to pro konzolisty neni. A pokud ano, tak to bude jen dalsi konzole. Navic draha. A pokud ma zustat vykonna, tak se bude muset casto obmnenovat. A na tohle asi konzolista nekyvne. Ja osobne hraju jak na pc tak na konzoli a oboji ma to svoje a je dobre. A obavam se, ze bud mi to oproti pc nic nenabidne a tudiz to pro me nebude mit smysl, a nebo to bude dalsi konzole se vsim vsudy a nebude to mit ten benefit, jaky ocekavate, spis si to zacnou porizovat pc hraci, kterym nevadi platit za hardware 20 kKc kazde dva roky.
-
Alienware x51 nemá notebookovú grafiku. Je to desktopová oem grafika, výkon je asi o 15% nižší ako gf560. Takže tak.
-
A proc se tedy sepisuji petice za portovani konzolovych her na pc?
Pokud to ma byt pouzivano z kresla s televizi, tak se to bez gamepadu neobejde a jestli to ma byt pouzivano u pracovniho stolu s monitorem, tak to konzole nenahradi. -
Pochybuji, pokud by to chtelo konkurovat konzolim, musela by se z toho rovnez stat konzole. Tedy jednotny hardware, dlouha zivotnost zarizeni (6 az 10 let), velmi blbuvzdorne rozhrani (strcis tam placku a uz bezi hra), povinna vybava gamepadem a kvalitni protipiratska ochrana. On totiz ani XBox neni nic jineho, nez pc v konzolovem baleni. A to cele za 5 - 8 kKc.
-
Nápad je to zajímavý. Skutečně by podobná pevně daná sestava, avšak hardwarově pružnější než konzole, mohla poměrně jednoduše sjednotit počítačový trh. Nicméně pro Valve to znamená, že musí nejen odvést dobrou práci na samotné sestavě, ale především na reklamě. Protože tento koncept může uspět jedině tehdy, když se u všech nových her bude objevovat cedulka s nápisem ve stylu: "Stabilní i na Valve sestavě 2012". V tom mají naštěstí díky Steamu celkem dobrou páku na vývojáře. Sympatický je jejich koncept, že daná sestava nebude nijak omezena jen na služby Steamu a že nebude nutit vývojáře jim nic odvádět. V tomto by opravdu mohla dobře prorazit narozdíl od centralizovaných přístupů konzolí.