Přejít na výpis diskuzí
Spekulace říkají, že Valve chystá herní zařízení "Steam box"
4.3.2012 | Petr Poláček
195 příspěvků
-
Takže ešte raz, aby si to pochopil. Ty si vo svojich komentoch napísal nepravdy, ja som ich opravil. To je všetko. Btw pekná demagógia s "chytaním za slovíčka." Kto sa čo len trochu rozumie do hardwaru pochopí, čo v tomto prípade znamená to "jedno úplne bezvýznamné slovíčko." *1*
Aby to bolo zrejmé aj ostatným, postnem to "chytanie za slovíčka" ešte raz - bez slovíčka "notebooková":
http://www.geforce.com/Hardware/GPUs/geforce-gtx-555-oem/specifications
a s "bezvýznamným" slovíčkom "notebooková": http://www.geforce.com/Hardware/NotebookGPUs/geforce-gt-555m/specifications
Rozdiel mizerných 100%.
P.S. Veľa šťastia v ďalšom "mlžení" tvojej stupidity a veľa šťastia pri stavaní 3x výkonnejšieho pc (či dvaapol krát, jednaatrištvrte krát alebo koľko si to vypočítal na základe lineárneho škálovania v syntetických testoch).
*2* -
Stěží. Tlustí Američané považují tuhle éru za zlatý věk her (a to i tamní herní novináři). A protože názor Američanů skýtá největší kupní sílu, těžko se bude něco měnit.
-
to by Valve musel zavést alternativu k DirectX a dalším standardům, aby to způsobilo nefunkci non-steambox PCček.
Podle mě nejdál, kam to může valve dotlačit, je scénář, kdy si vyberou jednu-dvě sestavy, které nazvou steam-boxem a nechají je tři roky žít, než přejdou na další generaci. Tím trochu uleví vývojářům. protože ti se budou soustředit na optimalizaci pro tyto sestavy. Poté pak u her, které takovou optimalizací prošly bude akorát viset "steam-box certified", což bude značit, že pokud máš steam-box, pojede ti to téměř bezproblémově. Pokud budeš mít jiné PC, pojede to (anžto PC stojí nějakých standardech už teď, viz. DirectX), ale nic nebude zaručeno. Eto vsjo.
PC není jen herní platforma, aby takový krok způsobil, že z toho bude uniformní steamem kontrolovaná bedna. -
Namiesto týchto zbytočných hádok (3 strany furt dokola o tom istom) by ste si mohli uvedomiť, že Valve nič také neoznámilo ani nepotvrdilo *7*
-
Tak naposled. Kdybys cetl co pisu tak bys vedel ze mluvim o tom, ze ten alienware wannabe konzole ci co ma stat 15 a vic tisic. (ten nejlevnejsi, nedivil bych se kdyby ten lepsi s 555 byl za 19) Za 20 tisic mam desktop, kterej bude uplne jinde.
A do desktopu za 20k muzu dat 560, 560ti a s trochou stesti i 560ti448. Uz chapes proc o nich mluvim?
Jediny co ty delas je, ze chytas za slovicka jestli jsem napsal "notebookova" nebo ne a ze "nemas pravdu protoze 228 neni 288".
Takze si uzij svoje moudre slovickareni a ja zustanu u svojeho hloupeho blaboleni k tematu. -
No úplně pravdu nemáš. Konzole jsou tu už zatraceně dlouho a vývoj brzdí až generace současná. Předtím jsi kupoval konzole jak na běžícím páse, skoro jako dnes upgraduješ PC. To že hlavouni v Sony a MS vymysleli že životnost konzolí je 10 let a tlustí američané je v tom podporují, hlavně aby nemuseli hnout ani jediným špekem, je až dnešní problém. Snad už tahle doba temna brzy skončí... *7**1*
-
+1
-
Rikam snad nekde ze by na konzole nevychazely kvalitni (obsahove) hry? Ja rikam ze brzdi vyvoj technologi. IBM uz ma napriklad funkcni prototyp kvantoveho tranzistoru, ale dockame se ho az tak za 30 let protoze vyrobci konzoli prece nebudou zavadet nove technologe kdyz muzou zdimat prachy z tech soucasnych. A vyrobcum her nezbyva nez pro ty zastarale krapy vyvijet hry.
Konzole stejne jako retardovane serialy typu Ordinace v ruzove zahrade maji silnou pozici protoze jsou user friendly a ovladat je dokaze kazdy casual sampon, ci blondyna. Bohuzel jich je vetsina populace, takze jsou oblibenejsi nez PC k jehoz ovladani je treba mit alespon par mozkovych bunek..
//Edit to melo byt jejdaskovi -
To kockopes :
Stojíš si na vedení. To tebe nedochádza, o čom som hovoril ja. Jednoducho som tvoje dezinformácie a výmysly uviedol na pravú mieru a ty sa to teraz snažíš "zamlžiť" rôznymi ďalšími výmyslami.
Inak celkom zaujímavé použitie demagógie - v úvodnom poste spomenieš geforce 560, ale keď ti už jej pomer "cena/výkon" v porovnaní s geforce 555 nevyhovuje (z ktorej sa na počudovanie stála desktopová oem grafa), vytasíš sa s geforce 560ti, 560ti448 či dokonca 570. No čo už, ešte nám postni nejaké výsledky zo syntetických testov, aby sme vedeli aké lineárne je škálovanie výkonu u nvidií na zýklade počtu cuda jadier ( *2* ) a budeme všetci spokojní. -
To je naprosta blbost, mas vubec predstavu jak jsou tady uz dlouho konzole? Za to, ze PC ztratilo svou pozici mohou uplne jine faktory. A mimochodem, na konzolich dodnes vznikaji hry, po kterych pc hraci slintaji a sepisuji petice, kdyz se na pc neportuji, treba red dead redemption nebo dark souls.
-
Konzole jsou nejvetsi zlo ktere herni prumysl kdy potkalo, diky tomu vyvoj technologii uz roky stagnuje. Bez konzoli bychom uz mohli byt nekde uplne jinde.
-
Ty jsi fakt c*uj *1* porad ti nedoslo ze hned potom, jak jsi napsal ze neni notebookova jsem se za to omluvil?
Porad ti nedoslo, ze jsem celou dobu mluvil o tom pomeru cena/vykon a to jestli tam je neco notebookovyho nebo neni je uplne jedno?
Porad ti nedoslo ze grafika s 144 corama ma 5k ve vantage, 288 (ano omlouvam se, 228 a 288 se pise skoro stejne) ma asi 10k a 560Ti (a je uplne jedno jestli Ti neTi nebo 448) atakuje 20k a vic?
Az pochopis pointu, neco pis. -
Tak uz jsem chtel nacit nejaky flame, ale koukam a docela souhlasim. (3 a 4 odstavec)
-
Ostatní čitatelia môžu len dúfať, že dvakrát bolo dosť na to, aby si sa poučil a prestal po fórach šíriť dezinformácie.
-
Takze po te co Valve zacina ziskavat kontrolu nad software u hracu, tak by chtelo jeste ziskat kontrolu nad tim, na cem hraji. Otevrena PC herni platforma jde pomalu do kopru, Valve si z toho dela svou konzoli. Mozna to bude silna konkurence vuci Sony a Microsoftu, asi i vyvojari to uvitaji, ale pro PC hrace to neni dobra zprava.
Tak jako pro PC hrace neni dobre, ze Steam zavedl dvoji ceny, nebo region lock a dalsi prvky kontroly nad software (DRM), tak pro ne ani nebude dobre, pokud se mu podari prosadit standardizovany herni PC.
Pokud se to Valve podari a vyvojari budou optimalizovat hry jen pro tento standardizovany hardware, tak hry prestanou dobre fungovat na ostatnich PC. Nebudou na ne optimalizovany a testovany. Jestlize valve do sve konzole zvoli grafiku nvidia, zaplacou vsichni majitele amd grafik, a naopak. A pokud budou vyvojari testovat a optimalizovat hry i nadale univerzalne na veskery PC hardware, tak ta standardizace nema naprosto zadny smysl a bude mit jen negativni dusledky. Standardizovany hardware take nutne zpomali jeho dalsi vyvoj. Novejsi a vykonnejsi hardware se nebude prodavat, kdyz na nem nebudou hry dobre fungovat. Hrani her na PC ziska vsechny konzolove charakteristiky. Takze se treba prestanou vyvijet graficke karty, akorat Valve se jednou za 5 az 10 let s nvidii nebo amd domluvi na generacni obmene. Vyvojari herniho hardware se stanou na Valve zavisli.
Jak to dopadne zalezi jen na hracich, na tom, jak moc to budou kupovat. Jestli se toho proda 100 milionu kusu jako konzoli, je tu konec pc platformy, jak ji zname. Takze vsichni priznivci hrani na poradnem PC by se meli modlit, aby to nikdo nekupoval, zejmena konzolovi hraci zvykli za hry platit. Ale ti do toho vetsinove pujdou jen tehdy, kdyz to bude pouzitelne z kresla na televizi, tedy ovladani gamepadem a UI her prizpusobene na koukani z dalky.
Pokud by to vytalcilo dnesni konzole, jak si nekteri preji, nebyla by tu zadna konkurence a to nikdy neni nic dobreho pro spotrebitele. -
Evidentne cist neumis, za to ze jsem rekl ze je notebookova jsem se uz dvakrat omluvil. *7*
Doporucuji v odpovedi na tenhle prispevek napsat neco jako "Ved ona ale nie je notebookova" *5* -
"Tá moja slávna 555 (BEZ M)" má mimochodom 288 cuda cores. Ale keby si si pozrel tie linky, čo som ti postol, tak by si to vedel.
-
Len sa chcem uistiť, aby si to pochopil. Očividne ti trvá trochu dlhšie pochopiť tieto "technické" záležitosti. A moja pointa bola v tom, že to, že alienware x51 sa nepredáva s notebookovou grafikou a teda rozhodne "tvoja zostava" s geforce 560 nemôže byť 3 krát výkonnejšia.
A nerád ťa sklamem, ale si tu za hlupáka - uviedol si totiž mylné informácie, na ktorých si zakladal svoj názor a potom, čo si si to uvedomil (keď som ťa na to upozornil vo svojom poste), si sa jednoducho snažil odvrátiť pozornosť.
Ak si chceš nabudúce uštetriť trochu energie, nepíš o tom, čomu nerozumieš. Inak na alienware a podobných boutique výrobcov mám podobný názor, ale to ani v najmenšom neospravedlňuje tvoje šírenie dezinformácií a výmyslov. -
technüsch expertisch *15*
-
já nevěděl, že ten člověk umí česky. a vono jo *8*
http://www.youtube.com/watch?v=dCEQZ_4V7NY
jak už jsem psal pod videem - když neumíš základní věci s počítačem, nemudruj