Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ahoj chci se zeptat tak nějak všech: Myslíte, že opravdu ta hra bude taková jak je prezentována? Myslím úroveň komplexity. Ptám se, protože jsem zjistil, že mám zrovna peníze navíc a stále nevím jestli do toho jít.
    • Všem děkuju za odpovědi.
    • Jason_dinAlt
      Ono to v praxi je spíše o tom, jak konkrétně si tu jejich prezentaci pojmul a jaký ty sis tam sám přidal vlastní domněnky. Toto zpravidla pak bývá problém při konečném bilancování.

Ber to ale z tohoto pohledu: Jestli chceš hru zkusit co nejdřív, ale v ještě nedodělanou a s chybami, tak do toho jdi. Nicméně stále je tu určité riziko, že to nemusí dopadnout tak, jak zrovna tobě by se líbilo. Jinak si počkej na recenze finálního produktu. Nezapomínej jen, že to bude defacto až za dva roky. Alfa/Beta by mohla být už tak za rok.
    • [error]
    • walltar
      Ber to tak ... už mají 39M a každý měsíc 2další miliony vyberou, takže o nic nejde. Pokud chceš hrát hru dřív, než výjdetak si ten balíček za 40$ kup. Pokud ne, tak počkej na recenze a kup si pro vydání hru za 60$.

Je to v celku na tobě.
    • Tak jestli máš peníze navíc, to se teda máš. (Kde bydlíš? ... *15* ). Jinak to záleží jen a jen na tobě. Na to ti nikdo rozumný nedokáže odpovědět, dokud to opravdu nevyjde a ty si to nezahraješ. Věř tomu, ale nebuď přehnaně optimistický. I kdyby měli ve všem pravdu a tobě se to teďkon líbilo, ve výsledku můžeš být zklamán.
    • Tak hra je v tom duchu vyvíjena a prezentována. Prostředky a talent na to mají. Současná prezentace tomu všemu také nasvědčuje, takže pokud jsi optimista nebo realista jako třeba já, tak tomu věř *2* .
  • Není to celé už tak trochu přehnané? Je ta hra (její stávající forma) aspoň zajímavá? I pro lidi, kteří neslintají při vyslovení "vesmírné lodě", "mezigalaktická imperia", "fotonový laser"? Přijde mi to jako neuvěřitelná částka, za něco, co ještě ani nevyšlo... *7*
    • walltar
      Není to tak neuvěřitelná částka ... AAA hry dneska stojí často přes 100M USD. A SC chce být AAA hra co do kvality obsahu.

Ale pokud nemáš rád vesmírné lodě, tak nevím jestli tě zaujme vesmírný simulátor.
  • Jinak generování toho obsahu je až na 41mil, ne na 40 jak se zdá autor v článku uvádí.
  • maros.goc
    ako sa tá hra bude vlastne hrať? ja stále nemám predstavu pretoze samé novinky sú len o nových lodiach a podobne ...bude to roguelike? niečo na spôsob EVE Online? Wing Commander? Mass Effect?
    • walltar
      Squadron - 42 ... Wing Commander. Si v armádě, hraješ singleplayer s příběhem z mise do mise. Taky jde s kamarádama hrát co-op .. budou ti dělat wingmany.

Star Citizen ... Privateer. Můžeš si prakticky dělal co se ti zachce ve velkém persistentním vesmíru. Ve kterém budou ostatní hráči s tebou.

Základem je u obou vesmírný simulátor, na který se nabalují další systémy.
      FPS Souboj ... obsazování lodí a boj na planetách.
      Multiplayer lodě ... víc lidí fungujících na jedné lodi (jeden je kapitán, druhý řídí zbraně, další energii ...)

Tady na videu je první pre-alpha dogfighting demo.
      http://www.youtube.com/watch?v=8q2JBr8k5KI
      • maros.goc
        Aha cize star citizen bude nieco ako mmo... Budu tam nieco ako questy? Ak ta zabiju alebo ti znicia lod tak to bude uz navzdy?
        • walltar
          Něco jako questy tam budou, budou propojené s ekonomikou. Třeba továrna potřebuje materiál tak vypíše úkol na dovezení 10tun ocele. Jak je materiálu dost, tak ho zruší. Nebo Lodě, které do továrny vozí materiál ničí piráti, tak bountyhunterská organizace vypíše úkol na chycení, nebo zničení pirátů. Atd ... Podívej se na tenhle článek: http://www.star-citizen.cz/ekonomika-star-citizenu/ je to tam celkem popsané.

A potom budou těžší nepřátelé, které nepůjde jen tak lehce porazit. To se zase zmiňuje tady: http://www.star-citizen.cz/zivot-a-smrt-ve-star-citizenu/

K těm lodím ... o loď nepřijdeš, pokud ji máš pojištěnou. To ti pojišťovna dá novou loď, ale se základním vybavením. Potom si budeš moct pojistit i to vybavení a náklad, ale to podle toho do jak nebezpečného systému letíš může stát celkem hodně a v těch nejnebezpečnějších systémech to nejde vůbec. A vybavení může stát hodně podobně jako celá loď.
    • Jason_dinAlt
      Jako WingCommander. Tedy pohled z kokpitu (možná i externí pohled) a newtonovská fyzika, ale počítač lodi bude s pohybem lodě hodně pomáhat.

V MassEffectu se s loděma nelítalo. Jen si posoval iknku na placatý mapě co si pamatuju.
      • walltar
        Externí pohled bude, ale bude hodně omezený ... nebudeš mít HUD, přepínání mezi 1st person a 3rd person bude mít prodlevu. Takže bude na prohlížení lodě, ale bojovat v něm moc nepůjde.
  • Jason_dinAlt
    Budou tam řešit palivo do lodí? Třeba ta malá Aurora, tak je extrémě prťavá. Je tam jen jedna velká motorová "turbína", paradoxně prostor pro postel a kokpit. Nic víc. A kam dají palivo? To budou ty motory tak efekivní, že bude stačit pár (desítek) kg paliva? Nebo palivo nebudou řešit a bude to mobilní-perpetuum?
    • walltar
      Palivo se řešit bude ... ale jak bude efektivní a jak budou velké nádrže se neví. Každopádně palivo funguje jen jako reaktivní hmota, takže pokud nebudeš moc manévrovat, moc nespotřebuješ. Já bych řekl, že Aurora by mohla mít palivo v těch křídlech mez těma vtol turbínama.
  • zajímalo by mě, jestli poškození lodí bude založené na fyzikálním enginu, jako je to běžné u "pozemských" leteckých simulátorů, tedy jestli bude možné lodi třeba ustřelit křídlo, nebo motor když nebude mít stíty.. to jsem myslím ještě v žádné vesmírné hře neviděl
    • walltar
      Půjde. Dokonce půjde ničit jednotlivé trysky, motory, zbraně ... takže loď můžeš zneškodnit a potom obsadit.

Lodě mají taky modelované interní systémy, takže když se dobře trefíš, můžeš jí zničit podporu života a podobně.
  • Jsem četl vyžebral místo vybral, ale vlastně je to prakticky to samé :)
    • Muzete prosim uz někdo tohoto "anonymního" pitomce smazat? *11*
      • vys*r sa na toho asexuála *3*
      • Chápeš ty joudo, že tu pod tím píše více lidí a urážíš tak všechny?
        • Tak se zaregistrujte. My vám neukousnem. *4*
  • Jason_dinAlt
    A ještě se bojím jak zvládnou udělat vlastní versmír a v něm cestování na dlouhé vzdálenosti.
    Tohle je pro mne klíčový faktor. Musí tam být ten pocit, že je člověk opravdu v "nekonečném" vesmíru. Odstrašující příklad je vesím pojatý v X sérii (X2, X3). Tam jem měl vyloženě klaustrofobický pocity. Jen jakési prťavé čtverce spojené bránami.
    Zase na druhou stranu se mi líbí vesmír v EvE. Tam se v rámci toho jednoho systému/sektoru je defacto nekonečně mnoho míst, kam se lze s lodí dostat.
    • walltar
      Tak to se teprve uvidí ... ten vesmír asi bude fungovat trošku jako v eve.

Máš normální trysky, kterýma se pohybuješ hodně pomalu (WW2 rychlosti), ale můžeš doletět od planety k planetě i když ti to asi zabere hodně dlouho.

Máš Quantum Drive , něco jako warp v eve pomocí kterého můžeš překonávat větší vzdálenosti ale nemůžeš manévrovat (letíš po přímce).

Máš Překokový motor, pomocí kterého můžeš proletět přeskokovým bodem (něco jako gejta v eve ale přírodní úkaz) a tím se přesouváš mezi jednotlivýma systémama.
  • walltar
    Taky bych přidal jedno pěkné video, kde se představuje PBR Scythe ... CIG teď pracuje na převedení celé hry na PBR (používá ho třeba Ryse).

http://youtu.be/vSg8eNvLqCo
  • Je sice fajn ze stale taha ludi na nove veci a udrzuje zaujem, ale mal by si stanovit aj hranicu kedy povie koniec a samotnu hru spravit a dokoncit. Aby sa mu nestalo ze to bude taky nikdy nekonciaci projekt. A moj subjektivny nazor, priznam sa neviem ci by som chcel hrat az tak komplexnu hru. Pride mi to ako nieco do coho sa musi clovek docela ponorit a venovat tomu dost casu, takze na nieco ine uz ho moc nezostane. Nechcem aby hry boli tupe a mainstremove ale ani sa mi nechce hodiny studovat samotny system hry len aby som bol schopny sa v nej vobec pohybovat.
    • Bylo to receno uz mnohokrat, ta hra neude v podstate "nikdy" dokoncena. Novy obsah se bude pridavat postupne, v prubehu celeho jejiho zivota. Vic penez "jen" znamena, ze se ta ktera cast obsahu dostane do hry drive, ale to porad neznamena, ze primo pri launchi.
    • walltar
      On už tohle dávno řekl ... třeba přímo tohle procedurální generování je počítané až jako post launch content.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit