Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • USER47
    Na tohle vcelku dostačuje need/greed systém...pokud jsi všechno needoval, tak ti to možná padalo, ale to je především tvoje chyba.
  • USER47
    Už jsem to tu popsal. Můžeš si nasyslit třeba deset předmětů za 100k a podobný věci kupovat zprostředkovaně. Nějakej sub ti to koupí třeba za 800k, ty mu pošleš balíček 10 předmětů s tržní cenou okolo 100k, on je obratem prodá na GTN a ještě má nějakou marži:).
  • Nevsim sem si, ze by se mi kotor loadoval nekolik minut ... a taky sem si nevsim, ze bych v kotoru musel opakovane nekolik minut prepinat (poloprazdny) instance ... fakt uzasna hra, kdyz cela planeta udrzi neco kolem 100 - 200lidi ... v jedny instanci. Di se podivat, jak se loaduje wowko ... nebo naprosto cokoli ... Fak uzasny skladat grupu 1/2 hodiny jen proto, ze se musi cekat az se vsem nacte load. A sehnat lidi na ruzny weekly je casto naprosto neralny, sel sem to asi 2x, a pokazdy trvalo minimalne hodinu, spis vic, nez se to poskladalo.
  • Jiste, muzes stravit mesic tim, ze budes cekat, az nekdo nabidne unlock kterej nepreleze tvuj credit cap ... Napr sem nepochopil, komu chce nekdo prodat unlock na fialky ... za mega a vic kreditu ... pricemz hrac, kterej ma to mega, tak je hracem platicim => ma to odemceny, a hrac, kterej neplati, tak ma cap na max 350k ... nebo na 200k, takze nic drazsiho proste koupit nemuze.
  • Nejvetsi pr…del je, ze to se…re i platici hrace ... vic proc? Sel sem s low lv pomoct jim skupinovku ... mno a samo prakticky vsechno padalo me (na prodej se hodi vse ...), ale kdyz si nekdo o neco rek, rad bych mu to dal ... ale proste nemuzu. Takze to, ze nemuzes poslat postu, to bych jeste bral, ale ze nemuzes nekomu neco ani dat ... byt trebas zadara ... lol
  • jj, si mussi koupit i sloty na ability, abys vubec moh hrat - na limit narazis nekde mezi lv25-30. Chces inventar? Zaplat, chces pouzivat profese? Zaplat ...
  • By se dalo, kdyby to fungovalo ... ale je to zabugovany jak svin a navic existuje spousta jinych f2p projektu, ktere nabizeji daleko zajimavejsi hrani. Tohle je bohuzel wowko prevleceny do sw.
  • Pro všechny F2P hatery : tenhle model není určen vyžírkům, kteří by rádi stovky hodin zábavy naprosto zdarma, ale jako možnost si hru vyzkoušet ještě před zaplacením.
    Zaplatit za něčí práci je naprosto v pořádku, a pokud je navíc i možnost vybrat si kdy a kolik, je to jenom dobře.
  • chrupi
    Kolko moze SWTOR zarabat? Skusme na to ist cez cisla. Beriem do uvahy len zverejnene cislo 2m hracov. Pri F2P/MMORPG je jednym z najdolezitejsich cisiel retention t.j. kolko ludi sa do hry pravidelne vracia. Pretoze prirodzene len ti su schopni potencialne zaplatit. Retention pri takomto type hry moze byt 40-60%. Ak si vezmeme to nizsie cislo, pravidelne hrajucich hracov z 2m novych uctov moze byt cca 800.000. Co sa tyka monetizacie resp. poctu platiacich hracov, industry standard pri takomto type hier je 15-25%. Takze, 800.000 * 0.15 = 120.000 platiacich hracov. Aby sme sa dostali k finalnemu cislu, potrebovali by sme vediet mesacny ARPU (Average Revenue per User). To je velmi tazko odhadnut, pokial nevidite do cisiel EA. Moj odhad je v priemere $40 - $60 za jedneho platiaceho hraca. Priemer zvysuju tzv. velryby, ktore platia desiatky az stovky $$ mesacne, ktorych moze byt tak 5%. Opat jednoducha matematika. 120.000 * $40 = $4.8m mesacne. To je necelych $60m rocne. Najuspesnejsie F2P gamesy ako napr. League of Legends mozu robit $5-$10m za jediny den. EA mala urcite ine predstavy, nic vsak nie je stratene. Taketo hry nie su klasicky produkt ale skor sluzba. Ako ich vylepsujete, rastu postupne a za 2-3 roky na tom mozu byt podobne ;).
  • TORy hraju 2 měsíce a musím říct, že tahle hra mě přejemně překvapila. Na rozdíl od jiných MMO, jsem hrál dříve (WoW, L2, LOTRO) mám tady pocit, že to má trochu smysl. Příběh je sice klišé, ale alespoň tu nějaký je a všechny nadabované dialogy jsou velmi příjemná věc.
  • Po 20ti minutách, mě hra přestala bavit. Boje ala Wow mě už nebaví.
  • USER47
    Za předchozí sub ovšem opravdu dostaneš nějaký cartel coins. Já měl subnuto pár měsíců a při návratu s f2p jsem jich dostal asi 1200...to ti na základní unlocky stačí.

A preferred status oproti klasickýmu f2p bych nepodceňoval, dostaneš stash na lodi, můžeš běhat od prvního levelu, můžeš používat general chat mimo core planety apod.
  • USER47
    Tak GTN je vlastně urychlení normálního postupu, kterým bys měl získávat gear...tedy dělání daily a weekly questů, nabrání základního gearu v HM flashpointech, pak v operacích apod. To můžeš dělat i jako f2p. Navíc nakoupení základních unlocků je jednorázovka...

Ale hlavně endgame je samozřejmě určenej především pro subscribery a je to celkem logický. F2P je od začátku prezentovaný jako možnost projít si příběhy a nakouknout do těch MMO možností hry, ale je to pořád vlastně jen rozšířený demo. Na tom není nic špatnýho, kdyby EA dali neplatícím hráčům všechno, tak by hru mohli rovnou zavřít.
  • rancor1223
    Souhlas, já jsem teda v tuhle chvíli nějaká dvacítka, ale s Preferred statusem si nemůžu na nic stěžovat *3*
  • Rhulad
    Přes fp nasbíráš tak akorát Columi což je totálně k ničemu a Rakata chestu z LI což taky není terno... Osobně si myslím, že nejlepší je si gear složit sám jelikož třeba surgery mám hodně bonusů přes Legacy od companionu tak to raději narvu do power či cs... Navíc User nepočítá mk6(35-40k)+ díru(30k)+ samotnej gem(65k) to máš +- 130 k jen za vylepšení jedné věci.. bych chtěl vidět jak tak člověk muže hrát mmorpg bez gemů, bez gearu to musí být docela utrpení pořád něco řešit s unlockama.
  • No, ja cekal ze za to ze mam koupenou krabici dostanu nakej ten cash do shopu a ono prd. A ty "vyhody" co maj ti s koupenou hrou jsou ubohe az k smichu.
  • Ja som si tam síce účet vytvoril, dokonca som stiahol aj clienta, ale po asi 15 minútach som to vypol a nikdy viac nezapol. Tá hra je úplne neatraktívna... či už sa jedná o grafiku, combat alebo tuneloidné mapy, ktoré majú navnadiť klamlivú myšlienku otvoreného sveta.
  • Viktor_H
    Přesně jak říká User, kdyžtak si projeď návody na fórech, je spousta topiců o tom, jak nejlépe F2P vytěžit...
  • No já si rozhodně myslím, že hra je v daleko lepší kondici teď když beží na F2P. Hráč teď opravdu čeká kratší dobu na flaspoint či opsku když jde přes group finder(občas zajdu). A znám dost lidí, kteří po vyzkoušení F2P přešli na předplatné a už 2-3 měsíce platí. Ono když si najdete guildu, která "žije" tak máté opravdu co dělat. Navíc autoří se snaží i když mě teď dost naštvali. Protože mluví tady teď o 8 týdenních updatech. Ale při spuštění F2P se plácali po ramenou že nový obsah bude každých 6 týdnů. Ale to bych mohl kritzovat i spoustu jiných MMO :D
  • mně se líbí f2p model u The Secret World - vlastně ani nevíš, že tam něco takovýho je. za prachy jsou fakt jen blbosti typu 2x XP nebo oblečky, ale pokud neklikneš v updateru na tlačítko Item Store, tak vůbec tě to nemusí zajímat, ve hře tě nic neruší...

jo a poslední update, kterej je za prachy, jsem pořídil za bonusový kredity, co jsem dostal za nějakej quest, takže naprostá pohoda :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit