Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • MrSanta
    Tak jsem přelouskal (částečně) ty dojmy a nezní to špatně. Jestli to bude fungovat, tak by to mohlo být hodně zajímavé, oslovila mě hlavně ta čtvrť. Ty eventy zní zajímavě, jenom mám lehké obavy, jak to bude vypadat na serveru s "debilní" komunitou. Aby tam pak vůbec zbyla nějaká neobsazená města. Každopádně držím palec ať se jim to povede a přeju úspěch.
    Grafická stylizace zanechala protichůdné dojmy - některé rasy vypadají zajímavě a líbí se mi, některé mi přijdou přinejmenším divné. Stejně tak prostředí. Ale to je věc vkusu. Uvidíme až se hra objeví, ale s největší pravděpodobností počkám na trial.
  • Hodnoti se to, jak ta hra vypada ted, takze proc rok cekat? Po dvou mesicich uz se stihlo projit vsechno co ve hre je, takze je cas na hodnoceni.
  • Veskoslav
    Hodnotit MMO po dvou měsících hraní je asi jako hodnotit jídlo po prvním soustu. Počkal bych rok a pak soudil, jak a co dopadlo dobře či špatně:)
  • miker17
    malinká připomínka: to co je tedka standart bylo Very Heavy před tím něz rozšířily servery
  • MMORPG hry vzdy hrali z cca 30-40% hraci,kteri az na nahodne akce s nahodnou skupinkou hru prosolovali. To neni zadna novinka. O takovych hracich vetsinou na forech nectes,protoze to nejsou ti nejvetsi nerdi a nemaji potrebu komentovat kazdy nesmysl.
    A k tomu betatestu-to je presne ten problem,ze je vam tezko pochopit,ze nekoho to proste bavi tak jak to je. Ja se u hry bavim,na zadne bugy(nebo ''featury'') ktere by mi kazily hru jsem nenarazil. Obcas me samozrejme neco nastve,ale staci pak vypnout hru a druhy den se uz zase tesim na vecer. A ze je na max lvl nuda? Mozna te to prekvapi,ale me na high lvl po chvili nudi kazde MMORPG(bez vyjimky). Takze mi to nevadi. Pokud me nebude bavit treba altovani,proste skoncim. Za 3 mesice treba zase zacnu hrat a uvidim co je noveho.
    A pvp ? Jde to mimo me.
  • K tomu Hero enginu jsem chtěl hlavně říct, že umožňuje hodně rychle designovat herní prostředí, dobrou týmovou práci... No a nějak jsem to zamluvil *15*
  • Já jsem sice WoW hned po spuštění nehrál, ale podle toho co jsem slyšel si taky Blizzard udělal z hráčů platící testery. Což ale neomlouvá Bioware. Ale podle zahraničních recenzí (místní jsem zatím nečetl) je SWTOR jedna z nejmíň zabugovaných MMORPG to date.

Opravy a optimalizace budou možná větší problém než by se mohlo zdát vzhledem k Hero enginu, ale zase, nemám ani tušení, jak moc si ho v Bioware modifikovali a jak dobře s ním umí zacházet.
  • No on ten Hero engine není žádný zázrak (asi, nikdy jsem v něm nic nedělal, ale video na oficiální stránce vypadají zajímavě). Ale stylizace, barvy, animace (někomu se nelíbí, já jsem si ničeho závadného nevšiml) grafiku TORu velmi vylepšují. Je fakt, že tenhle grafický styl může někomu nesednout.

A tu poslední větu jsem myslel tak, že nejsi uzavřený v jednom tunelu, ale pobíháš po pláni. Na úvodní planetě (na té jedné, kterou znám) je to v podstatě tunel. Je fakt, že velká mapa sama o sobě neznamená vůbec nic.
  • sankuri
    Netvrdim ze pujde do kytek, na to je jeste brzo, treba se vyvojari pochlapi a dodelaji to driv nez prijdou o kritickou masu hracu. Osobne se mi nelibi zpracovani mmo prvku, ktere sice samy o sobe nejsou vylozene nejak technicky spatne ale dohromady delaji to ze smeruji hrace k tomu aby hral spis sam, coz je v presnem rozporu s filozofii mmo. A pak samozrejme pokud chces neco konkretniho tak je to totalne zmrvene pvp - spatny balance class, nulova motivace k boji pokud nepocitam farmeni Valoru (spatna motivace), ze lagujou boje od 5 vs 5 nahoru atd. K tomu pridejme spanou optimalizaci enginu.. Samozrejme bych jeste mohl vyjmenovat zastaralost grafiky a mechanik, ale to jsme cekali je to wowklon a byl tak od zacatku prezentovan takze to neresim.
    Nic z toho neni natolik spatne aby se to nedalo opravit a optimalizovat, ted zalezi jak se k tomu postavi vyvojari, tedy krome toho ze chcou penize za to ze jim budete minimalne rok delat betatestery nedodelane mmo:-)
  • Právě diskuse o Originu mě přesvědčila, že to nemá cenu. Člověk může mít argumenty a dokonce i pravdu, ale ještě jsem neviděl žádný příklad diskuse, ve které by někdo někoho o něčem přesvědčil. Ale to sem asi nepatří.

PS. Ještě ad. ten Origin: celkem rád bych viděl prodejní úspěch ME3 i na PC (aby se na nás PC hráče Bioware s možnými příštími díly nevykašlalo). Pokud jsem někoho rozčiloval, tak se omlouvám, ale velmi nerad bych si kvůli možnému ME4 kupoval konzoli. A myslím, že k názorům jako "Origin je to nejhorší/spyware/crap..." patří i ta druhá strana mince. Ale jak jsem tam psal, až budu mít čas,zkusím udělat vlastní analýzu a někam ji zveřejním.
  • Knifer
    No zda SWTOT půjde do kytek se uvidí nejdříve tak za 6 měsíců jelikož pak jim můžou odejít lidi a přestat platit měsíční poplatky a jsou v háji GW2 takoví problém nemám jelikož pokud z GW2 po 6 měsících odejdou lidi je to jedno jelikož už za hru zaplatili
  • to dexter:blbe ncsoft je pouze distributor tak s guild wars nema vubec nic spolecneho hru vyrabi stejne jako i guild wars Arenanet ktera udelala pouze 1 mmo ale zato bylo v 1 den prodeje lepsi nez SWtor
  • Pred tim nez jsem hru spustil,jsem byl velky kritik grafiky. Opravdu velky:) Ale zadny screen,zadne video proste nedokaze zachytit jake to skutecne je pri hrani. Ted tvrdim-je to pekne.
    KOTOR se muze jit zahrabat. *2*
  • Nemam nejmensi problem s tim ze hra nesedla. Nemam nejmensi problem s tim,kdyz uvedes co se ti nelibi. Ale kde proboha vsichni berete tu informaci ze SWTOR jde do kytek? Tohle ctu uz od vydani hry.
    Budu se opakovat,ale me jako hraci je v konecnem dusledku uplne jedno jestli bude 50 serveru zaplnenych na standard,nebo jestli to slouci abude 20 servery na heavy. to jsou informace dulezite pro vyvojare a pro herni novinare,ne pro me.
  • Mno v te diskuzi o originu to tak nevypadalo
  • sankuri
    Asi budes mit pravdu, protoze KOTOR vypada a slape lip nez TOR, asi to nebude evoluce:-D
    Heh ta posledni veta me opravdu povbavila:-D Sry ale mmo nedela velka mapa, Skyrim ma taky velkou a urcite to neni mmo:-)
  • Tim clankem jsi mi na to udelal akorat vetsi chut!
  • Jenom jsem přidával svůj názor, rozhodně nikoho přesvědčovat nebudu o ničem. *1*
  • Fanboy *15* a ne proto, ze se ti TOR libi, ale protoze tu uz od vydani cpes kazdymu co nesouhlasi ze nema pravdu.
  • SWTOR běží na Hero enginu, ten nemá s enginem KOTORu společnýho vůbec nic, ale to je detail. Nemám ani tušení, jak v Bioware přistupují nebo přistupovali k SWTOR, ale jelikož tam nepracuješ, tak pravděpodobně ani ty ne. Ale podle některých questů asi nebudeš mít pravdu.
    Ale podle mých krátkých zkušenností (prvních +-25 lvlů) se TOR podobá SP hře maximálně na úvodní planetě. Potom už se chová jako MMORPG a třeba taková Balmora (na té jsem kvůli školním povinnostem zatím skončil) mi připadá obrovská (i když není, ale subjektivně).

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit