-
Ano bohuzel vetsinova masa lidi neni schopna se ucit novym vecem. Pred sto padesati lety by rvali na prvni parni lokomotivu "dilo dablovo", dneska tvrdosijne bazirujou na WoW klonech.
Vsak to neni recenze, pouze soupis znamych informaci:-) Conan dojel na brutalni HW narocnost, TR jsem bohuzel nehral dost dlouho na to abych to mohl nejak objektivneji posoudit. SWTOR dojizdi predevsim na to ze k nemu vyvojari nepristupovali jako k mmo ale k singlovce s chatem, bohuzel.
Ja tam tedy zadne inovace nevidim, ktere bych nevidel uz 100x jinde. Kdyby je alespon udelali poradne, tak bych nerek jedine slovo. Budu se opakovat kdyz se pridam k nazoru ze platit mesicni poplatky za singlovku je vazne vydirani. Aby to nevyznelo tak negativne ja jsem velky SW fanda, ale za 300 milionu meli dodat vazne vic nez nepodareny klon WoWka, jedouci na modifikovanem enginu kotoru, navic tak zabugovany a spatne optimalizovany ze by se za to stydely i lecktere free mmo se setinovym rozpoctem. -
já to myslel jako NCsoft
-
Tabula Rasa byla zajímavá, ale moc dlouho nevydržela. Škoda, kdyby přešla na FTP, mohlo to být celkem zábavný.
-
Ja se cist nebojim,ale 9 stranek? A zadne shrnuti na konci?
Stejne jsi si popletl diskuzi:)
Ze je GW2 jedine MMO za posledni leta ktere se neboji inovaci? Ale prosim te! Jednak by jsme se mohli hadat jestli inovace jsou prinosem,protoze vetsina vyvojaru si pod pojmem inovace predstavuje zjednoduseni. A jednak ti tu hned napisu par MMO,ktere se snazili byt inovativni a hraci je zadupali do zeme(treba svym nezajmem):Age of Conan,Tabula Rasa a klidne pridam i SWTOR(skvele zakomponovany pribeh do MMO,nadabovano 100% rozhovoru,crafting pri kterem nemusite hodiny koukat do obrazovky jak vase postava dela stale dokola jeden predmet....-co to je kdyz ne inovace?)
Ze se ti SWTOR nelibi uz je jina vec. Zadna hra se nemuze libit vsem. -
jj samozrejme pre dakho kto ma na 50tke uz 2 rozne full top pvp set aj 2 rozne pve sety, bol si vsetky flashpointy na normal/hard/nightmare uz fakt neje co potom robit. ja som mal lvl 50 po 10 dnoch a stale ked lognem do hry neviem kam skor skocit. A to este ani hlavnu kampan nemam hotovu, s companonmi som nedokoncil rozhovori, pve set mam tak pol na pol mediz centurion/champion. flashpointy som bol iba par krat, operacie ku tym som ani necuchol :D lore nemam ani zdaleka dokoncene -* chyba mi kopec kopec veci atd atd... Myslim ze ked toto vsetko skoncim tak sa vrhnem na novy obsah co dali v patchi 1.1 pred 2 tyzdnami :D to bude akurat april/maj ked ma vyjst dalsi velky obsahovy patch. :D
-
zivy svet, ala vidis ze potvory utociana mesto a sam sa rozhodnes ci pomozs bol uz v RIFTe. a velmi to nedopadlo dobre tiez. Par prvych tyzdnov to bolo super, ale potom uz nuda.
-
Ještě bych dodal, že velké naděje vkládám do The Secret World od Funcomu. Příběh, hratelnost a systém vývoje postav vypadají hodně zajímavě. A questy, u kterých bude muset člověk taky trochu myslet (třeba použít google, aby je vyřešil) by mohly být zajímavý.
-
Možná je to offtopic, ale světy jsou v MMORPG statické (teď nepočítám datadisky k WoW) proto, aby i hráči, kteří začnou hrát dva roky po spuštění měli stejný herní zážitek, mohli prožívat stejný příběh...
Llour tady psal, že GW2 má mít živý svět. Proč ne, já vývoj nesleduju, GW1 jsem nehrál ani 10h, takže nemůžu soudit. Ale ten živý svět pravděpodobně nebude živý, ale při nejlepším svět, který se bude neustále restartovat do nějakého stavu. Ale jak jsem psal, možná nemám pravdu a GW2 bude opravdu revoluční.
Teď mě jenom napadlo, že živý svět má EVE, ale kvalita questů není valná a rozhodně to není mainstream. -
Zase maji nejvic kecu ti nejmene informovani. Pokud se nebojite cteni, tak zde moje malickost napsala podrobny clanek o vsem co je o GW2 znamo: http://guild-hall.cz/index.php/guild-wars-2-game-info
Nejdrive par strucnych faktu:
1. GW2 Vyrabi ArenaNet coz je americka firma, ktera nezamestnava jedineho koreice. NCSoft je pouze distibutor. Jedina dalsi hra kterou kdy vyrobili je GW1.
2. GW1 rozhodne nebyl propadak, dodnes je to nejlepsi pvp hra na trhu a prodalo se ji 7 milionu kopii, coz taky o necem svedci.
3. GW1 mela pribehovou (z 80% dabovanou) kampan uz pred sedmi lety, dohrani vam zabralo cca 100 hodin. GW2 bude mit take pribehovou kampan, ktera ma jen na startu hry vlivem vybrani rasy, povolani, biografie atd pres 40 000 ruznych zacatku + dalsi pochopitelne behem jejiho hrani. Jedno dohrani pribehove kampane by melo zabrat minimalne 200 hodin.
Netvrdim ze GW2 bude mit zaruceny uspech, ovsem je to jedine mmo za poslednich x let ktere se neboji inovaci a delaji ji lidi kteri svoji hru opravdu hrajou a zijou ji. Osobne jsem si GW2 zahral na GamesComu a je to proste inovace na inovaci, vse dokonale implementovane, vyladene (a to byla jen alfa verze) a neskutecne navykove, coz se o SWTORu kvuli kteremu jsem na tu vystavu puvodne jel rict rozhodne nedalo.
Narozdil od prezentace SWTORu kde hru prezentovali vpodstate neznami lide kteri papouskovali jednou za pul hodiny slogany z papiru, byli lidi z Anetu porad mezi hraci, diskutovali a predevsim s nami hrali a davali nam v pvp pekne na p*del jen co je pravda, coz uz samo o sobe svedci o tom ze po sichte nejdou domu hrat WoWko jako jini nejmenovani. -
Píšu, že nepřinesl "mnoho", ten stealth jsem ti uznal *3*. Ale to už je spíš herní mechanizmus, než něco objevného v questech. Mě šlo hlavně o ty questy, protože ať o tom přemýšlím jak chci, tak mi to přijde v konečném důsledku všechno stejné. Dojdi na určité místo a tam něco proveď. Šlus. Šťávu tomu akorát dodává, jak máš zdůvodněno tu činnost vykonat. A v tom, podle mě, je SW:TOR na velmi dobré úrovni.
-
Nehral jsi kdysi davno wow? Na jednom free, pak i GM? Ten nick se mi zda povedomy.
-
LoL tak jsem se tu dočetl že má počet lidí medium...tak jsem se mrkl do hry a je Very Heavy...ehm...to se jako páni hateři musíte uchylovat ke lžím? Copak nemáte argumenty?:o)
-
Ne, komunikatory se pouzivaji v 99% v hlavni linii, jinak musis behat porad zpatky. Neprinesl? Prinesl jednu docela podstanou vec a to vyuziti stealthu, ktery je tam momentalne jen na obchazeni mobu a opravdu mi u commanda chybi.
-
Až na ten stealth to v TORu v menší nebo větší míře je. Změny v questech na místě (tj. ta omáčka), komunikátory se používají, některé questy se vracet nemusíš, protože je odevzdáváš jinde.
Tvůj příspěvek mnoho objevných nápadů nepřinesl. -
Hehe zeru ty optimisticke ,narky, ohledne GW 2..a az to vyjde tak tady zas bude diskuze o 15ti stranach jak to neni spatne a kolik tam neni chyb..a budou to ti stejni lide.)
-
hrali jste i lotro coz?bohuzel jedu jiny server ale jak bude moznost prenosu postavy rad bych se pridal.)
-
MMO vyrabi ArenaNet, ktere ze to jine MMO vyrobili krom GW a budouciho GW2?
-
Co treba tak, ze kdyz jsem stealth charakter, tak budu odmenen za to, kolem kolika nepratel se proplizim nepozorvane? Co treba dat nenadalou zmenu questu na miste? A proc se proboha musime furt vracet, kdyz mame komunikatory??
-
Možná i 17x lepší!
-
Jsem totální idi*t *1* Mám blbou náladu, sedl jsem k diskuzi, ani jsem pořádně nedočetl, co píšeš a takhle to dopadlo. Má omluva.