Stažení Cyberpunku 2077 z PlayStation Store je neuvěřitelný průšvih. Kdo za něj může?
-
https://www.videogameschronicle.com/news/cd-projekt-could-face-investor-legal-action-over-cyberpunk-misrepresentation/
Tak už se uvažuje o hromadné žalobě investorů a ne že by nedávala smysl.
Zajímavější je ale otázka, kdy někoho napadne podat na vedení CD Projektu trestní oznámení - a jak takové oznámení dopadne. Peníze se v tom točí obrovské a případné odsouzení by mohlo mít dalekosáhlé důsledky pro celý herní průmysl. Pro nás spotřebitele samozřejmě dobré. Úvahy, že za podobný podraz můžu skončit v kriminále, v současné době vývojáře moc netrápí, ale v budoucnu by mohly. Mně by se to líbilo.
-
Možná je to můj konstrukt, ale vzhledem k tomu, že v USA je precedentní právní systém a soudí se tam kvůli každé hovadině, tak by tohle rozhodnutí defakto vytvořilo precedent k tomu, aby pak museli vracet prachy u každé zabugované hry.
-
Proč by to bylo nežádoucí?? Po určitou dobu budou rozdávat jednorázové refundy a až budou mít dojem, že hra je "dostatečně hratelná", tak to přestanou dělat.
Je to rozhodně lepší než úplné stažení z obchodu, kdy na té hře nemůžou dál vydělávat. Nezapomeň, že Vánoce jsou za rohem a spousta rodičů ještě nekoupila všechny dárky a teď už si nikdo ten Cyberpunk na eshopu nekoupí.
-
Nejsem si jistý, jestli na tom zrovna prodělali. Jelikož se blíží konec roku, tak z držených akcií můžou dostat dividenty. Dividenty se samozřejmě počítají ze zisku, což tenhle rok tvoří tržby z prodeje Cyberpunk 2077.
Spíš bych si tipnul, že na tom většina z nich nakonec vydělá.
Pokud je tu nějaký odborník na tuhle tématiku, tak si rád přečtu jeho názor.
-
jak to tady tak čtu, tak nejlepší bude si počkat na GOTY/DELUXE whatever verzi, kde bude většina (všechno asi ne) opraveno :-)
-
Svatá pravda. Ubisoft je v tomhle přeborník a PCčkáři tenhle problém jenom prohlubujou, protože si chválí, když ta jejich hra jede jen na jejich " železe" a přitom grafika odpovídá léta starému HW.
-
Však za to může tlak akcionářů na vydání. Tak se jim to pěkně vrátilo.
-
CD Projekt se prostě stal evil company a pokusil se okrást hráče prodejem vysoce nekvalitního produktu za vysokou cenu.
-
Tak jsem nainstaloval hotfix 1.05
První dojem hroznej, protože myš opět plavala, ale naštěstí to bylo tím, že hotfix resetoval nastavení Response Curve. Vrátil jsem tam Raw a frčím, jako předtím (tj. relativně snesitelně, i když raw input si teda představuju jinak...). Tak kdyby se to někomu stalo, je na to snadná pomoc.
Jinak nepozoruju žádné změny.
K tématu článku: Microsoft už taky nabízí refundy, ale hru (zatím) z obchodu nestáhnul.
-
Já taky ale i tam se ty konce dál větví.
-
Právě že na pro to jede lépe než na výkonnějším X. Rozlišení 1188p a nejmenší okolo 900p přesně si nepamatuju ale je to ve videu od digital foundry.
-
Pravda, moje chyba.
-
Já jsem rád že jsem se nechal Johnnym přemluvit... Ne korporátům se nedá věřit ale když jsem si přečetl jak moc to hrozné je tak jsem se celkem lekl.
-
Mě ani ne těch fanatiků ale tady jsou víceméně vyjímečně nevinně.
-
No nevím já bych řekl že trochu jo, ne o moc nehledě na to že na PS4 PRo to ani nejede narozdíl mám pocit od Xboxu v 1080p ale hybridním 720-900.
-
Z osmi mega preorderu bylo 40% pro konzole, jestli se něco vyplatí vydávat, tak právě tyto velké hry.
-
W3 vyšel všude ve stejný den..
-
Myslíš základní PS4 ne? Dost pochybuju že ti to na GTX 760 běhalo líp než na pro.
-
A jako řekni mi PROČ to vyšlo na konzole, když je to rozbity, zabugovany a nedodelany...na konzolych nejvic. To jako nemohli řict "opět" jako sorry , na konzole dodame třeba za rok ?? No neee protože si nekto myslí, že to zakaznici sežerou a nejak jim to projde, jako kolik krat predtim, aaale ošklivě se spletl a je z toho celkem slušnej pruser.
Namisto toho, aby to udelali poradne na jednu platformu, tak to udelaj na všechny a špatne...neco tady smrdí...nejspíš prachy SONY a MS, kterí nesmrdeli kravaťákum CDP jo a vyvojaři ty se mužou potrhat...ja ti to lip vysvětlit neumim, až vyrosteš, pochopíš...
-
Imho za to může prostý fakt, že chtěli hru, která je dělaná podle deskovky Cyberpunk 2020 vydat v roce 2020 a ne 2021 i když ve výsledku by to bylo lepší. Momentálně mám 80 hodin, level 34, street cred 50 a 2 vedlejší questy kvůli bugům nejdou dodělat - There is a Light that Never Goes Out - kde mi týpka uneslo auto rychlostí kilometr za 2 sekundy kamsi mimo mapu v okamžiku kdy se snařil projít dveřmi, což mi zkazilo quest ale dlouho jsem se u bugu takhle nezasmál a další je poslední taxi v Rancho Coronado které se nespawnuje. Konec jsem si dal znovu a tentokrát jsem si vybral co jsem chtěl a vypadá to že to asi bude dlc a že si vypůjčili z Neuromancera co to šlo... napsal bych co, ale když jsem to vyzkoušel tak slova jsou i přes rozmazání dobře čitelná - MILÁ REDAKCE VÁŠ SPOILER TAG JE SLUŠNĚ ŘEČENO NA NIC - Hru bych si užil mnohem víc bez bugů, i tak jsem rád, že jsem jí dohrál až si jí dám příště bude to jiný zážitek, ale nevydržel bych čekat.