Přejít na výpis diskuzí
Steam mělo v jednu chvíli puštěný sedm milionů uživatelů
3.12.2013 | Aleš Smutný
319 příspěvků
-
Jejda, další chytrolín, co nechápe 1+1. Ano, je to e-shop, ale ne obyčejný, má pár featur, např. návody, recenze atd. a všechno provázané a vychytané.
A určitě je konina jim vyčítat, že si "dovolují" vázat koupené krabičky na Steam. Asi musí chtít vydavatel, aby to tak bylo, ne? A Valve by bylo blblé, kdyby to vydavatelům na jejich žádost nedovolilo. Má to i výhody, pokud člověk nezapomene přihlašovací údaje k účtu, tak má hru navždy a ne že se mu disk poškrábe či ztratí a musí krabku kupovat znovu.
Psát, že někdo sockuje za slevy o Tobě hodně vypovídá. Socky kradou, ty si nekupujou hry, ani ve slevách, ty chytrá kravino ;-) -
Asi je to o úhlu pohledu. Mně ty věci, které ty popisuješ, vyhovují. Automatické záplaty, teď třeba to sociální propojení, hodnocení her, návody atd... Vše na jednom místě. A naštěstí žádné krabice. Krabici ztratíš, disk poškrábeš, ale na Steamu ti hry zůstanou nafurt.
-
Nechápu, proč by to dělali. Stejně ty lokální supporty většinou nefungují a jsou to zbytečně vyhozené peníze navíc. Každý hráč snad umí elementární základy angličtiny, tak se nemusí bát obrátit na původní, anglicky hovořící podporu.
-
Za prve si opet pletes vydavatele s distributorem, za druhe digitalni i retailova distribuce ma stejnou marzi, za treti retail ma nejake vyhod, za pate osobne preferuji digitalni distribuci a vetsinu her na pc, ps3 i vite mam digitalne, za seste jsem objektivni a umim retailu uznat jeho vyhody.
-
A nebo jen jediny, ktery jsi pochopil.
-
Jiste, Blizzard a EA jsou chudaci, to vi kazdy Mantor. A Minecraft a GW jsou hry, kdybys nevedel.
-
Zastoupeni zastupuje firmu. Mohli by napr. poskytovat support ceskym zakaznikum v cestine. Byla by to hezka ukazka, ze si jich vazi a maji pro ne vyznam.
-
Opat a znovu si vymyslas nenapisane, je to presne tvoj styl komunikacie. Steam ma chyby a nikdy som netvrdil, ze ich nema. Problem je to, ze ja za chyby povazujem ine veci ako ty. Objektivny nazor je nieco co nemas a nikdy mat nebudes. Nic take totiz neexistuje pri pohlade jednotlivca a u cloveka bez prehladu ako si ty to plati dvojnasobne. To , ze si ty vymyslis, ze steam spehuje a odosiela data o mojom sukromi , ktore nechcem , neznamena ze je to pravda. Doloz to dokazmi, inak je to len dalsie z tvojich tradicnych klamstiev a pseudoarguentov. Pretoze, ja viem co Steam trackuje a posiela a pretoze, mi to nevadi a niekde to dokonca preferujem tak ho pouzivam. Pretoze , ja na PC ho pouzivat nemusim ked nechcem, mam slobodu v rozhodovani, na rozdiel od tvrdo uzavretych konzol, kde je akykolvek titul musi vyuzivat jednu sluzbu, jeden monopolny hw , ktoreho uzivanie ani nie je volne, bez moznosti cokolvek zmenit a len slepe a poslusne konzumovat. Jeden hardware, jedna sluzba, jedna verzia hry, jedna strana, jeden nazor, len preboha nevybocit z radu.....ku ideam komunizmu to ma blizsie ako cokolvek ine ;-)
-
Marna snaha, co pises su uplne nezmysly a vies to velmi dobre. Ak bude traktat plny nezmyslov dlhy neznamena to, ze je pravdivy ale ze obsahuje tych nezmyslov viac. Tvoje povrchne radobypsychologicke analyzy nezmenia absolutne nic na tom, ze steam ako sluzba je mile daleko pred konkurenciou a tvoje kopkanie nozickami v podobe vytahovania podobenstiev z cias komunizmu na tom nic nezmeni. Clovek co podla vlastnych slov preferuje digitalnu distribuciu a nakupuje na PSN , kde sa ''vzdava svojho sukromia'' bez moznosti kontroly co ako a kedy si o nom Sony stahuje na rozdiel od otvorenej platformy, a potom to kritizuje je obycajny farizej a je to mimoriadne trapne. Keby si aspon hral dvoje paranoicke krabicove hry a konzolu nemal nikdy pripojenu k internetu tak aby si mal aspon konzistentny nazor, takto si len na smiech kedze odporujes sam sebe. Kvalitna sluzba si robi reklamu sama a jej rast zodpoveda ponuke, nekvalitna musi byt 1 mesiac vypnuta lebo si niekto odflakol svoju pracu.
-
Nemylis si trochu celkovy pocet predanych kusov a sucasny pocet nalogovanych hracov? Ono to totiz nie je uplne to iste ;-)
-
Iste taky Blizzard, EA, Minecraft, Guild Wars a dalsi chudaci tru biedu , ze nie su na steame ;-)
-
České zastoupení Valve? Co by tu zastupovali? Český překlad Doty 2? ;-))))
-
joe: ja nekradu, takze tedy nemohu ani lhat :-).
Fuha: spis upozornuji na lídskou blbost, jestli to nekoho privede k zamysleni, je to zasluzna cinnost a nemam se za co stydet. Az dospejes a prectes si jednou, co jsi zde psal, budes se styde ty sam :-). -
Takto je snad jediny argument co je pravdivy ... jen jedinny. *3*
-
Nuti je ekonomicka nezbytnost, kdo dnes neni na steamu, jako by ani nebyl, prodejnost jde vyrazne dolu. A pak jim Valve nuti sve podminky. Jen ti nejsilnejsi se tomu mohou postavit.
O cenotvorbe na steamu nic nevim, takze nemohu potvrdit ani vyvratit, zda valve nejak ceny ovlivnuje. Ty o tom vis vic? Znas treba obchodni podminky pro distribuci na steamu? -
Soudim podle vas. Je to bezny argument pc hracu, na moznost odprodeje konzolovych her do bazaru, ze to jde i u steamu, staci mit ke kazde hre vlastni ucet a hra se proda i s uctem. Ze by to byla lez? Jestli ne, tak pak staci mit treba na desktopu rozehranou jednu hru, na notebooku druhou a hned mas dva ruzne ucty online.
-
Vzhledem k me vzrustajici podpore jsem take rad.
-
JS: diky za blog.
-
Je to muj nazor a je podlozeny fakty a argumenty. Sice muzes tvrdit, ze ti nepopiratelne negativni dusledky steamu nevadi, ale to neznamena, ze neexistuji. A nic neznamena maximalne to, ze si je odmitas pripustit. I kdyz i to neco znamena a ma to jakousi vypovedni hodnotu o tobe samem. Neschopnost nadhledu a objektivniho posouzeni steamu. Setkavam se s necim podobnym u vyznavacu ruznych (po)ver. Muzeme mezi ne zaradit i tvrzeni, steam je dokonaly, nema zadne chyby a uz vubec zadne negativni dusledky.
-
Ne, uznal jsem, ze nic stejneho neni. Nejde o nutnost byt online, jde o nutnost byt pod online kontrolou a vzdani se svobody a soukromi.
Beru, ze ti to nevadi, zajimalo me, za co ti stoji obetovani sve vlastni svobody a otevrenosti pc platformy. Dozvedel jsem se, ze je to moznost delat screenshoty nebo delat za Valve spinavou praci, ktera moc nefunguje a podobne nevyznamne nebo snadno nahraditelne veci. Prijde mi to hodne zvlastni a lehkomyslne, podobne jako se indiani vzdavali velkych hodnot za lacine cetky. Hadam ze ze stejnych duvodu, neznali pomery a realnou hodnotu veci, a proto se nechali snadno obalamutit. Registruji tve opakovane zduraznovani, ze je to zdarma. Chapu, ze je to pro tebe dulezite a zdarma je pro tebe vic nez svoboda, tj. ze ji rad prodas. To je proste o prioritach cloveka. Nekdo si svobody holt nevazi.
Nevim kdes prisel na to, ze steam nema konkurenci. Jestli na zaklade toho, ze nevim o sluzbe, ktera by mela vsechny funkce, ktere jsi uvedl, pak budes muset uznat, ze trabant je bezkonkurencni automobál, protoze nevim o zadnem plastovem automobilu s dvoutaktnim motorem z vychodniho nemecka. Uz se ti asi rozsvitilo a pochopil jsi, ze Steam konkurenci ma, treba v ostatnich platformach, ktere jsou silnejsi. Ma zatim konkurenci i v distribuci her na pc i kdyz sili a hrozi ji vymazat nebo ovladnout. Akorat jako trzni online drm mozna konkurenci nema, nevim jak si stoji Origin.