Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ano, kazdej ma na steamu nekolik uctu a pripojuje se s nima na steam zaroven, aby mel jujdasek dalsi absurdni argument, zrejme soudi podle sebe, jak se chova v techto diskuzich *5*
  • Naopak, indie scena je to nejlepsi, co pc platforma nabizi a jestli se nezaproda steamu, tak i nadeje pro pc platformu.
  • Presne tak. Cim vice lidi to bude chapat, tim lepe. Ale obavam se, ze uz je pozde s tim neco delat.
  • opět potřeba zmínit, že volba "nutnosti" Steamu je na vývojářích/vydavatelích. Valve je k tomu nenutí. navíc hry lze hrát zcela bez Steamu, pokud to vývojář chce a umožní:

Q: But Steam is DRM!
    A: That's not a question. And it isn't technically true. Steam's DRM solution (called "CEG" by Valve) is just one of many Steamworks components game developers may use, alongside achievements, cloud saving, the workshop, matchmaking network code etc.; just like with all the others, implementing it is not required to distribute a game on Steam. A game can use the other Steamworks features and still remain DRM-free.

Q: How do you determine if a game is DRM-free on Steam?
    A: Simple: install the game and launch it once (this step is important, because this finalises the installation). Shut down Steam and temporarily move all the files in the root Steam folder somewhere else. Locate game folder, locate the .exe, run it. Either you get an error message (or it does nothing at all), or the game just runs. If it just runs, it is DRM-free.

Q: Game X has a source port which makes it effectively DRM-free.
    A: True, but that isn't quite what this list is about. Obviously if you don't use the game executable at all, you are bypassing the CEG ("Custom Executable Generation") component completely. The idea is to determine whether the CEG component is actually present and active, which is something not advertised by Valve at all.
  • Spíš je jen s podivem, jak jednoduše se do klasifikace o mentálech, zabedněnosti a zoufalství dostávají jedni z nejchytřejších lidí, co jsou tady. Ale chápu, místní stále většinou usmrkaný a čerstvě z plen vydělaný přebor s koulema, který nelžou, musí mít ve všem jasno. Ovšem, chce-li člověk hledat exoty, potom bude muset prstem ukazovat jinam, než na jejdaska, GGG, dokturka a spol. A tam by měla být otázka, jak takoví paňáci vlastně chtějí udělat téhle společnosti službu za to, že neskončili v kopřivách, a začít pořádně myslet.
  • Ak chceš niečo bez DRM, tak nakupuj na gog.com. Síce je to stále digitálne, stále sa musíš registrovať a stále je tá hra priradená k tvojmu účto natrvalo, ale aspoň si môžeš stiahnuť tú inštalačku, napáliť na CD a používať to bez netu. Ten budeš potrebovať len v prípade, že sa Ti CD poškodí.
  • Copak he/he cko, je ti lito, ze jsem te nezminil? Neboj, tebe jsem mel na mysli v te pasazi "a spol.". *3*
  • To je jako nadávat, že k blu ray diskům potřebuješ přehrávač
  • To se jen tak říká, neměla to být urážka GTA.
  • To takhle jednoho dne jdeš do obchodu, anebo si na netu objednáš krabicovku, doma rychle rozbalíš, natěšený, že si zahraješ, naistaluješ, ale co se nestane. Nutnost hru zaregistrovat na steamu, aha... Takže co teď, kupoval sis přece krabicovku v domnění, že je to krabicovka, jenže teď ti to hlásí, že vlastně musíš nainstalovat nějaký další program a pak možná ještě stáhnout aktualizace, to, tamto, tohle... Tak jo, ona je vlastně ta krabicovka bez toho internetu zbytečná, jen se jako krabicovka tváří. A tak pořád dokola. Víš, co je nejvíc podivný na téhle době? To, že se tváří, jak svobodná je, ale přitom svými omezeními a diktováním jakýchsi nesmyslných registrací, požadavků a přehnaně upnutých pravidel dělá z lidí akorát ještě větší voly a ovce, než kdy předtím.
    K čemu mi jsou nějaký achievementy, nutnost registrovat krabicovku online atp., když krabicovka není krabicovka a bez netu neuděláš nic... A co se týče ochrany před pirátstvím her, tak pro ty, kdo se víc zajímají a vyznají, stejně není problém sehnat si jakoukoli hru bez registrace, zakoupení.
    Hry přes steam jsem zásadně přestal kupovat a jako jeden ze smysluplných projektů dnešní doby vidím pouze nezávislou scénu, například kickstarter, a je obrovská škoda, že studia nedělají ve větší míře prodej her bez DRM, tedy nutnosti připojení k internetu a registrace či ověření, něco jako speciální edice, které je možné zakoupit mimo steam a hrát je bez omezení. Myslím, že mnozí by toto jen přivítali a klidně byli schopní za takové edice připlatit i nějakou tu korunu navíc.
    Možná se v nečem pletu, a dokonce chápu, že někomu třeba steam plně vyhovuje, nicméně toto je můj osobní názor na celou věc.
  • Ale produkuje, ostatně takový zářný případ je právě nademnou.
  • Ty vzdy chapes veci, ktore si vymyslis ;-) Znovu som nikde nepisal, ze vydavatel = distributor. Pre hry je podstatne kolko z celkovej sumy dostane vydavatel. To je podstatne pre profitabilitu vyvoja, znovu opakujen otazku, uved zdroj ktory hovori, ze retailova distribucia je pre vydavatela rovnako profitabilna ako steam. Pretoze len to je podstatne.
  • To ze ty tvrdis, ze odvratenu tvar ma neznamena vobec nic. Je to len tvoj nazor, ktory je uplne nepodstatny u uz vobec nie objektivny. Takze, zle polozena otazka , naozaj nevidim odvratenu tvar, ktora je tvojim vymyslom. A vobec mi to nevadi.
  • Ok, takze si vlastne priznal, ze nic podobne nie je. Kedze som online kazdy den tak ma nutnost byt online naozaj vobec netrapi. To, ze sa snazis zlahcit to, ze co sa tyka sluzieb zdarma nema Steam ziadnu konkurenciu nejakym poradim dolezitosti je irelevantne. Samozrejme, ze nepotrebujem specialne vyzdvihovat main zameranie steamu ako distribucnej sluzby to je absolutny zaklad. Na hranie z tych sluzieb nepotrebujem nic, kazdoadne ako celok pre mna to jednoznacne stoji za tie "nevyhody".
  • a pro jistotu, abych predbehnul dalsi tvuj akutni zachvat nechapavosti, jeste jedna konstrukace ala jujdasek

na svete dojde ke globalni katastrofe, sony krachuje, ps3 postihuje okamzity samovolny rozpad, co udelas s tema tvyma retail hrama potom? vsichni ostatni, uzivatele pc, xbox, ps4, ps2 hraci hrajou jako o zivot, jenom ty smutnis, protoze jsi to mel navazany jen na jeden konkretni druh krabicky
  • Beztak jsou vsichni tihle nejvetsi mistni exoti typu jejdasek, GGG, dokturek a spol. nastrceni primo redakci, aby zde zamerne vyvolavali flame a zajistli si vysokou aktivitu v diskusich *1*
    Nikdo prece nemuze byt az tak zabedneny a zoufaly jako vyse zmineni jedinci.
    Odmitam verit tomu, ze nase spolecnost vazne produkuje takove mentaly. *1*
  • jujdasek: ja te taky nechapu, vymejslis paranoidni scenare a pouzivas je jako absudrdni arugmenty

vytahujes ps3, z ktery si hry nezahrajes ani na ps4, a rikas mi, ze steam je vic omezujici nez sony a jeho krabicka? *smich*
  • Kolik účtů si mám ještě založit, abyste konečně pochopili, že PC už je dávno mrtvé?!!! Podívejte se na můj názor od 11th_Doctor, má 43 plusek, jasně vidíte, že STEAM je k ničemu!!! Vůbec nevidíte souvislosti, nejste schopni logicky myslet! Pouze konzole jsou budoucnost, uzavřené PC, na které nejsou žádné hry kromě portů z konzole, je mrtvé! Indie hopsačky vás nezachrání grteshgtruhwge wsef KONZONLEasjdd sdfnjwewe OBJEKTIVNĚ spoekwfdwuěrsdf ARGUMENT sodpfksdjugherg LOGICKY!!!
  • Jo taky by mě zajímalo, jakej je tedy nejnovější trend. *2*
  • Neschopnost redakce to tady vyčistit je až zarážející, nejspíš jim to takhle ale vyhovuje. *4*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit