Přejít na výpis diskuzí
Steam mělo v jednu chvíli puštěný sedm milionů uživatelů
3.12.2013 | Aleš Smutný
319 příspěvků
-
Jakého "trendu"? MS dělal velkou slávu z toho když měli online 1.5 mega lidí. Jaké blbé GTA? GTAV je pojem jako Half-life, WoWko, Simáci nebo Diablo není divu, a tak není divu že prodalo kolik prodalo...
-
mantor: mám pro tebe informaci která ti změní život naruby, cracklé verze steamu už tu dávno jsou, stačí nebejt neználek co má nucení diskutovat o něčem očem ví prd :D
-
Mám 43 her a 18 datadisků na jednom ůčtě a nemám problém z obchodováním proč bych měl mít na každou hru jeden ůčet to bych se snad zbláznil....
A co sa týče her a pc hraní neni v ůpadku naopak je nejvýš co kdy bylo tolik prodaných kopií her kolik je ted nikdy nebylo i vývojáři se mají líp mají dostupnější profesionální enginy o kterém se jim dřív jen snilo za daleko lepších podmínek...
Nyní si už některé hry vidělávají víc než AAA filmové tituly.
p.s. co se týče moji češtiny nemá nic společného z informacema které jsem zde napsal...
ani to o mě nic neříká.... -
Nevím, ale nikdo nenutí vývojaře domlouvat se s Valve a umisťovat své hry na Steam. Taky nevím, že by Valve diktovalo vývojářům za kolik mají tu hru na Steamu prodávat.
K té krizi, měl bys k dispozici nějaké podklady? Osobně si myslím, že pokud nějaká existuje, je to kvůli přesycenosti trhu a přístupem některých molochů. Co mě osobně vadí a mrzí, že díky rozmachu konzolového hraní a snaze ušetřit kde se dá došlo k degeneraci nejen jednotlivých herních značek, ale rovnou celých herních žánrů.
Na konec bych se rád zeptal tvůj návrh řešení celé situace. -
Steam je dokonalý už si kupuju hry na steam které už jako non-steam vlastním aby BYLI NA STEAMU a kdyby se steam zrušil vyhodím celý můj pc z okna ! zrušit normální hry a krabicové verze ! zrušit origin a uplay do nového pc by sa hned už měl implentovat steam !
-
Ty máš s tím větším počtem účtů bohaté zkušenosti, když jen na games.cz jich máš minimálně 15 *1*
-
Pro mě, jako pro ortodoxního PCčkáře je tahle zpráva spíše smutným potvrzením trendu, protože nějakých sedm miliónů uživatelů v jednom okamžiku na steamu, není žádná pecka. Vždyť jen blbýho GTA V se prodalo víc.
-
úplně přesně :D stěch zdejších logických dedukcí praskám smíchy a bohužel často i brečím
-
Tak jestli chces mluvit o logice, takz toho ze roste pocet steam hracu nevyplyva, ze roste pocet pc hracu, ten muze klidne klesat, ale steam muze ziskavat cim dal vetsi penetraci a kontrolu nad pc hraci. (ve skutecnosti tedy pocet pc hracu roste, ale hlavne diky asii, coz je pro zapadniho hrace spise negativni, tedy pokud nema rad f2p a podobne kulturni vymozenosti).
Nezanedbatelne bude i to, ze rada hracu ma vice uctu, nekteri jedinci tu prosazuji dokonce mit pro kazdou hru vlastni ucet, aby s nimi bylo mozno obchodovat.
Za druhe tu nikdo netvrdi, ze pc platforma umira. Nicmene prosla si upadkem, ztratila svou byvalou pozici v hernim prumyslu a neni na tom moc dobre, proziva ekonomickou krizi. Rust lidi na steamu s tim neni v logickem rozporu. Takovy trochu nekorektni primer. Nase zeme muze byt v ekonomicke krizi navzdory tomu,ze pocet obyvatelu bude mit vzrustovy charakter. Naopak, tento vzrustovy charakter muze dokonce byt pricinou te krize, pokud ten rust obyvatel zajistuji prevazne neprizpusobivi obcane.
Stejne tak u steamu. Pokud vzrust jeho uzivatelu znamena, ze cim dal vic lidi podleha jeho slevam a tedy klesa pocet lidi ochotnych platit plne ceny za hry, je to pro pc platformu spise spatna zprava.
To jen abys videl, jak jsi na tom se svou logikou a jakych se dopoustis logickych chyb. -
Steam je zbytocne DRM a obycajny eshop..bodka. Neviem z akeho dovodu si dovoluju viazat i kupene krabicky na zbytocnu drm sluzbu ale dufam ze sa im ine sluzby vzopru alebo coskoro skrachuju....predsa len tych uctov tam je realna polovica mozno a z toho vacsina len sockuje na zlavy a hra dotu a ine f2p kravoviny...
-
n: no jo, n osobne, plete si vydavatele s distributorem. Chapu ze nemuzes rozumet o cem je rec, kdyz si pletes pojmy a dojmy.
mantor: zdroje jsou ruzne, neukladam si, kde si co prectu. Za podstatne nepovazuji ani samotnou vysi, jako fakt, ze valve siza distribuci bere stejnou marzi, jako retailovi distributori. Ale abys nerek, tak priklad, ze se to pohybuje na tehle urovni, tak si zadej do googlu treba activision blizzard gross profit margin a gamestop gross profit margin. Nebo si precti tohle: http://beta.fool.com/alexcho/2013/05/15/electronic-arts-gross-margins-improve-at-the-expen/34121/ -
Pc hrani umira ----> pocet steam uzivatelu neustale roste...
console logic -
Jasne ze nevidis, vdyt prave o to jde. To je stejne, jako kdyz spousta lidi nevidi odvracenou tvar komunismu. Vdyt za komunismu bylo dobre, vsichni meli praci, stat se o vsechny postara. A jako jo, to je fakt a nekomu se to mohlo i libit a mohlo mu to vyhovovat. Ale znamena to snad, ze komunismus nemel svou odvracenou tvar a nemusel jsme za tyto socialni jistoty platit velkou cenu? Kdyz nad tim tak premyslim, vidim mezi steamem a komunismem radu paralel.
Ztrata svobody, prisne kontroly nad lidmi (online drm), vylucovani neposlusnych ze spolecnosti (banovani), nemoznost vyberu, znarodneni (hry na steamu patri valve, hracum je jen pujcuje, kdyz se valve rozhodne, hrac nema nic), lakani na nizke ceny, postupne podfinancovani, upadek kvality, ztrata vedouci pozice v prumyslu. Zajimave ze. A stejne jako za komunismu, za problemy tohoto systemu mohl vnejsi nepritel, kteremu se dari imperialisti / konzole.
Ale abych se vratil k tve otazce. Takze kdyz nevidis tu od odvracenou tvar, nevadi ti, ze jsi mimo? -
Jsi k tomu nucen, protoze spousta her je na steamu zavisla a bez nej nefunguje. Steam neni dobrovolna sluzba u ktere by sis mohl vybrat, zda jeji sluzby vyuzijes nebo ne. Chces hrat prislusnou hru na pc, musis mit steam at ho chces nebo ne.
-
Presne tuhle kombinaci nema asi nikdo. Ale treba pozadavek greenlightu je nesmyslny, 1) je to sluzba valv kterou neposkytuje trstim stranam, 2) je to minus steamu, je to dusledek toho,ze valve nezvlada distribuci her vlastnimi silami a snazi se presunout filtraci titulu na nekoho jineho, 3) sam gabe priznava, ze to nefunguje dobre.
Ale to jen tak na okraj, je to vedlejsi. Muj dotaz smeroval ke specifikaci dulezitych funkci steamu (divim se, ze za dulezitou nepovazujes treba samotnou distribuci her). Ted se na ten svuj seznam podivej a rekni mi, ktera z tech funkci je nenahraditelna a tak dulezita, aby stala za zaprodani pc platformy. Ktera z tech funkci je tak nezbytna, aby stala za uzavreni pc platformy a predani majoritni kontroly nad hraci i vetsinou tvurcu her jednomu komercnimu subjektu. -
Neni to kravina, steam offline mod neni trvaly a vyzaduje cas od casu online overeni. Kdyz delsi dobu na pc nehraju, tak si potom bez online prihlaseni ani neskrtnu.
Argument vsema pc jsem nepochopil.
mantor: urcite uznas, ze je lepsi jeden crack na steam, nez crackovat treba 200 her. A je to cin nejvetsiho zoufalstvi. Warez neni legalni, to neni prijatelny argument. Nikdy jsem nekradl a ani krast nehodlam. Ma snad steam byt prijatelny pouze pro potencialni zlodeje. Nechat steam ovladnou pc platformu, nechat ho uzavrit pc platformu, narvat do nej prachy a pak se utesovat, ze prece mame warez, to mi prijde mimoradne hloupe, herni prumysl takto fungovat nemuze. Timto afgumentovat je na urovni tvrzeni, ze konzole jsou otevrene svobodne platformy, protoze jdou hacknout. To neni prijatelne. To, ze sahate k takto zoufalym argumentum, by vas melo privest k pochopeni, ze je neco spatne. -
Ty v*le. Games.cz a jeho hate-train, troll-train a asshole-train. By mělo být u každé diskuze varování, že jde zrovna o nástupiště.
-
Tak skusim ja, uved mi sluzbu ktora je zdarma a zvlada:
- cloud
- zakupene hry mam k dispozicii pre 3 rozne nekompatibilne systemy v pripade ak taka verzia existuje
- poskytuje chat + voice chat, diskusne fora, guide, moznost recenzovat a podporu custom skupin a diskusnych for
- podporu moddingu a ich priamu distribuciu, instalaciu a system hodnotenia modov a customizacii software
- socializacne funkcie friendov a family sharing
- moznost grabovat a odkladaci priestor pre screenshoty
- moznosti pomocou greenlight hlasovania alebo early access podporit mensie tituly priamo
- to vsetko pristupne priamo v hre pomocou overlay -
Ok, moja chyba, opravujem otazku..uved zdroj ktory hovori, ze vydavatel ma z retailu rovnaky 70% podiel ako na steame.
-
Tak to je bohuzel nectes moc poctive a dost sis prekroutil a pridal. Zkus pro zacatek neco jednodusiho, treba rikanky a at te pri tom kontroluje maminka.