Přejít na výpis diskuzí
Steam mělo v jednu chvíli puštěný sedm milionů uživatelů
3.12.2013 | Aleš Smutný
319 příspěvků
-
ale nemel bys kde hrat ty svoje neomezeny retail hry na ps3... *5*
a co mi jeste unika, jak muzes obhajovat krabicovky, kdyz to sou dodatecny naklady na vic, ktery musi ozelit vyvojar a sezere vydavatel... -
Tak ty jsi teda otec od rodiny a celé dny trávíš obhajování srandakrabic na diskusích? Styď se
-
Co se tyce globalni katastrofy postihujici vsechny ps3, nemam s tim problem. Jsem dospely a vim, ze nic neni jiste, s nejakym rizikem se musi vzdy pocitat. Toto riziko je velmi nizke. Daleko pravdepodobnejsi je, ze Gabe zesili, vsem vymaze hdd a znici steam. Ale ani toto riziko bych steamu nevycital. A co bych delal? Hral bych na ostatnich platformach.
-
n: presne tak, v nekterych vecech je steam vic omezujici nez konzole. Zpetnou kompatibilitu ma pc lepsi, nemam problem s tim souhlasit, ale nezapomen na steam os, na kterem vetsina steam her nebude fungovat.
-
Milý Porte a všichni kdo se necháte rádi masírovat od těch co vyrábějí hardware. Dřív než začneš psát něco o PLNÉM využítí všech jader v procesoru, zkus si přečíst třeba tento článek nesoucí výstižný nadpis: "Proč už výkon procesorů neroste na dvojnásobek každé dva roky"
http://miho.blog.zive.cz/2009/03/proc-se-uz-vykon-procesoru-neroste-na-dvojnasobek-kazde-dva-roky/ -
oni si nic nedovoluju proste davaju moznost a to ze to musis aktivovat cez steam je na vyvojarovi resp vydavatelovi :) steam len dava jednu z moznosti ktora je pre mna idealna pretoze nemusim chodit do obchodu ale rovno daco stiahnut a este k tomu v akcii :) a myslim ze kazda krabicovka ktora musi byt aktivovana cez steam tam ma napisane upozornenie :)
a to pride skor koniec sveta nez STEAM skrachuje :) -
Mícháš hrušky z jabkama. To, že koupíš někde hru a musíš ji na Steamu registrovat, není chyba Steamu. A že nerozumíš tomu, proč tak musíš učinit, tak to se obrať přímo na daného vývojáře/vydavatele.
Každý vývojář/vydavatel má možnost prodávat hru třeba na svých stránkách nebo ve svém kamenném obchodě. Proč tedy prodávají přes Steam? Že by Gabe rozesílal tuny dopisů a každého přemlouval? *4* -
Kdo lže, ten i krade Jejdasku.
-
Mohu to potvrdit, nejsem to ja. Neco takoveho bych si o sobe nikdy netroufl napsat i kdyz to beru spis jako recesi.
Na druhou stranu, ta neuveritelna hloupost nektergch mych odpurcu me az opravdu zarazi a ptam se sam sebe, zda to mysli vazne a jestli jejim vic nez pet, protoze mi prijde, ze i muj syn, ktery chodi do skolky je chytrejsi a schopnejsi vetsiho chapani. Ale znam radu mnohem chytrejsich lidi, nez jsem ja, tady mohu byt maximalne jednookym kralem mezi slepymi. Neplati to ale na vsechny, najdou se tu i rozumni lide, s kterymi se da diskutovat, maji co rict a umi myslet (a nemusi se mnou ani souhlasit). Bohuzel se projevuji mnohem mene nez mistni tupouni.
Nejsem ani jedno ze zdejsich id, ktera jsou podezrivana, ze jsem to ja. -
Tak napiš českému zastoupení Valve, ať ti s tím pomohou. Měl jsem podobný problém s PSN, napsal jsem Sony a hned se to vyřešilo.
-
Ja mam uz viac ako mesiac problem ze steam mi nejde ani spustit *9* Skukal som reinstal, nepomohlo. Presne toto mi to robi http://www.youtube.com/watch?v=0LjyG6pqyis bohuzial neviem najst riesenie *9*
-
Určité věci si poněkud protiřečí.
Ono je ve skutečnosti jedno, jak si to hoši na steamu (valve) pojmenují, jestli CEG nebo jak jinak. Příklad, který jsem uvedl v úvodním textu, je myslím, dost jasný. Koupíš krabicovku, musíš se dál registrovat, čili DRM.
V čem s tebou souhlasím, je to, že volba "nutnosti" steamu je na vývojářích, vydavatelích.
O to víc si pak pochopitelně vážím těch, kteří nabízí více možností.
Digitální distribuce je podle mě v dnešní době do jisté míry v pořádku, dává ony možnosti těm, komu to vyhovuje tak, jak to je.
Čemu ale nerozumím, je to, proč by měl vývojář, vydavatel, umožňovat digitální stažení hry (např. na základě zaplacení pomocí kreditní karty), a poté měl požadovat ještě další aktivaci hry přec něco, někde, když je evidentní, že hru jsem zakoupil za peníze online.
A budu se teď jen opakovat, ale situace je pak stejná i v případě zakoupení oné krabicovky. Proč vydavatel prodává plastovou krabičku, proč nechá vylisovat CD, když de facto taková krabička sama o sobě je mi bez netu k ničemu?
Čili evidentně zde v určitých věcech chybí jakási logika a krom toho se kompetence a energie zbytečně přenáší na místa, kde jich není třeba, případně zůstávají nevyužity = větší mrhání zdroji, penězi (někdo to zaplatit musí; kolik zaplatí hráč?; nebylo by lepší to využít líp?).
Možná by stálo za to vytvořit novou firmu, která bude umožňovat prodej her online, digitálně i fyzicky, bez nutnosti dalšího ověřování, tedy na základě - koupil/zaplatil, není nutná další ochrana, plus u možnosti koupit fyzicky v krabici prostě jen s příplatkem 20 dolarů. Jednodušší a přitom stále dost transparentní a funkční model, ale bez zbytečnýho linčování okolí a mrhání užitečnými zdroji.
A tady znova souhlas, že záleží na vývojáři, vydavateli, jaký model je schopný přijmout, anebo možná zároveň i na tom, co jsou steam a jemu podobní ochotni implementovat, nabídnout vývojářům, vydavatelům... -
tady někdo nepochopil srandu *7*
-
je mi líto ale hry na PC nikdy nezmizí. PC narozdíl od konzolí NENÍ primárně herní platforma. počítač najdeš všude. doma, v práci, ve škole... veškerý software pro konzole se dělá na počítači. a když má někdo hodinku pauzu v práci a chce si něco zahrát tak pochybuji že by v práci našel jediný playstation. za předpokladu že by se v dané době hry na počítač už nedělali tak pokud je dotyčný šikovný programátor tak si nějakou hru sám udělá(pokud ti to přijde jako pitomost tak si tipni jak vznikla první hra) i kdyby to měl být blbý tetris. proto hry na počítač nikdy nezmizí. nikdy sice nebudou majoritou ale nezmizí. a která konzole ti může zaručit že na ní nepřestanou vycházet hry? pokud mi nevěříš zahrej si game dev tycoon. je to solidní náhled do historie konzolí. počítač jako herní platforma tam je od samého prvopočátku a nikdy za těch 30 let neměla prim ale vždy tam byla.
-
ELEmental
No to nemáme. Nepřemýšlivý a nervózní jedinci, ať už je to kdokoliv, jsou totiž urážkou inteligence a osobně je považuju za plebs, ale je dobré je usměrnit do správných kolejí v jejich mylně podbarvených názorech o druhých. Smajl, nesmajl, jestli géčko začne urážet inteligentnější, potom o takové osobě nemůže být nějaký kladný mínění. Bohužel, takoví tu mají čím dál tím víc prostoru. -
Kali:
Kde bereš jistotu, že jsem jejdasek? Skutečně džentlmeni je to tady samý bezmozkový chuj nebo to jen děláte? V čem vlastně spočívá to vaše naivní senzidebilství? Zkrátka ti od srdce přiznám, že se mýlíš, příteli. -
"nejchytrejsich lidi" Jo aha *1* Potom se asi nemame o cem bavit. *3*
-
he/he: Jejdasku, ty jsi fakt zoufalec století
-
Já jsem rád, že si čím dál víc lidí uvědomilo, co jsi zač
-
Nemam. Mam tu nejake vice ci mene uspesne napodobitele a obcas tu nekdo pise i pod mym jmenem. A take nejsem se svymi nazory tak osamocen, jak by sis nejspis pral. Jsem rad, ze cim dal tim vic lidi vnima steam jako problematickou sluzbu s agresivnim drm.