Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Malleth
    Affleck je katastrofa o tom žádná...
  • Klidně si s tim vytřte víte co. Ať už naklušou s HL3.
    • Jack1947
      Mohli by ke konci roku... i kdyz kdovi a jen jestli. *5*
  • Už aj Valve vidí kde je budúcnost... a nech si každý tvrdí čo chce v desktopoch a herných notebookoch veru nieje...
    • Hm můj notebook herní zrovna není, ale zrovna to co hraju na něm spustím na max, třeba deus ex 2 nebo mass effect trilogii, naposled Mirrors edge. Battlefield mě neba ten jsem ani nezkoušel ale na slušné detaily bych ho měl spustit taky (dle videa z youtube na stejném modelu) ale na to že to je můj pracovní komp a stál necelých 13t tak bych řekl že slušný, ano taky si myslím že herní notebooky jsou předražené, nicméně herní řadu od asuse bych si líbit nechal *4*
    • Veskoslav
      Budoucnost? Ale kdeže. Progaming scéna například? No vídávám desítky turnajů na konzolích. A jednou pochopíš, že pc není pouze na hraní, ale i na práci. Tudíž pc možná někdy umře (to slýchávám už nějaký ten pátek, že je mrtvá) jako herní platforma, ale nikoliv jako celek.
      • áno PC je na prácu to si povedal krásne... preto ked prídem domov nechce sa mi tráviť znova dalši čas nad mojim "pracovným nástrojom"
        • Veskoslav
          To není ale můj problém, že si svoje místo doma u pc uděláš jako pracovní místo a pak to i tak cítíš. A prosím, hlavně zae nevykládej, jak si pohodlně sedneš do křesla a hraješ na konzoli, protože to nějaký ten pátek dělám jak na pc, tak i na konzoli. Tudíž tento argument o mrtvé platformě opět padá. Navíc prodeje a rozšířenost na Steamu každým rokem stoupají, což také potvrzuji řeči o mrtvé platformě. Kickstar je taktéž potvrzením, že lidé nechtějí hry na pc, protože je to mrtvá platforma. nVidia taktéž nepředstaví v listopadu novou generaci graf.karet střední třídy, protože je pc mrtvá platforma:)
  • Black_Hand
    bylo by zajimavy, kdyby hned po tomhle clanku prisel clanek s opacnym nazorem nekoho jineho z redakce.
    • Overwatch
      Ještě jsem na poslední Fight Club neměl čas, ale prý, že se tam chlapci o té iniciativě Valve nevyjadřují zrovna nadšeně, tak to můžeš brát třeba jako protinázor? Ale nevím, musím si ty bručouny poslechnout na vlastní uši :)
      • Black_Hand
        jj, presne tak. to byl duvod proc jsem to taky navrhoval. kdokoliv z tech ctyr musketyru by to mohl spachat :).
    • Veskoslav
      Třeba to bude v dalším čísle Levelu.
      • Black_Hand
        vis co, ja bych nejradsi tady, a idealne v kratkem sledu. sice je to ve vysledku takova mala m*sturbace jednoho webu, ale pomaha to profilovani jednotlivych redaktoru a tribeni nazoru. obecne jsem trochu skepticky k prejimani ficur od jinych webu, ale tohle treba jednou za cas dela rock paper shotgun a ty clanky je vzdycy radost cist. viz toto: http://www.rockpapershotgun.com/2013/06/11/maybe-games-just-arent-for-telling-great-stories/ a http://www.rockpapershotgun.com/2013/06/12/games-are-the-ideal-place-for-telling-great-stories/
        • milos.bohonek
          Všiml sis ale, že oba tyhle články na RPS psal jeden autor? :-)
          • Black_Hand
            hah, to si me nachytal :), uplne jsem na to zapomel. me mohlo napadnout, ze john walker bude takovy zvrhlik a napise oba dva.
  • Veskoslav
    Pc trh klesá jenom proto, že jenom blázen si koupí hotové pc. Bývají předražená a všechna do 10 000 jsou na hraní prakticky nepoužitelná. A Microsoft by mohl koupit celé Valve tak desetkrát mimoto. Pakliže SteamOS nenabídne adekvátní nabídku hratelných titulů, stane se z toho další 4-8% distribuce Linuxu. Nic víc. Chromebox byl jeden veliký omyl, který měl jedinou výhodu. Cenu. A přesto znám dva lidi ve svém okolí, co ho mají, ale oba tam mají hozenou zcela jinou distribuci Linuxu. Navíc o tom systému v podstatě nevíme skoro nic. Nevíme jakou to bude mít podporu ohledně her, jaká bude náročnost systému a co všechno ten systém bude umět. Mimochodem mě napadá taková věc. Pakliže mám Windows na hry a práci, proč si pořizovat SteamOS pouze na hry, když mi tam pak nepůjde práce? Já bych v tom nadšení docela dost mírnil. Záleží s čím se ještě vytasí. Ale portfolio Valve nebude stačit na to, aby se SteamOS prosadil.
    • Drakens
      I já se připojím k téhle myšlence, vše bude pouze a jen o tom jak se uchytí jaká bude cena a jaká bude podpora! Vemte si EA Games kolik má procent na trhu na vydávání her? 60%? Zní to možná jako velké číslo, ale nedivil bych se. A jsem hodně zvědav jestli právě Valve EA Games přesvědčí je to celkem velký a klíčový hráč ...který má vlastní digitální systém Orgin (ble) a je úzce spjatý s MS. Pokud se mu nepovede klíčové hráče přesvědčit právě na herním trhu bude to další krabice na kterou sice můžete přenést svůj steam učet bude mít podporu grafických výrobců a bude na tom pár her ale bude to celé. Nehledě na to že si myslím že je otázka času kdy na PC si budete moci zahrát hry s xbox One nebo PS4 díky stejné architektuře a samozřejmě za pomoci někákého programu který udělá virtuální mašinu toho tipu. Ještě bych PC nepohřbíval a rozhodně ještě bych nejásal nad Steam boxem. (bleh moc burčáku jdu spat )
    • Jen upozornuji, ze MS by Steam koupit nemohla pokud by nesouhlasil Newell. Neni to akciovka a i pokud by nabidl MS 10x vetsi cenu, stale by ho nemuselo mit moznost koupit narozdil od beznych spolecnosti...
    • Kinet1c
      Klesa ale len predaj tak all inone ci desktop skladaciek, inak ako aj ja vecsina ludi si (rozumnych ludi) si PC posklada, pripadne vyberie diely, prip. si necha poradit nejakym znamym co sa vyzna a tak a urcite mu to vide lepsie cenovo ako tie vopred poskladane slaboty. Stacilo my ked som videl akoze HERNE PC za 1400e a mnou poskladane PC za 800e a som si povedal, ze aha, tak tu je ten rozdiel, skratka vykon rovnaky, ba za 800e som si tam mohol dat aj ssd, kde v tom baliku za 1400 bol len klasicky HDD, takze urcite je mozne ze predaj PC klesa, ale iba tych vopred postavenych, neverim, ze predaj komponentov, ktore je potrebne na zostavenie PC klesa. Steambox + OS ma svoju buducnost, iba otazka znie AKU ?
    • Tak ja to vidim presne naopak stolni pc mam pouze na multimedia internet a hry pracuji na ntb . Navic psali ze je to otevrena platforma takze tam pravdepodbne pude instalovat open office atd. je to linux a ten se na praci hodi uvidime co predvedou . A nikdo nikoho nenuti aby to mel pripojene k televezi hry pujdou ovladat i s klavesnice a mysky . Pokud se jim zadari nevim proc bych mel podporavat microsoft a platit za licence windows - office . Pobezi jim to urcite rychlejc minimalne na amd kartach kvuli jejich novemu API matle misto DirectX ktere je site primo na HW a udajne ma byt multiplatformni . Navic politika microsoftu ktera vas nuti kvuli hrani porad kupovat nove windows protoze na XP nebudou podoporavat DX10 na wi7 vam nepujde DX11.2 ... Je jenom dobre ze to smeruje k Opensourcu potencial to ma veliky otazka je jak se stim kluci s valve poperou .
    • Mahcake
      Ano je pravda, že SteamOS nebude dělané vůbec na práci a nějakej Word či něco na tom prostě běžet nebude, ale o tom to právě je, že je to určené pouze na hry. Z toho co tu zatím bylo řečeno je SteamOS vlastně PC-konzole. Máš snad na Xboxu či PS3 Office nebo nějaké jiné aplikace než na zábavu a média? Ne. Valve tímhle krokem chce přenést PC do obýváku, protože (bohužel) jak to vypadá v tom spočívá budoucnost her, když (jak tu bylo zmíněno) každým rokem PC klesá a konzole markantně stoupají. A to ještě neni na trhu ani next-gen. Vývojáři sypou každým měsícem víc a víc aplikací a různých vymožeností na konzole, že za chvíli budou PC a notebooky jen na psání a právě na tu práci.

Myslel jsem, že záměr je dostatečně vidět, ale vidím, že tu někdo stále pokulhává.
      • Veskoslav
        Ti co chtějí, tak v obýváku hrají a ti, co chtějí konzoli, tak ji již taky mají. Tudíž Valve balancuje něco mezi tím. A tam si myslím, že dost zákazníků nenajde. Navíc odpor ke "gaučingu" je u pc scény docela známý. Navíc tak 1/3-1/2 her, co mám na Steamu bude s tím gamepadem neovladatelná a pakliže k tomu připojím myš+klávesnici, tak bezdrát, což bezdrátové myši i klávesnice jsou jedno velké utrpení. Mě tohle naprosto nechává chladným a doufám, že se to neuchytí a Valve přestane vymýšlet blbosti s přesunem do obýváku k televizi.
  • Trh s PC klesá, ano. Byl důvod kupovat novou herní mašinu každý rok či dva když tady byl PS3 a Xbox 360? Gabeovi přeju úspěch ale Microsoft si z něj /pokud má rozum/ na zádel nesedne, alespoň ne do doby kdy nepůjde openGL spustit na oknech
  • Jack1947
    To uz je prilis moc, ted uz jen hrozi jedine aby cely Steam se prestehoval na konzole (respkt na steam OS.) *8* *12*
    • Mahcake
      Tvé příspěvky mě čím dál víc vytáčejí. Čím to asi bude? *7*

Právě SteamOS by mohlo zachránit PC platformu. Když ne to, tak nic. Bohužel je tomu tak, pomalu začíná konzolová diktatura a s ní p*dele na gauči.
      • Whoossain
        Nejsem si jistej, jestli zrovna SteamOS je tou spásou PC gamingu v té podobě, v jaký ho známe my, starší. Z toho, co jsem pochytil (a ne, že bych ty články četl nějak podrobně, to se bez mučení přiznávám) mi vyplývá, že se bude jednat v zásadě o přesunutí PC gamingu právě od stolu na gauč, kdy se bude s Valve gamepadem hrát na velký televizi na nějakym zařízení, na kterym poběží SteamOS. V zásadě v tom nevidim nic jinýho, než otevřenější konzoli, kdy si pravděpodobně bude moct člověk mnohem víc věcí upravovat/instalovat oproti tradičním hráčům v daný oblasti (Sony, Microsoft)...
        • ...a není to nakonec jen k dobru věci? Nebo jak se říká "nutné zlo"? Více možností při/po vývoji her? (modifikace, úpravy, kompatabilita...)
      • Jack1947
        To je nejake spiknuti ci co ? *8* Kazdopadne nechapu jak muze zachranit Pc platformu Konzoloidni OS , budiz mne nak moc na pc zakladne nezalezi, pokud ma padnout at padne jde to mimo mne. Mne trochu vadi ( neni uplne prijemne) ze se snazi jit do konzoli a s nimi nemaji zkusenosti a hlavne tam vice , vice budou tahnout a soustredit svuj pohled Nekomu to treba staci a proc nemit pc konzoli ze , nepodavam treba pravdy ale nejsou to jen nepravdy je to nazor a souhlasit nikdo nemusi ja bych radsi s tim ze Steam byl odjakziva PC a mel by tam i zustat . Paklize ne videl bych v tom jen to co se deje dneska vsude. *3*
        • Veskoslav
          Steam machine není konzole. Nebo mi chceš tvrdit, že pc, co mám pod televizí (slouží i zároveň pro propojení s herním pc na hraní her na tv například) je konzole? Steam Machine nebude konzole, ale obyčejný počítač, který bude dělaný na míru SteamOS se zaměřením na hry. Nic víc, nic míň. A defacto není nic snazšího než si pořídit takové "herní" stolky, kde si na to dáš myš+klávesnici a přesto sedíš v křesle u televize.
          • Jack1947
            Treba ne, ja konzoli mam mne to je fuk *15* . Pokud je to tak jak pises nemuselo by to bejt az tak zle, paklize to nebude SteamOS exclusive tituly tak ok . Dekuji nechci i tak . *4*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit