Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mahcake
    Ano je pravda, že SteamOS nebude dělané vůbec na práci a nějakej Word či něco na tom prostě běžet nebude, ale o tom to právě je, že je to určené pouze na hry. Z toho co tu zatím bylo řečeno je SteamOS vlastně PC-konzole. Máš snad na Xboxu či PS3 Office nebo nějaké jiné aplikace než na zábavu a média? Ne. Valve tímhle krokem chce přenést PC do obýváku, protože (bohužel) jak to vypadá v tom spočívá budoucnost her, když (jak tu bylo zmíněno) každým rokem PC klesá a konzole markantně stoupají. A to ještě neni na trhu ani next-gen. Vývojáři sypou každým měsícem víc a víc aplikací a různých vymožeností na konzole, že za chvíli budou PC a notebooky jen na psání a právě na tu práci.

Myslel jsem, že záměr je dostatečně vidět, ale vidím, že tu někdo stále pokulhává.
  • PC není mrtvé, ani neumírá. Je pravda, že bych raději přešel na Mac, ale i tak. PC prostě nechcípne.
  • Black_Hand
    vis co, ja bych nejradsi tady, a idealne v kratkem sledu. sice je to ve vysledku takova mala m*sturbace jednoho webu, ale pomaha to profilovani jednotlivych redaktoru a tribeni nazoru. obecne jsem trochu skepticky k prejimani ficur od jinych webu, ale tohle treba jednou za cas dela rock paper shotgun a ty clanky je vzdycy radost cist. viz toto: http://www.rockpapershotgun.com/2013/06/11/maybe-games-just-arent-for-telling-great-stories/ a http://www.rockpapershotgun.com/2013/06/12/games-are-the-ideal-place-for-telling-great-stories/
  • Veskoslav
    To není ale můj problém, že si svoje místo doma u pc uděláš jako pracovní místo a pak to i tak cítíš. A prosím, hlavně zae nevykládej, jak si pohodlně sedneš do křesla a hraješ na konzoli, protože to nějaký ten pátek dělám jak na pc, tak i na konzoli. Tudíž tento argument o mrtvé platformě opět padá. Navíc prodeje a rozšířenost na Steamu každým rokem stoupají, což také potvrzuji řeči o mrtvé platformě. Kickstar je taktéž potvrzením, že lidé nechtějí hry na pc, protože je to mrtvá platforma. nVidia taktéž nepředstaví v listopadu novou generaci graf.karet střední třídy, protože je pc mrtvá platforma:)
  • áno PC je na prácu to si povedal krásne... preto ked prídem domov nechce sa mi tráviť znova dalši čas nad mojim "pracovným nástrojom"
  • Malleth
    Affleck je katastrofa o tom žádná...
  • Whoossain
    Nejsem si jistej, jestli zrovna SteamOS je tou spásou PC gamingu v té podobě, v jaký ho známe my, starší. Z toho, co jsem pochytil (a ne, že bych ty články četl nějak podrobně, to se bez mučení přiznávám) mi vyplývá, že se bude jednat v zásadě o přesunutí PC gamingu právě od stolu na gauč, kdy se bude s Valve gamepadem hrát na velký televizi na nějakym zařízení, na kterym poběží SteamOS. V zásadě v tom nevidim nic jinýho, než otevřenější konzoli, kdy si pravděpodobně bude moct člověk mnohem víc věcí upravovat/instalovat oproti tradičním hráčům v daný oblasti (Sony, Microsoft)...
  • Veskoslav
    Budoucnost? Ale kdeže. Progaming scéna například? No vídávám desítky turnajů na konzolích. A jednou pochopíš, že pc není pouze na hraní, ale i na práci. Tudíž pc možná někdy umře (to slýchávám už nějaký ten pátek, že je mrtvá) jako herní platforma, ale nikoliv jako celek.
  • Jack1947
    Mohli by ke konci roku... i kdyz kdovi a jen jestli. *5*
  • Jack1947
    Treba ne, ja konzoli mam mne to je fuk *15* . Pokud je to tak jak pises nemuselo by to bejt az tak zle, paklize to nebude SteamOS exclusive tituly tak ok . Dekuji nechci i tak . *4*
  • Klidně si s tim vytřte víte co. Ať už naklušou s HL3.
  • Už aj Valve vidí kde je budúcnost... a nech si každý tvrdí čo chce v desktopoch a herných notebookoch veru nieje...
  • Veskoslav
    Třeba to bude v dalším čísle Levelu.
  • Veskoslav
    Steam machine není konzole. Nebo mi chceš tvrdit, že pc, co mám pod televizí (slouží i zároveň pro propojení s herním pc na hraní her na tv například) je konzole? Steam Machine nebude konzole, ale obyčejný počítač, který bude dělaný na míru SteamOS se zaměřením na hry. Nic víc, nic míň. A defacto není nic snazšího než si pořídit takové "herní" stolky, kde si na to dáš myš+klávesnici a přesto sedíš v křesle u televize.
  • Black_Hand
    bylo by zajimavy, kdyby hned po tomhle clanku prisel clanek s opacnym nazorem nekoho jineho z redakce.
  • Jack1947
    To je nejake spiknuti ci co ? *8* Kazdopadne nechapu jak muze zachranit Pc platformu Konzoloidni OS , budiz mne nak moc na pc zakladne nezalezi, pokud ma padnout at padne jde to mimo mne. Mne trochu vadi ( neni uplne prijemne) ze se snazi jit do konzoli a s nimi nemaji zkusenosti a hlavne tam vice , vice budou tahnout a soustredit svuj pohled Nekomu to treba staci a proc nemit pc konzoli ze , nepodavam treba pravdy ale nejsou to jen nepravdy je to nazor a souhlasit nikdo nemusi ja bych radsi s tim ze Steam byl odjakziva PC a mel by tam i zustat . Paklize ne videl bych v tom jen to co se deje dneska vsude. *3*
  • Veskoslav
    Pc trh klesá jenom proto, že jenom blázen si koupí hotové pc. Bývají předražená a všechna do 10 000 jsou na hraní prakticky nepoužitelná. A Microsoft by mohl koupit celé Valve tak desetkrát mimoto. Pakliže SteamOS nenabídne adekvátní nabídku hratelných titulů, stane se z toho další 4-8% distribuce Linuxu. Nic víc. Chromebox byl jeden veliký omyl, který měl jedinou výhodu. Cenu. A přesto znám dva lidi ve svém okolí, co ho mají, ale oba tam mají hozenou zcela jinou distribuci Linuxu. Navíc o tom systému v podstatě nevíme skoro nic. Nevíme jakou to bude mít podporu ohledně her, jaká bude náročnost systému a co všechno ten systém bude umět. Mimochodem mě napadá taková věc. Pakliže mám Windows na hry a práci, proč si pořizovat SteamOS pouze na hry, když mi tam pak nepůjde práce? Já bych v tom nadšení docela dost mírnil. Záleží s čím se ještě vytasí. Ale portfolio Valve nebude stačit na to, aby se SteamOS prosadil.
  • Mahcake
    Tvé příspěvky mě čím dál víc vytáčejí. Čím to asi bude? *7*

Právě SteamOS by mohlo zachránit PC platformu. Když ne to, tak nic. Bohužel je tomu tak, pomalu začíná konzolová diktatura a s ní p*dele na gauči.
  • Trh s PC klesá, ano. Byl důvod kupovat novou herní mašinu každý rok či dva když tady byl PS3 a Xbox 360? Gabeovi přeju úspěch ale Microsoft si z něj /pokud má rozum/ na zádel nesedne, alespoň ne do doby kdy nepůjde openGL spustit na oknech
  • Jack1947
    To uz je prilis moc, ted uz jen hrozi jedine aby cely Steam se prestehoval na konzole (respkt na steam OS.) *8* *12*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit