Přejít na výpis diskuzí
SteamOS je to nejlepší, co se hraní na PC mohlo stát
28.9.2013 | Adam Homola
1020 příspěvků
-
legálně koupené windowsy?
-
ámen
-
No ještě se vyjádřim jako kovanej Linuxák. Všude se rozebírá jaký bude mít SteamOS vliv na hry, jak to ovlivní herní průmysl, atd. Mnohem ale důležitější je, jak to ovlivní Linux. A i kdyby SteamOS byl spoustě lidí šumák tak tahle iniciativa od Valve je pro Linux strašně moc důležitá, a bude mít velkej vliv, jak přiblížit Linux na desktopu normálním lidem. Zlepší se podpora hardwaru, ovladačů grafických karet a to je pro Linux výhra jako nic za poslední roky. Každej Linuxák musí z toho bejt nadšenej. Já jsem :)
-
Protože Win8 a směřování Microsoftu.
-
:D
-
ono jde o to že tyhle oznámení nejsou zaměřený na typickýho českýho hráče ale na americký gaučouvý hráče, kterým dělá z problém nainstalovat obyč ovladače a na PC zvládnou stěží kancelářský programy a prohížeč. Zas an druhou stranu GabePad vypadá docela zajímavě podle ohlasů těch co to už zkoušeli
-
Trosku prehnane no tvrzeni ze je pc umirajici , ci dodychavajici platforma vzdycky nani vychazet hry budou a je jedno jestli se spozdenim neni ani mozne ani realne aby proste zemrela a konzole budou stridat generace . Kolobeh ktery se opakuje a musel by byt narusen nejakym silnejsim faktorem treba (koncem sveta, slunecni emp erupci , pohybem litosferickych desek a nebo zanikem sveta jako takoveho.)
-
Krásně ses ztrapnil:)
-
http://www.intelfreepress.com/files/2013/05/Is-the-PC-Is-Dead-2-Decades-of-PC-Obituaries-1024x576.jpg aka PC je "dying platform" už 20 let
-
Ale tradice a historická souvislost, co se označovalo jako PC, a co se jako PC dodnes chápe je ta větev od IBM PC kompatibilní. I když má Mac dnes stejnou architekturu, nikdo podle mě to nebere jako PC, to už by byly jen hrátky se slovy, že je to taky osobní počítač. To jen že jsem už několikrát viděl v diskusích, jak někdo někomu vytýká, že Mac je taky PC, ale neni.
-
Ale já to vím. Ale stejně se pc označují všechny počítače a právě ty, co mají v sobě daný OS systém. PC jako takové už se dávno nepoužívá pouze pro IBM počítače. A MAC je osobní počítač. Nic víc to není. Takže je to také defacto pc.
-
Co to tu povídáte? Dyť Lukáš nenapsal vůbec nic mimo. Mac jsou zařizení od Apple a Mac neni PC. PC vždycky bylo to co mělo být IBM PC kompatibilní.
-
Ti co chtějí, tak v obýváku hrají a ti, co chtějí konzoli, tak ji již taky mají. Tudíž Valve balancuje něco mezi tím. A tam si myslím, že dost zákazníků nenajde. Navíc odpor ke "gaučingu" je u pc scény docela známý. Navíc tak 1/3-1/2 her, co mám na Steamu bude s tím gamepadem neovladatelná a pakliže k tomu připojím myš+klávesnici, tak bezdrát, což bezdrátové myši i klávesnice jsou jedno velké utrpení. Mě tohle naprosto nechává chladným a doufám, že se to neuchytí a Valve přestane vymýšlet blbosti s přesunem do obýváku k televizi.
-
Řeknu to asi takhle. Nějaký steamOS mě naprosto nezajímá, a mé kamarády, kteří si občas nějakou gamesu zahrají, také ne. Nikdy o tom neslyšeli a jsou spokojení s winama. Dnes jsem o steamOS slyšel poprvé a je mi to upřímně jedno. Mám svůj pc a OS od microsoftu, proč to měnit, když to funguje? Toť názor příležitostného hráče...
-
no PC je "umírající" platforma už minimálně 15 let , pamatuju si doby kolm roku 98 kdy se všude tvrdilo jak je PC mrtvá platforma a co teď?? PC stále žije a konzole mezitím vystřídali 2 generace
-
Tak ono se chybně vžilo, že pc=počítač s Windows/Linuxem a Mac=předražené pc s Applovským "Linuxem".
-
Já tak nějak nevim, co si mám o sérii oznámeni Valve myslet. Rozhodně to pro mě nepředstavuje nějakou zásadní událost, která by otřásla mym dosavdnim hráčskym světem. Jde zkrátka "jen" o představení koncepce, ucelenýho souboru řešení, pro hraní PC her na velký televizi. To je možný pochopitelně i teď, ale uživatelský rozhraní především OS není ani zdaleka tak "user friendly", jak by mohlo být, pokud jako zobrazovací zařízení použijeme televizi a sedíme několik metrů od ní. Na druhou stranu právě ta odtažitost u hraní na velý telvizi, kdy nejsem v přímym kontaktu se zobrazovací jednotkou, a je mezi náma ještě stůl a další nesmysly, je, alespoň pro mě, jednim z důvodů, proč moje obě konzole zahálí v televizním stolku a mnohem radši trávím večery na židli u monitoru. Pominu-li, že mi celkem zásadně nevyhovuje ovládání her gamepadem (nová koncepce ovladače od Valve je zajímavá a na její funkčnost jsem celkem zvědavý), tak právě ten prostor mezi televizí a mnou, hráčem, je asi tím nejrušivějším, co mi brání ponořit se do hry na konzoli. A nemyslím, že na tom něco změní SteamOS, SteamBox či cokoliv podobnýho, pokud se nebudu moct do hry ponořit...
-
Ty si radši nejdřív prostuduj, co znamená "PC" a "Mac". *1*
-
Podle mě je dost jasný, jak bude vypadat SteamOS. Osekané Ubuntu nebo Debian sestavené a optimalizované na hry. Nebude tam nainstalováno nic co by s hrami nesouviselo a při startu se to automaticky spustí do Steam Big Screen modu.
-
Hm můj notebook herní zrovna není, ale zrovna to co hraju na něm spustím na max, třeba deus ex 2 nebo mass effect trilogii, naposled Mirrors edge. Battlefield mě neba ten jsem ani nezkoušel ale na slušné detaily bych ho měl spustit taky (dle videa z youtube na stejném modelu) ale na to že to je můj pracovní komp a stál necelých 13t tak bych řekl že slušný, ano taky si myslím že herní notebooky jsou předražené, nicméně herní řadu od asuse bych si líbit nechal *4*