Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Uvidim ci dalsie Okna (po 8) poslu stvorceky doprdele, teda na tablety kde patria a podla toho sa zariadim. Kedze Ballmer ide doprdele je mozne vsetko.
  • hlavne na PC sa predava iba v zlavach za par supov ... co nejak vacsina firiem ktora vrazi kopu penazi do vyvoja nema cas cakat rok dokym budu zlavy a nieco sa preda
  • Valve asi chce spravit silnu platformu, ktora bude konzoloidna: bude tu ten SteamBox a SteamOS na ktore sa bude dat optimalizovat. Ale zaroven bude mozne ich upgradovat.

A hry na tuto platformu bude mozne spustit aj na obycajnych pocitacoch s linuxom. Platformy si nebudu navzajom konkurovat ale naopak sa doplnovat. To by mohlo prispiet k rozvoju free operacnych systemov a PC hraniu. Ake by to asi bolo keby taketo nieco ovladalo cely trh ??

Nie som si isty ci to bude fungovat tak ako si predstavujem a, ze ci sa z Valve nestane rovnaka penazochtiva spolocnost ale staviam sa k tomu otvorene.
  • Black_Hand
    hah, to si me nachytal :), uplne jsem na to zapomel. me mohlo napadnout, ze john walker bude takovy zvrhlik a napise oba dva.
  • milos.bohonek
    Všiml sis ale, že oba tyhle články na RPS psal jeden autor? :-)
  • Robotron3
    Jasně, je to hlavně o preferencích co člověk potřebuje. Když je hračička a baví ho i řešit nějaký problémy a tim pronikat víc do systému, je Linux ideální. Když ale je potřeba nějaká konkrétní činnost a na profesionální úrovni, jako třeba grafika v Photoshopu, tak tam Linux se absolutně nechytá, protože opensource alternativy jsou na dost jednoduchý úrovni a komerční programy pro Linux nejsou. Já jakožto programátor jsem ale k Linuxu už přirostl a naopak mi vždycky příde spíš obtížný něco dělat ve Windows, než na Linuxu, kde už mám ty svoje postupy :) Ale myslim, že právě teď, kdy se na Linux dostane díky Valve víc her, tak to může i v tý přístupnosti Linuxu jedině prospět a i třeba v nějakých komerčních aplikacích, které se už vyplatí firmám na Linux portovat. Kdo ví.
  • zisk by bol zrejme tak malý, že to pre nich nie je zaujímavé, ďalšia vec sú zmluvné vzťahy so Sony a MS do ktorých nevidíme.
  • Ten jsem taky zkoušel. Neříkám, že tam taky nic nefungovalo. Vždycky se mi to podařilo tak nějak zprovoznit a i to, co jsem tam potřeboval mít. Měl jsem linux nějakej ten měsíc, prolejzal fóra, četl a učil se, ale vždycky se našlo něco, co jsem musel řešit a se skřípěním zubů jsem se to snažil vyřešit. Pravdou je, že jsem si vždycky říkal - zlatý Winy. Určitě je to i tím, že jsem na nich vyrostl. Linuxy jsou fajn, když se poštelujou na přesně specifickou práci a pak se v nich nejlíp nevrtat. Výhodou je i to, že se daj nainstalovat bez gui a nezatěžuje to stroj. Jako univerzální nástroj na práci, podle mě, zkrátka jedině Winy. I proto, že nemusím denně hodiny prolejzat fóra a radit se, kde co a jak a můžu se věnovat tomu, co potřebuju :-).

Samozřejmě, jestli někdo léta používá linux tak bude stát za ním. Osobně na něm taky vidím jistý výhody, ale dokud nebude taková podpora programů jako na Win a hlavně podpora hardwaru tak nemyslím, že bežnej uživatel půjde do linuxu z vlastní vůle. A vůbec, když 99 % počítačů se kterýma přijde do styku běžej pod Win.

Omlouvám se za ten double post, ale už mě to nenechá na tebe reagovat Robotrone :-).
  • Ten jsem taky zkoušel. Neříkám, že tam taky nic nefungovalo. Vždycky se mi to podařilo tak nějak zprovoznit a i to, co jsem tam potřeboval mít. Měl jsem linux nějakej ten měsíc, prolejzal fóra, četl a učil se, ale vždycky se našlo něco, co jsem musel řešit a se skřípěním zubů jsem se to snažil vyřešit. Pravdou je, že jsem si vždycky říkal - zlatý Winy. Určitě je to i tím, že jsem na nich vyrostl. Linuxy jsou fajn, když se poštelujou na přesně specifickou práci a pak se v nich nejlíp nevrtat. Výhodou je i to, že se daj nainstalovat bez gui a nezatěžuje to stroj. Jako univerzální nástroj na práci, podle mě, zkrátka jedině Winy. I proto, že nemusím denně hodiny prolejzat fóra a radit se, kde co a jak a můžu se věnovat tomu, co potřebuju :-).

Samozřejmě, jestli někdo léta používá linux tak bude stát za ním. Osobně na něm taky vidím jistý výhody, ale dokud nebude taková podpora programů jako na Win a hlavně podpora hardwaru tak nemyslím, že bežnej uživatel půjde do linuxu z vlastní vůle. A vůbec, když 99 % počítačů se kterýma přijde do styku běžej pod Win.
  • bsd tam je hlavne proto ze ma z jisteho hlediska lepsi licenci pro velikou frimu.
    linux je vseobecne pod Gpl, ktera ti dovluje si vsecko vzit a udelat cokoli co potrebujes, ale vysledek musis poskytnout pro vsechny. System kterej krasne fungue ke spokojenosti vsech stran.
    bsd tohleto nema, vezmes udelas cokoli, a nikomu to nemusis ukazovat. (zjedondusene)
  • Pilgrim66
    Chceš mi říct, že levnej port CoD s 6 let starou grafikou se Activision nevyplati? H4h4
  • Paul_cz
    Třeba D3D tiled resources má být dost důležitá funkce, a bude jen v DX11.2/Win8.1, čistě aby MS donutili lidi znovu utrácet. Takže na ně kašlu.
  • Erien
    Pořád mi chybí něco, proč bych to měl koupit.
  • Napodobne. Ja se do obyvaku stehovat nehodlam. PC mam v pokoji pro hosty kde krome obcasneho prespani pribuznych mam veskere soukromi a klid. Kdyz hraju nikdo nerusi me, stejne tak jako ja nerusim sve okoli. Vyhledove pocitam s porizenim nove GK a Win7 se chystam opustit jak nejpozdeji to pujde. Pocitam ze na DX11 se hry jeste nejaky ten patek delat budou a co bude pote se uvidi. Nic proti vizim ale tak dalece dopredu nehledim. *6*
  • Robotron3
    A zkoušel jsi Linux Mint? Ten by měl být v tomhle smyslu snad nejvíc user friendly ze všech distribucí.
  • Co autor myslel vetou: "Na klasický interface Linuxu lidi nenatáhnou." Nic takoveho neexistuje, takze urcite je nenatahnou.

https://wiki.archlinux.org/index.php/Desktop_environment#List_of_desktop_environments
    https://wiki.archlinux.org/index.php/Window_Manager#List_of_window_managers
  • Mazec *7*
  • Zkoušel jsem různý distra - Archlinux, Debian, Fedora, CentOS, Ubuntu, Kubuntu, Lubuntu... a vždycky jsem někde v něčem narazil, ať už to byly chybějící kodeky, nefungující zvuk, nepřipojování externích disků, nefungující wifi a o ovladačích na grafiku ani nemluvím a vůbec celkově podpora noťasů. Jasně, dá se to všechno doinstalovat a "nějak" zprovoznit, upravit konfiguráky a... proč bych to vlastně dělal, když nahodím Winy a všechno šlape?
  • aha :), diky za info, tak jsem aspon o neco chytrejsi. Jen treba pro ostatni info z wiki:

FreeBSD je svobodný unixový operační systém, který vznikl z BSD verze Unixu vyvinutého na Kalifornské Univerzitě v Berkeley. Běží na IBM PC kompatibilních systémech rodiny Intel x86 (IA-32), DEC Alpha, SUN UltraSPARC, Itanium (IA-64), AMD64, PowerPC, ARM, NEC PC-98 a Microsoft Xbox. Podpora dalších architektur je v různém stádiu vývoje.
  • Tak ja to vidim presne naopak stolni pc mam pouze na multimedia internet a hry pracuji na ntb . Navic psali ze je to otevrena platforma takze tam pravdepodbne pude instalovat open office atd. je to linux a ten se na praci hodi uvidime co predvedou . A nikdo nikoho nenuti aby to mel pripojene k televezi hry pujdou ovladat i s klavesnice a mysky . Pokud se jim zadari nevim proc bych mel podporavat microsoft a platit za licence windows - office . Pobezi jim to urcite rychlejc minimalne na amd kartach kvuli jejich novemu API matle misto DirectX ktere je site primo na HW a udajne ma byt multiplatformni . Navic politika microsoftu ktera vas nuti kvuli hrani porad kupovat nove windows protoze na XP nebudou podoporavat DX10 na wi7 vam nepujde DX11.2 ... Je jenom dobre ze to smeruje k Opensourcu potencial to ma veliky otazka je jak se stim kluci s valve poperou .

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit