Přejít na výpis diskuzí
SteamOS je to nejlepší, co se hraní na PC mohlo stát
28.9.2013 | Adam Homola
1020 příspěvků
-
a predpokladam ze smiractvi o kazdem tvem prdu co udelas na pc ti taky nevadi. každý vi ze kazda hra se bez steamu obejde, ze muze fungovat i bez nej..a jako DRM Steam stoji taky za starou backoru, kazdej prumernej pirat si s nim poradi raz dva..jeho existence je uplne zbytecna
-
o názorech neumíte diskutovat ani jeden z vás dvou :)
-
Co tím chce básník říct ?
-
Jenze Sony i MS si vytvorili vlastni platformu, ktera jim patri. Valve se snazi ovladnout cizi a dosud svobodnou. To co si dovolilo Valve se neodvazil na pc udelat ani Microsoft. A kdyz naznacil, ze do budoucna by to mohlo byt jinak, tak Gabe nad windows 8 kvici jako pichnuta sv1ne. Opravnene, ale sam dela to same. Kazdopadne jedina opravdu svobodna platcorma je Steamem nenavratne zdevastovana. A ve srovnani s konzolemi? Na konzolich si dosud muzes zahrat skyrim bez pripojeni k internetu. Kdyz se ms u xbox one pokusil napodobit to, co na pc funguje uz bezne, se zlou se potazal a rychle to prehodnotil. To jsou zavazne skutecnosti, ktere by nemely byt prehlizeny, ale jsou, zaslepenost slevami je velka.
-
az na to ze když vypnes net a mas hru v krabicce tak v klidu muzes hrat..to je podle me slusna moznost vyberu..u steamu nemas vyber zadnej..bud steam nebo nic..i nova koupena hra bez pripojeni ti je k nicemu..
-
Presne tak. Spomínam si ako s príchodom každého nového NFS všetci upgradovali :) Ja mám už 5 rokov Phenom II X4, grafiku 5850 a jedine čo som dokupil bola ramka na 8giga. A stále tie hry prosté idú na max v 1080p
-
Mně online drm nezpříjemnila život. Jsem zvyklý hrát mp mulťáky a i ten fail při launchi Diabla 3 mě nijak žíly netrhal. Prostě jsem se zabavil a až to šlo, tak jsem se připojil a hrál. Zatím nejsem ve fázi, kdy by hraní vydělávalo na živobytí a já se musel vztekat, když někomu nejede server :)
-
No jo, klasickej jujdasek. O ostatnich pise, ze nejsou schopni vest diskusi, ale sam neni schopnej na primou otazku odpovedet. *1*
-
Nemám net? To znamená, že mě postihl krátkodobý výpadek a jdu si číst nebo makat na něčem v offlinu popřípadě si pustím film nebo zajdu s kámošema na pokec. Mě Steam zachránil na služebkách, kde jsem dostal chuť si něco určitýho zahrát a tak jsem se připojil na hotelovej net, stáhnul si to, co jsem chtěl a hrál v klidu. Pokud jedu na chatu, jedu tam za účelem vypnout a jít mimo civilizaci a mezi to pro mě patří i hry a mobilní internet tahám s sebou jen kdyby v práci něco hořelo a nutně se muselo udělat. Jinak tam je to místo kde si sekám to dříví, chlastám u ohně a fotím. Počítače tak slabý, abych pocítil to, že steam běží na pozadí nemám.
-
Taky mam rad knedliky
-
Prohlásil člověk, který raději hraje na konzoli. Uzavřeném systému, který má pod palcem jedna korporace a kde nemá člověk už tuplem na výběr.
-
PC is dead. Piece bratři
-
Omyl, to nejlepší, co by se hraní na PC mohlo stát je, že by vybuchly všechny konzole na světě a továrny na ně. *1*
-
A schvalne, kdo zacal urazet? Kdo se tu nedovede vyrovnat s jinym nazorem a neumi o nem diskutovat? Kdo je tu ve skutecnosti blb a nevi o tom?
-
nechapu jak někdo muze byt spokojeny z necim co ho smiruje ve dne v noci. Navíc steam je program který neprinasi vůbec nic uzitecneho, je to je DRM,online obchod a smirak, a kdyz uz nejakou hru hrajes, stava se naprosto zbytecnym programem který bezi pro nic za nic.
Doufam ze když zkoumas tak peclive ze všech uhlu, ze taky beres v potaz uhel ze nemá snet..co pak?..ses v hajzlu :)
Mimochodem ten clanek dela jako kdyby valve pristalo na Marsu, přitom jde o zbytecnost bez které by se každý obesel..zachrana PC hrani?...naivni..PC hrani , když uz by potrebovalo zachranovat, zachrani dobre hry a ne SOS... -
A jakou svobodu maji konzolisti? Tam je zase pan MS a Sony. Vazne nechapu o co ti vlastne jde.
-
Není online DRM jako online DRM. Je rozdíl, když ti to zároveň něco nabídne (jako Steam), než když je to prostě jenom věc, která ti znepříjemňuje život a nic víc nenabídne (například Diablo 3 a miliony dalších DRM)...
-
To je trochu "obvious". Valve tímhle chce konkurovat konzolím to je jasný, ale zároveň tam chce nechat určitou otevřenost oproti konzolím. Proto si chtějí taky pravděpodobně protlačit SteamOS s Linuxem, když slibují ten nárůst ve výkonu, protože by to znamenalo, že kdyby si firmy vážně dali práci s normální optimalizací, která využije hardware, tak jak má, tak by ti na dnešní hry stačil v pohodě notebook střední třídy (12tis-15tis).
-
A s příchodem blba končí doteď dobrá diskuse. Dobrou noc.
-
Jednoduse, duchodcovsky reflex na napis sleva.