Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • martyEF
    tak za článek palec nahoru *3*
  • Nebud na sebe tak tvrdy, blbecku :-).
  • Ronox
    Piráství je všeobecnej problém, ale ano na PC je to nejlehčí. Já už došel do fáze, kdy si toho jsem vědom, mám na to prostředky a tak podporuju jak jen to jde. Beru limitky, donatuju přímo přes jejich weby, zkupuju i oldschool hry, které jsem dříve pirátil. Taky bych teď nechtěl, aby mi v práci nezaplatili třeba dva dny, protože tu práci někde vzali. Ano je tu problém z pirástvím jenže ten problém vyřeší jen jedna věc. Neprolomitelná, ale pro individua z jeskyně naprosto nepochopitelná a to je online drm ve stylu diabla. Jenže on by tenhle krok znamenal taky jinou věc než jen always online a to, aby dělali vývojáři sakramentsky kvalitní hry, aby si tu ochranu mohli obhájit. Museli by dělat jednu silnou značku za druhou a pak budou mít klidně výdělky jako měl Blizzard s D3.
  • Skrz Steam Valve ziskalo kontrolu jak nad hraci, tak i nad hrami. Se Steamem skoncila v rade ohledu otevrenost a svoboda pc platformy. Steam zacal z pc celat uzavrenou platformu a steam os v tom jeste pritvrdi.
  • No jo, jujdasek a jeho krizova vyprava proti steamu. Uz ses s tim vazne usmevnej.
  • Jack1947
    To je dost ohranej a navic ne moc sikovnej zpusob o sfailovanej uz tak trolling, navic kdyby byt jedno z tech slov byla pravda jak by si zduvodnil takovy zajem a kolik lidi uz tam za tu dobu nechali penez. *3*
  • A mlčí :D
  • Ronox
    On to tu furt píše, když se jedná o Steam. Údajně ho štve omezenost, nemožnost volby, online atd. Mě by tohle možná taky s*alo, kdyby k tomu nebyly achievy, friendlist, ingame browser, automatický updaty, community huby, slevy, cloud savy, workshop atd *1*
  • Robotron3
    Chorobná idiocie *2*
  • A důvod? Vážně mě to zajímá.
  • Jack1947
    Taky bych radsi utl tu debatu na tema , piratstvi a to jakekoli pekne v zarodku.
  • To je hodne kratkozraky pohled. Linux pouzivam od roku 97, a Steam, coz je v prvni rade online forma DRM, jde proti duchu Free Software, pro Linux to bude pohroma, pokud by to nejakym omylem uspelo a na linux se nahrnuly miliony uzivatelu, kterym free software nic nerika. Tak jako treba tobe.
  • Ronox
    Super článek Adame! Souhlasím s ním do poslední tečky. Dneska se všechno hejtuje už jen ze setrvačnosti prostě. Lidi nedokážou mít pořádný nadhled a nedokáží zkoumat problematiku z různých úhlů, ale jedou si furt tu svou ohranou písničku. Já steam mám rád a jsem za něj vděčnej. Jen mě štve "hloupost" EA a Ubisoftu, když si myslí, že origin nebo uplay jsou výhra, ale je to spíš naopak. Já od tý doby EA a Ubi tituly pořizuju spíš jen na konzole, protože mě ty jejich klienti neskutečně s*rou. Prostě Steam je za tu dobu jednička a má to zmáknutý, tak proč v tom dělat větší bordel. Je to těžký, když většina lidí žije ještě v jeskyních a například brojí i proti online drm. Já proti ní nic nemám. Uvidíme s tou podporou pro ostatní vývojáře s portováním svých her, ale jestli vážně dokáže SteamOs vymáčknout z PC takový výkon jaký tvrdí, tak logicky by to měli všichni přijmout s otevřenou náručí ne? Nebylo by pro všechny lepší, když by vaše stroje ty hry zvládaly ještě líp než teď? Je to běh na dlouhou trať, ale držím jim palce.
  • píšem ako primárne PC hráč - tieto diskusie o pirátstve väčšinou vedú do stratena pretože väčšina PC komunity si jednoducho neprizná, že ich platforma má problém s pirátstvom. To, že AAA tituly smerujú primárne na konzole vnímajú ako krivdu alebo rovno konšpiráciu s cielom uškodiť PC alebo túto platformu rovno zničiť. Neuvedomujú si, že keby sa na PC predávali hry tak dobre ako na PS a xboxe vývojári by nikdy nepristúpili na podmienky sony a ms vydávať hru primárne na ich platformy, nedali by sa tlačiť do nevýhodného postavenia a veľmi radi by hry portovali na PC. Lenže PC hráči budu radšej ďalej veriť, že pirátstvo problém nie je a vyplakávať nad tým ako ich nenežrané herné spoločnosti ignorujú a ako ich všetci strašne nenávida. Prosím mínuská.
  • Steam je to nejhorsi, co pc hrani potkalo, obavam se, ze steam os to nevylepsi. Je prekvapive, kolik lidi strka hlavu dobrovolne do opratky a jeste si ji pochvaluje.
  • Proč PC klesá prodej? Protože není jediný důvod koupit si nový železo, když vývojáři mají 5 let pořád tu samou šedou krabičku pod TV. Ja sám mam PC 4 roky a pořád nemám žádnou motivaci si cokoli dokoupit. K čemu mi bude 8GB paměti nebo osmijádro kdž to žádný program nevyužije. Problém není v PC, ale ve vývoji software. Kdysi byl hlavním motorem vývoje HRY a dnes?
  • Kinet1c
    Klesa ale len predaj tak all inone ci desktop skladaciek, inak ako aj ja vecsina ludi si (rozumnych ludi) si PC posklada, pripadne vyberie diely, prip. si necha poradit nejakym znamym co sa vyzna a tak a urcite mu to vide lepsie cenovo ako tie vopred poskladane slaboty. Stacilo my ked som videl akoze HERNE PC za 1400e a mnou poskladane PC za 800e a som si povedal, ze aha, tak tu je ten rozdiel, skratka vykon rovnaky, ba za 800e som si tam mohol dat aj ssd, kde v tom baliku za 1400 bol len klasicky HDD, takze urcite je mozne ze predaj PC klesa, ale iba tych vopred postavenych, neverim, ze predaj komponentov, ktore je potrebne na zostavenie PC klesa. Steambox + OS ma svoju buducnost, iba otazka znie AKU ?
  • ach jo, reakcia na nieco
  • Mas nejake konkretne cisla, alebo su to rovnake bludne dohady, ako ze kolko trilionov dolarov strati hudobny priemysel vdaka pirateniu?
  • Jack1947
    Je jasne ze zadara bych ja i ostatni kdo o tom neuvazuji ale ze zvedavosti by to zkusily.
    Jenze ta moznost , pochybuji ze zde bude. *3*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit