Štěstí přeje odvážným. Kingdom Come: Deliverance 2 ukazuje nový trailer a hardwarové nároky
-
Chápu že Massive vlastní UBI, současně ale netuším, co kdo má furt proti Outlaws.
Mě to přijde jako v klidu odvedené řemeslo, nic převratného, ale prostě zábava pro masy.
Bohužel těch "podobných" her tvoří hodně, a lidi už jim to nekupují. Osobně to koupím za pár kaček a díky tomu že jsem od UBI dohrál jedinou hru, bude to podle mě ok.
-
Jo takhle nějak si důvod použití Cry vysvětluju i já.
To rčení je hustý, to jsem ještě neslyšel.
-
Díky bohu (resp. Cryteku) za CryEngine, konečně zas hra co bude mít distinktivní look and feel a ne jak další Unreal prefabrikát. Navíc Cryengine má spoustu pozitiv (SVOGI, fyzikalita avatara, kvalitní vegetace, absence traveral stutteru..).
-
Si zapni DLSS a bude 60 i ve 4K, pokud na to máš grafiku. Ale ve skutečnosti to tak náročný jak indikujou ty požadavky nebude. Např. když uváděj Ryzen 5800 pro 30fps - to je samozřejmě blbost, na tomhle CPU hra pojede v 60ti 99% času.
Stejně tak ta RAMka - si tam dávaj rezervu pro lidi co maj při hraní zaplej photoshop a chrome, ale pokud člověk není blbej a má PC optimalizovaný (swapfile na SSD..) tak i těch 16 bude stačit s přehledem.
-
Tak Tobi potvrdil že uvedená rozlišení jsou nativ.
-
Jo, děláš dobře. A já mám na to podobný názor. Her na hraní mám v pořadníků dost. Takže není kam spěchat a radši si vždycky počkám na to, než se hra úplně vyladí (a zlevní).
V posledních letech jedinou vyjimkou bylo Baldurs Gate 3. Tam jsem neodolal a kupoval to hned po vydání. Ale BG3 je fakt vyjímečná hra.
-
Hele, pozor. Nejsi moc dobře informovaný. Ano, SW Outlaws udělalo Massive Entertainment. Ale Massive Entertainment od roku 2008 úplně vlastní Ubisoft !!!
Takže Ubisoft je zároveň vydavatelem a šéfem herních vývojářů.
-
Engine vysvětlovali tím, že nechtěli, aby je přechod na jiný zdržel. Museli by se s ním naučit a přetáhnout do něj všechno, co by šlo. Co by nešlo, by museli napsat znova. Svým způsobem to má smysl, ale stejně argumentoval CD Projekt u CP2077. Staré české rčení nabízí podnětnou otázku: Víte, proč se líný sedřel?
-
Pozor UBI soft je jen vydavatel, hru dělá někdo jiný. A kvalitu grafiky vs nároků neurčují fandové na fóru kteří vývoji her rozumí na úrovni 0.0.
Jediné co můžeš je tu nekoupit
-
Když máš vysoké rozlišení, tak ti logicky klesají fps ne? 🙂
Takže pokud někdo trvá jak na 4k, tak na 60fps, nebude mu stačit ani 4090. Proto je tam 30 😉
Spíš mě zaráží opět použití enginu. Tohle snad už půl dekády nepoužila žádná 3A hra
-
názor herních studií (managementu?), že scénaristé jsou ti nejvíce postradatelní v herním vývoji, je dle mě fakt zlo...fakt nechápu, že studia typu Bethesda odmítají zaplatit alespoň průměrného scénáristu.....to je fakt tak nehorázně trapné, so produkují....
-
já se přiznám, že jsem jedním z těch diletantů, kdo koupí ideálně hru za 20 éček po dvou letech, už plně optimalizovanou....výjimečně za 30- 40 e, když jsem na ní fakt natěšený
-
Jako jestli opravdu chceš srovnávat koridor a openworld tak nejsi Sněhurka ale Brumla, nebo jeho starší překlad jména Rejpal 😉
-
To nerozporuju, rec byla jen o HW narocich KCD 2. :)
-
4k 30 fps? To si snaď Vávra ze mne delá srandu :D Nevypada to graficky uplne špatne ale treba stará plague tale v exterierech si s timhle vytre zadek a beži na 80 fps. Jestli tohle neni odflaknutá optimalizace tak ja sem snehurka. To že za par let si špatne optimalizovanou hru zahraji na luxusnich 60 fps neni pravda, protože mu to kašlu. Zahraji si neco jinyho co nedelali diletanti
-
Tak engine můžeš mít sebelepší, ale... Když nejvyšší management Ubisoftu žije v iluzi, že můžou masivně zredukovat náklady na platy vývojářů (programatorů, atd.), aby si tím zvýšili čistý zisk, tak bohužel implementace herního světa do engine nebude zas až tak kvalitní. Podobně je tam tom příběh (Přece není potřeba tolik scénáristů, že? Většinu vyhodíme!).
Ubisoft je masivní firma s obrovskými zkušenostmi, ale přesto se v posledních letech tápou v problémech. Co za to může? Hloupý nejvyšší management, který není ochotný přiznat chybu v jejich vedení. Po nezdařených dílech sice marketingové PR oddělení vždy vydává prohlášení o tom, jak se z chyb poučí a budou pracovat na nápravě, ale s další vydanou hrou je to pořád to samé dokola.
-
Na Outlaws mam nazor vselijaky, ale jeho engine (Snowdrop) v pouzitych hrach behal vzdy solidne (Avatar, Division 2, atd.), proto to srovnani.
-
Záleží, co do těch denních cyklů všechno nacpeš. KC:D tam nejspíš simuluje každý krok a vyhýbání se všem překážkám. Je to vidět, třeba když jdeš spát. Trvá to věky a z procesoru máš prima topení. Akorát to hráč moc neocení. Většina postav má rutinu kolem svého domu a maximálně zajde do hospody. Nikde se jim nemůže nic stát. Pak nějaké události mohou spustit pochod maximálně jednotek NPC napříč mapou. Tady je asi možné, že narazí na bandity, ale podle mého mají nalajnovanou bezpečnou trasu, takže pokud jim někoho nepřivedeš do cesty sám, tak se taky nejspíš nic nestane. Pocestní se spawnují na přesně definovaných místech, když se přiblížíš a většina banditů zevluje a případně se respawnuje v táborech nebo se spawnuje stejně jako pocestní na konkrétních místech. Tedy spousta výkonu promrhaného na něco, co by šlo řešit zjednodušeně s minimálním vlivem na imerzi i na těch počítačích z roku 2001 pro prvního Gothica.
-
Nehodnotil bych a nedohadoval se o nárocích na grafiku dokud ta hra nevyjde.
Nebylo by to poprvé, kdy vydavatel měl jinou představu oproti hráčům, co to znamená low/medium/high. Za to se dá schovat spousta různých nastavení (i scalling).
-
Různé denní cyklusy u NPC měl už i stařičký Gothic 1 z roku 2001 !!! To není zas až takový problém udělat. Když někdo tvrdí, že ty denní cykly jsou náročné na výpočet, tak to je jenom výmluva.
A navíc ty výpočty "na pozadí" by měli ovlivňovat spíš požadavky na procesor. Ten řeší herní svět a fyziku. U toho procesoru by se to ještě dalo pochopit. Ale přehnané nároky na grafickou kartu způsobuje špatná optimalizace.