Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Derp_1337

SW Outlaws? Ty očekáváš kvalitu od Ubisoftu??? Ta firma v posledních několika letech jde do háje. Za poslední 3 roky snad jenom 1 nebo 2 dobré hry jinak pořád ten samý odpad.

Stalker 2 je relativně nová hra a spousta lidí si stěžuje špatnou optimalizaci. Net je plný návodů, jak hráči můžou vymáčknout lepší výkon. Ta hra je spíš příklad špatné optimalizace.

• BohumilCisar

Nároky na HW přece neurčuje jen detailnost grafiky, ale hlavně to, jaké výpočty se dějí v pozadí scény. V tomto je Kingdom Come dost unikátní, když tam každé NPC má nějaký svůj denní cyklus, který ještě navíc snad může ovlivňovat počasí a jiné faktory. Není to prostě jak ostatní open world hry, kde jsou NPCčka random poházeny po světě a když zajdou za roh budovy, tak zmizí. Navíc to celé běží na CryEnginu, který je znám tím, že všechny hry na něm měly dost divoké nároky na HW. Jestli to poběží v nějakém slušném grafickém nastavení stabilních 60fps na PS5Pro, tak to budu brát jako zázrak. 

• Cože. KCD2 má podobné nároky jako všechny ostatní nové open-world hry, akorát Warhorse je narozdíl od ostatních uvádějí BEZ SCALINGU. Neboli pokud se někdo vykašlal na optimalizaci, tak všichni ostatní.

• Hidden

Ja ti nevim, SW Outlaws ma na 1440p/60fps/high podobne pozadavky a to jeste s upscalingem. Stalker 2 je na na tom pro dane rozliseni podobne. To jen open world hry z posledni doby. A kdyz se podivam kolik toho KCD 2 zobrazuje naraz, dohled scenerie, atd. tak mi ty hardwarove pozadavky neprijdou neprimerene. Kdo bude pouzivat upscaling, muze z nich i trochu slevit. ;)

• Derp_1337

Tak Alan Wake 2 je typický příklad, kde hra vyšla nedodělaná a neoptimalizovaná. Po několika měsících od vydání hry vývojáři vydali patche, které razantně zlepšili výkon na grafických kartách. Dokonce klesly požadavky na minimum z GeForce RTX2060 na GTX1070 (či z Radeon 6600XT na 5600XT).

Stalker 2 a SH2 Remake těžko soudit, protože jsou to relativně nové hry.

• Derp_1337

Jo, Kingdom Come Deliverance 2 není po grafické stránce žádný zázrak. Rozhodně ta grafika neodpovídá těm HW požadavkům. Takže očividně se vývojáři v beta testingu vykašlali na optimalizaci.

Ale žijeme v době, kdy vývojáři her běžně vydávají nedodělané hry a lidi to přesto kupujou. Hráči by se měli naučit si počkat do doby, než vývojáři hru dodělají a opraví všechny bugy.

• michaelfoucault

Mně teda moje 7900 XT zdaleka nestačila na ultra například v Alan Wake 2, Stalker 2 nebo Silent Hill 2 remake.

• Bubici

Tak za 2-3 roky budou mít lidi HW, na kterém to poběží průměrnému hráči  již třeba ve 4K a  potom si to teprve koupí.  Firma tedy na tom bude vydělávat dlooooooouho...... Optimalizace je pro to spíš z byznysového hlediska těžký provar. 

• Proky

https://youtu.be/KXZrysYwoMA?si=sb_OQEObGKrLVfzO jeatli ti to přijde stejné. Já osobně bych volil pro návštěvu očního. Ale vážně,  asi jsi to chvíli nehrál a neviděl jsi přímé porovnání.  Vypadá to o chlup možná dva lépe dle mého názoru 

• ...to je docela krvavý.. doteď mi moje 7800xt stačila ve 2k na ultra ve všem. Často i 4k. Je to paradox, protože z toho co jsem viděl, ta 2ka vypadá po grafické stránce stejně jak 1ka. Moc to teda nesleduju, přiznávám, ale co vím je to stejnej engine, jen to má být potuněný.. ale asi opačnym směrem než bych čekal.

• Ta nejnižší konfigurace je víc než v pohodě. Tedy pokud k těm 1080p a 30fps není zamlčený maximální dohled 10 metrů. Čemuž bych se úplně nedivil, po pokusech (nakonec celkem úspěšných) rozjet jedničku na Steam Decku.

• KronosDeret

no ty kráso, koukám že na optimalizaci čas moc nezbyl. Teď by moh Dan vystoupit na FB s něčím jako: nebuďte socky a kupte si nový komp. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit