Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Miestych haterov si netreba všímať, to je generácia odkojená na multiplatformových AAA hrách (konveriza konverzie) s načančanou grafikou a obtiažnosťou nastavenou tak, aby hru za víkend zvládlo aj osemročné decko a počas hrania sami seba presviedčajú, že ich to baví *15*
  • Mart9
    A kolik her z tohoto seznamu mě na první pohled "zaujme" otřesnou grafikou ještě na hlavní stránce games? To není dobré porovnání s roztrženým pytlem pixel artů.
  • "Vždyť právě ty opomenuté detaily a ztracené pixely skvěle stimulují fantazii hráče"...přesně tahle věta to všechno shrnuje :-) a co třeba Hotline Miami - to je přece taky pixel ne? a jakou to má atmosféru!
  • MickeyMutant
    Sword & Sworcery, Riot, Galactic Princess, Gods Will Be Watching - všechny podobný druh pixel artu a všechny vypadají skvěle. Překvapuje mě místní mohutná nenávist k tomuhle druhu grafiky. Vám se opravdu hnusí třeba něco takového?

Videohry nejsou a nikdy nebudou soutěž o nejvěrnější napodobení reality. Vždyť právě ty opomenuté detaily a ztracené pixely skvěle stimulují fantazii hráče. Ideál startrekovského holodecku je přece ideál úplně jiné kategorie zábavy.
  • a právě kvůli těm omezením (co se týká audiovizuálu) jsou pro mě pixel hry víc působivější (do atmosféry) než např nablískanej Crysis3...
  • Takovehle hry nejlepe odhali, kdo je hardcore hrac a kdo jen povrchni konzumni spotrebitel herniho prumyslu.
  • Hate Bioshocku Infinite je mezinárodní a z velké části zasloužený, zvlášť po recenzích, které tomu dávaly 11/10 a prohlašovaly to za nejlepší hru v galaxii. Ale s takovým hatem pixel-artu, jako na games.cz, jsem se nesetkal nikde. Pokud to nemá DX11, tak to není pořádná hra.
  • Superman_z_pekla
    Nevím, jestli je to počtem bouraček, co jsi absolvoval, ale zaprvé z"ů"častnit napíše jenom diletant, co propadl ve 3. třídě ZŠ a za druhé po rozkliknutí jeho profilu jsem si nevšimnul, že by měl X desítek komentářů u X desítek různých témat. To jenom u Tebe vidím, že co komentář, tak pokaždé do někoho ryješ.
  • GlaDOS
    Vzhledem k tomu, že ji udělal jeden člověk, tak by grafika dost možná byla stejná. To by ani nebyla volba.
  • GlaDOS
    Tak to mě prosím pouč. Jak jinak se tehdy dělala grafika, když ne umisťováním pixelů skrze určité polohovací zařízení?
  • Keyz
    Otázka ale je zda by to udělali takové dneska.

Nelze to porovnávat, když v dané době měli omezení, která dnes nejsou. Dnes to je většinou volba a ne nutnost, protože to jinak nejde.
  • Veskoslav
    Pseudointelektuální blb. No pecka. Tento druh rádoby vzdělaného člověka tady chyběl.
  • A víš, co je ale vtipný?
    Dej doleva hru s pixel-art či více nebo méně povedenou grafikou ale dobrým nápadem nebo hratelností s aspoň 1% originality; a dej napravo super-duper-uber-hyper grafikou ale postrádající výše zmíněné, a získáš bludišťáka když vykoumáš na kterou z těch her si po 2 letech vzpomenu.
  • LionelHutz
    To určitě ne, tohle je subjektivní záležitost, na druhou stranu troufnu si říct, že z pohledu drtivé většiny je tohle prostě zbytečnost a není to vizuálně OK, proč dělat pixelovou hru v roce 2014. To bysme mohli koukat na černobílou TV... Jinak Mart9 to napsal imho skvěle, byla by strašná spousta her, která by si zasloužila článek mnohem víc než tohle.
  • Můžu vás ujistit, že svých práv jsem si vědom o mnoho lépe, než majoritní část populace země, ve které nejspíš sám žijete.
  • Člověče, když se nejste schopen vyjádřit jako civilizovaná bytost, tak to radši nedělejte vůbec.
  • Another world je taky pixel a atmofsera je tam kolikrat hustsi, nez u kterykoliv jiny AAA hry..
  • Brnkat na struny nostalgie, křesat nový kontexty z omezených zvuků a obdivovat při tom estetiku technologické nedokonalosti může s prominutím jedině psychicky narušený jedinec. Slušný pokus o trollení, tyhle věčné spammery, co do diskuze nic nepřidávají měli už dávno zabanovat. Příspěvek je stejně konstruktivní jako výstavba jaderné elektrárny z dřevěných prken a hlíny.
  • janchor
    Zkus si to představit spíš na příměru s muzikou: máš žánry jako lo-fi nebo chiptune, který pracujou s cíleným zkreslením, cíleným "omezením" zvuku jako stylotvorným prvkem. Otlučená kytara, FM syntéza, sedmdesátkový pedály.. ze zdánlivě překonanejch věcí lze v nový době křesat nový kontexty, nový nálady, nebo prostě jen brnkat na struny nostalgie. Když to pak spojím s tvým televizním příkladem, není to otázka nástroje (obrovský barevný televize), ale výsledný estetiky (např. černobílýho filmu, kterej v ní běží). Ostatně, hry jako třeba Sword & Sworcery fungujou na velkejch plochách docela jinak, než když si tam pustíš emulovanou věc z roku raz dva.
  • Peppa
    Tu svoji první větu myslíš vážně? "větší množství menších vypadá prostě lépe" *15*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit