Přejít na výpis diskuzí
Švédský tým Alliance vyhrál 1,4 milionu dolarů v turnaji Dota 2
12.8.2013 | Aleš Smutný
199 příspěvků
-
Proboha, Veskoslave, vážně? Jakpak na to slovo asi pan Čapek přišel, hm? Mrkni se do slovníku.
-
Veskoslav - když už to kopíruješ z wikipedie, dočti i zbytek - Pojmem sport je dnes obvykle označována pohybová (fyzická) aktivita provozovaná podle určitých pravidel a zvyklostí, jejíž výsledky jsou navíc měřitelné nebo porovnatelné s jinými provozovateli téhož sportovního odvětví.
A dál: jedná se o pohybovou aktivitu, což vylučuje činnosti, kde se soutěží pouze pomocí duševních schopností nebo štěstí – například deskové hry (go), počítačové hry nebo hazardní hry s výjimkou pokeru (poker se podle některých definic označuje jako sport, podle některých ne, stejně tak jako např. šachy) -
Nerezignuj, technicky vzato počítačový hry vážně nejsou sport. Podle hromady lidí ani právě šachy nejsou sport. Ba dokonce ani nepatří mezi mezinárndně uznané sporty. Sport je prostě fyzická činnost, ale definoval si to hrozně nejasně.
-
Robot nepochází ze slova robota blázne:-D Robot je nové slovo, které vymsylel Karel Čapek pro svůj román a převzal ho celý svět....
-
No chtěl jsem vidět s čím to je v kontextu. A tohle mne zaujalo... Ne já končím. Moje chyba - zbytečný škatulkování, zbytečný projevování nevole k těmhle e-sportům... Sorráč *3*
-
Skvělý trunaj, bavil jsem se nadmíru dobře, akorát škoda, že nevyhráli NaVi. Puppey to podle mě občas dost pokazil, ale jinak hráli skvěle. :)
-
aj že si drandím večer karla je sport, měl bych s tím jít na olympiádu
-
Já ti poslal diskusi, né článek *7*
-
"Vláda Spojených států uznává profi hráče LoL jako profesionální atlety" - No dobře rezignuji *1* ... Už vidím, jak si stoupnu Dota hráči vedle takového Michaela Phelpse nebo Kobe Bryanta a oni je budou nazývat atlety... To je fakt v prd *1*.
Ale jo Esport je lepší pojem... Měli by asi být taky E-atleti *1* -
Přiklonil bych se na stranu Amarouna, že sport označuje pohybovou aktivitu. Argument o etymologii mi přijde irrelevantní, robot pochází ze slova robota a také se nejdená o stroj provádějící nevolnické práce. Současný význam slova sport se od jeho původu změnil, jako se to stalo mnoha jiným slovům.
Jo a pro úplnost: pokud bychom se dohadovali v angličtině, bylo by to něco jiného. Tamsport může znamenat jakoukoli volnočasovou aktivitu. V češtině ne. -
Hahaha, takže joga je sport? Sekání dřeva? Chůze? OK.
-
Bože, vždyť u klávesnice pohybuješ prsty, to snad stačí, ne?
-
Have fun! / Bav se!
http://diskuse.tiscali.cz/games/clanek/usa-akceptuje-hrace-league-of-legends-jako-profi-sportovce-63450/?page=3 -
Jak zpetne koukam na ten clanek, tak v nem neni ani zminen nazev turnaje, coz je docela smesne. Jako kdybych otevrel noviny a tam bylo "Federer vyhral turnaj v tenise."
-
Možná *4*
-
Aoyagi: Sport - tělesná cvičení, pohybová činnost
Slovník cizích slov (14-545-83) -
Skvělý song *4*
-
Hrajem jak lol, tak dotu, a dota mi dojde tazsi :)
-
Musíš být holt trochu víc kreativnější, aby sis to vůbec dokázal představit. *2*
-
Pořád mi to příjde aspoň více měně použitelnější v běžném životě než hrát dokola jednu mapu a dávat veškerou energii do virtuálního světa. Jo já tam taky rád trávím čas, ale mám svou míru a na dotě fakt nevidím nic co by jsi nějak extra rozvíjel...