Přejít na výpis diskuzí
Systémové požadavky Battlefieldu 3, beta začne za týden
20.9.2011 | Aleš Smutný
438 příspěvků
-
Taky jsem se bránil, ale s novim kompem jsem do sedmiček šel. Nelituju. Stabilní systém. A halvně novej hardware prostě lépe funguje s novým systémem. A cena RAM? To snad nemůžeš při dnešních cenách myslet vážně. Obyčejné 4GB DDR3 paměti stojej 550,- Kč
Jasně na starej komp jsou sedmičky blbost, ale na novej komp by mě v životě nenapadlo je cpát. -
EA tímhle ztratila půl trhu (absence podpory XPček). Pořád na tom jede plno lidí, navíc je tam i menší potřeba RAMky. Hm, stejně nejspíš vyjde nějakej mod nebo něco.
-
-
ramky stoja par korun, ramky su teraz naozaj ten najmensi problem
-
sice vůbec netuším, nakolik je následující stránka věrohodná (první odkaz googlu), ale i dle třeba statistik steamu (hráči) se to už docela pomalu obrací:
http://www.w3schools.com/browsers/browsers_os.asp
-
-
at zije PC a DICE, konecne vyuziju svoje PC
Windows 7 64-bit
intel core i7 2.66
ATI Radeon 5850 1GB
8 GB RAM -
-
Ježíš radeon. To budeš rád kdyřž to půjde na střední. To máš celkem pech. *9*
-
-
si delas srandu *1* neni nic horsiho sem nvidia
-
Pech máš ty, že jseš takovej debil, co nesnáší Radeon.
Jo, sice to nerozjede, ale není třeba říkat, ježíš radeon. *6*
Hlavně, že jsou výkonější a v poměru cena/výkon lepší než nVidie
Pro ty rejpaly, co do mě budou hustit, že su ATI fanatik, tak jsem byl taky pořád do nVidie. :) -
-
Proč by to nerozjel?
-
-
Máš pravdu, to se omlouvám, to jsem asi přehnal.
Ale na ultra to nedá
-
-
-
Tak Nvidia je obecně výkonnější, ale já mám třeba 5750 a nemůžu si stěžovat..pokud teda nejdu do 16x antialiasingu, ale ten na mém rozlišení stejně nemá žádný vliv *2*
-
-
V žádnym případě nechci začí´t flame, ale musim říct, že do nákupu noteboku jsme měl zkušenost jen s desktopovou nVidií (cca 8 let) a neřešil jedinej problém. Vždy všechno fungovalo. Teď jsem koupil ntb s Radeonem 6630M a už jsem strávil poměrně dost času řešením a zprovozňováním her. A to jsem si před nákupem říakl že to musí být už dneska jedno jakej hardware koupim. Že ty řeči o ovladačích ATI už dávno musej bejt pasé. No aspoň v mém případě nejsou. Sice jsem většinu her rozchodil ale do ATI už nepůjdu nikdy.
-
-
S notebookovýma atinama mám jedinou zkušenost u svojeho HP 625...a tam nejde skoro nic :-D (Taky to není herní notebook), ale spíše jde o problémy procesoru, než grafiky (ale žádné nové hry jsem tam pochopitelně nehrál).
Pokud jde o Nvidia grafiky, tak opět, nevím, mám jedinou zkušenost s jedním z nové řady Dellu, který má kamarád, a opravdu mě to šokovalo - notebook za 24 000, který se při hraní náročnějších her přehřívá až na 90°+, při čemž se poté okamžitě vypíná. Už jen při AC II grafika topí na 80°C. Je to trochu off topic, ale jelikož šlo o úplně novou řadu, na fórech se o těchto teplotách nic nedozvíte...odkázal jsem kamaráda na support Dellu a jejich odpověď byla skutečně povzbudivá: Nehrajte hry... Ale v tomhle případě jde spíše o konstrukční vadu notebooku, ne grafiky.
Co se týče mojí ATIny, tak jsem problémy měl jen u Cataclystů tuším verze 11.3, kdy se mi po cca půl minutě hraní zamrzal monitor i celý počítač...vyřešil jsem to downgradem na 11.2 a od 11.4 opět bez problémů...jediné, na co si můžu stěžovat, je zmiňovaný antialiasing a občas i vertikální synchronizace, které když mám zaplé tak se mi v některých hrách zpožďuje pohyb myši...čím to je, nevím, FPS se většinou moc nemění...
Každopádně nepopírám, že Nvidie jsou na hraní her lepší a výkonější, ale taky jsou výrazně dražší (nebo byli, v době, kdy jsem grafiku potřeboval) a dlouhou dobu chyběla podpora DirectX 11, proto jsem šel do ATIny. -
-
No což o to provozní vlastnosti té 6630M jse výborné. teploty nízké, spotřeba nízká, výkon dostatečný. Taky to není ntb na hraní (Thinpad Edge E420). U téhle řady je navíc trochu specifickej problém s přepínáním grafik. Naposledy jsem ale třeba řešil pro děti spuštění Lego Indiana Jones a nespustil. Na fórech jsem našel pouze inormaci ža na ati s novějšími drivery nejede. Naštěstí jsem ji celkem slušně rozhýbal na integrované intel HD3000. Ale bylo to o chlup. Při vypnutých stínech 25 -30FPS.
Je pravda že ntb grafiky jsou trochu specifické. Mě ale spíš naštvalo to že u desktopové nvidie jsem nikdy nic neřešil a u ntb Ati řeším dost často. Ale asi nejde míchat hrušky s jabkama *4*
-
-
-
-
-
-
Me osobne uz pocitac dost stve nebyt RPG, tak leti do popelnice a kupuji Xbox. Co na tom ze to ma starsi HW, kdyz hry na tom vypadaji dobre a hrajou se suprove. Na pc za rok nic tak dobre uz nejde a zbyva nez vytahnou zas 10 000kc nebo tu super hru nekoupit. Vazne nechapu proc to na pc nemuzou udelat pouzitelny hry... Napriklad zaklinac 2, tesim se dva roky a pak mi to nejde a lidi se divi ze si to radsi stahnu, kdyz ani nemas jistotu ze ti to pujde. A napsat procesor X2 Athon na om to nepujde to se vsadim... *16* *10*
-
-
Posledních několik let takřka není nutné upgradovat. Snad nikdy nebyl výkon PC o tolik vyšší než bylo na hry potřeba. Stačilo rozumně nakoupit a maximálně stačilo vyměnit mainstremovou grafárnu. Hi-end PC je dneska ne hry zbytečnost.
-
-
...souhlas, žádný HW v PC nevydržel tak dlouho, jako ten za existence X360/PS3. Je fakt, že před tím už grafikám (i když byly vyšší mainstream) po roce a půl docházel dech takřka úplně. Ale po uvedení "next-gen" jsem upgradoval tak 3 roky vlastně jen "příslušenství" a pokud člověk nelpí na ultra-high detailech a 16xAF/8xAA, tak si vystačí s převážnou většinou her s pomalu 4 roky starým HW ještě dnes. Případně upgrade na něco slušnějšího už není taková pálka, jako tomu bývalo při předchozí generaci konzolí.
-
-
mam 5 let starej PC s GF 8800gtx, core2duo 6400 taktovaný pouze na 2.5 ghz a 4 gb ram a s hrdostí můžu říct že eště před rokem jsem si pustil každou hru na plno ( nepočítám blbej vtip ala GTA4 kterou si 90% lidí v době vydáni zahrálo na minimum nebo vůbec)..dneska jedu většinu na střední detaily a nestěžuju si..jak už tady říkalo několik lidí, dnešní HW vystačí na pár let dopředu teda pokud si nepořídíte nějakou plívu za 10k...BF3 pustí každej kdo má podobný PC jako já,jen jde oto jestli bude chtít SP nebo MP..je rozdíl když všude kolem běhá 64 hráčů a všecko vybuchuje a nebo pár AI , kteří jen čekaj nato až je sundáte..každopádně ikdyž si tuhle hru zahrajete na konzolích, nebude to zážitek jako na pc už jen proto, že HW konzolí je dostačující pouze proto, že hra je osekaná o DX11, polovinu hráčů v mapách atd atd
-
-
I za 12 000 (nepočítám bednu, monitor, bedýnky, myš, kávesnici, prostě jen počítač) se dá pořídit solidní mašina, jen to chce trochu přemýšlet a pak si ji třeba doma složit sám...já to udělal podobně před dvěma lety, a nestěžuji si...
Co se týká BF III, tak se těch 64 hráčů a celkově Conguest map docela obávám, no co, uvidíme v betě :-)
-
-
-
-
Pokud nevis, co delas, tak si ten xbox kup a nestezuj si zde na vlastni spatne volby.
-
-
xP
-
Konecne oznamili hw pozadavky a termin bety (i kdyz o tom uz se spekulovalo dlouho).
Tak ted uz zadne BF3 news cist ani nemusim, jen si zahrat betu a pak si pockat na full. -
Tak teď jsem objednal novej komp:
I7 3,4GHz
16GB RAM
GTX590
2TB HDD
beru ho právě kvůli tomu abych si mohl BF3 zahrát na full, tak doufám, že se to vyplatí ;-) -
-
Já jsem zrovna včera koupil:
i19 9,6 Ghz
104GB RAM
AMD Radeon HD9990
a 50TB HDD
super, že ? -
-
Podle tvého komentáře a komentářů ostatních bych řekl, že Artose shazujete, ale přitom mu tiše závidíte, tak jako já ( jak typické ).
Když na to má, tak ať si to koupí, jsou to jeho peníze. -
-
Ne promiň, na tom fakt není co závidět *3*
Kdyžbych mu záviděl, tak to poznáš *15* -
-
jak tady nekdo pise ze nema paru vubec o pc, z ceho usuzujes? ze ma na to aby si koupil to nejsilnejsi co je na trhu tak tomu nerozumi jo? proste na to aby si to koupil tak si to koupim a nebude resit delsi dobu zadnej upgrade
-
-
Kdybysi koupil tak podobně, jak jsem psal výše, tak upgrade taky neřeší stejnou dobu a zbydou mu prachy...
mít prachy < nemít prachy -
Díky, konečně mě někdo chápe...
-
-
-
-
Kde to seženu ?
-
-
Normálně v Tescu
-
-
Doufám, že to stihnu před zavíračkou.
-
-
-
-
A co jako ?
-
i7 naprosto zbytečny... i5 2500K přetaktovaná vydrží na několik let dopředu
16Gb naprosto k ničemu... žádná hra to v životě nevyužije, nevyužije ani 8...
GTX590 zbytečně.... stačí 560Ti s taktováním... nebo by stačila GTX580
gratuluju ke zbytečně předražené koupi.... měl jsi si nechat poradit a za ušetřené peníze koupit kvalitní zdroj, silnější chlazení atd.
Ale je to tvoje věc, že jo... -
-
Podle tvého komentáře a komentářů ostatních bych řekl, že Artose shazujete, ale přitom mu tiše závidíte, tak jako já ( jak typické ).
Když na to má, tak ať si to koupí, jsou to jeho peníze. -
-
Nezávidím mu, že nemá o pc ani páru. Není frajeřina sestavit pc z nejdražších komponentů (to umí každý blb), ale sestavit ho tak aby to bylo nejlepší v poměru cena/výkon.
-
Naprosto nikomu nezávidím, silný čtyřjádro, grafiku co utáhne vše a dostatek RAM mám, není co závidět. Btw jsou i jiný věci než počítač, do kterých se dá investovat :).. A peníze snad může vydělat každý nad 15 let, takže kde je problém?
-
Však jsem psal, že je to jeho věc... jestli si tísícovkama vytírá řiť, tak si může koupit co chce.
A závist... jasně že závidím, to je snad dnes normální.
-
-
suhlasim a hlavne 590 je vlasne dual-gpu a s tym je viac problemov... zla optimalizacia na nove hry a na stare ani nehovorim. to mas to iste ako SLI... bud to ide alebo nejde a ked to nejde si v prdeli ale so Sli mozes tu jednu grafiku docasne vyhodit no s 590 mozes buchat hlavu o stol...
single GPU je best :D...16gb overkill ked nerobi s videom ale naco vobec reagujem sak to je trollpost -
-
No jo... víš co, mě je to fuk, co si kdo koupí, ale když jde něco udělat správně, tak mám radši když se to tak dělá...
-
Samozrejme ze muzes s dual GPU nechat pracovat jen jedno jadro. Mam GTX295 a uznavam ze ma svoje mouchy ale takova katastrofa jak pises to rozhodne neni.
-
-
sa da vypnut jadro hej? no tak to je potom OK ale ktovie ako vykonne to bude potom...
-
-
Asi jak 560
-
cca jako 580ka
-
-
-
-
-
neni nad to vyhodit desititisice korun jen kvuli jedne hloupe hre, aby mel clovek moznost sebeukajet se nad 256xAA, ultramegasuperkillingdetailama a 2050FPS.......
Gratuluji. -
-
Artos pravda trochu zbytecne frajeri, ale zase tohle PC mu vydrzi 2 roky bez jedineho upgradu (pokud neni fanatik) a bude hrat na hodne vysoke detaily.
Navic pokud si dost vydela, tak je jeho vec co si za to koupi.
Opacnym extremem je konzolista, ktery vychvaluje do nebes dnesni slaby vykon konzoli a to,ze ma podstatne horsi grafiku a mensi pocet hracu na mape (o grafiku prece "nikomu"nejde a vic jak 24 hracu je "zbytecnost").
Btw ja upgradoval kompa v unoru na i5-760 a Nvidii 560ti a cekam, ze si na tom BF3 zahraju v solidnich detailech (nemusim je mit na 110% s 12x AA atd). -
-
Tak já očekávám, že v následujících 3-4letech nebudu kupovat nic ( možná jen další HDD ). Mám to taky na střih videa atd...a hlavně je to za prachy tipsportu ( sázky na ligu mistrů vynáší ) ;-)
-
-
Mě přijde líto kvůli BF3 kupovat samotnou hru, W7 + dalších 1 - 2 giga ram, ale tak když člověk neví co s penězi :-D
-
-
V čem se vyplatí v současnosti na stolnim PC 16GB ram? Neni to reošku moc? :-)
-
-
To je trochu přehnané 2050fps.. řekl bych 100 a bude rád.. a to nepočítám lagy při Multáku..
-
Měli to v letáku, nekup to *4* když je to tak výhodný!
-
-
a co ti říká stříh videa ?
-
-
střih videa:D Ty vole...
-
ze na to entreba 16 gb ram?
-
Jojo, na to prostě musíš mít 16GB RAM!!! *1* *1*
-
-
-
-
-
Doporucene pozadavky nijak nejsou extra takze pohodicka *5*
-
Vždicky mě zradí procesor *9*
-
-
Tebe zradil tvuj vlastni dementni mozek, kdyz vidim ten pravopis.
-
-
Mě taky :D
-
Ted jsi mě zabil hochu :D
-
-
-
uff, no tie optimalne len tak tak