Tainted Grail: The Fall of Avalon – recenze vyzyvatele The Elder Scrolls
-
Hra to není v jádru špatná, ale na 9/10 nebo 10/10 to opravdu nemá, ultimatni hodnocení, bych dal jen proto, že se jedná o indy studio, ale také nemůžeme u tohohle studia očekávat AAA hru se vším všudy, na druhou stranu tahle hra strčí do kapsy všechny AAAA hry od Ubisoftu. A já je rád podpořil.
-
Jenomže to srovnání ze sérii TES je zcela místě, jelikož sami vyvojari, byli těmi hry dost inspirovaní a nezapomimej, žě hra také bude plně modifikovatelná, takže opět další paralela.
-
Precitaj si to vlakno este raz, vklude, POMALY a mozno sa dostavi Joey efekt....a mozno nie😉😁
-
ty to asi myslis vazne :-O
a ja dufal s ironiu, ale ty asi chces brat fikciu ako dokaz...nemam slov :-O
btw. Jonesa vsetky filmy, nielen povodnu trilogiu, mam za tych x rokov napozeranu viackrat.
-
No ale přiznejme si, že třeba Oblivion Remastered rozhodně není o moc lepší, takže za mě slušná 7/10, což je ale fajn a za tu cenu je těch 50-70 hodin zábavy v pohodě (Teď jsem na nějakých 30 hodinách a na druhém regionu). 😉
-
Jaky troll, co nemas napozeraneho Jonesa a hadam najznamejsiu tretiu cast s Connerym?🤔
Nemam rad, ked musim vysvetlovat vtipy...🙄😁
-
troll? lebo porovnavat daco zo stredoveku vs 80.rokov 20.storocia je ....*pip* :D
-
Jasne, ze to nebol mytus, ale vsetko bola pravda. Inac by neexistovali dobrodruzstva Indiana Jonesa
-
akokeby si stare filmy zakladali na realnosti :)
tak ci tak, to uz tusim spada do veky temna, samotny mytus vznikol az niekolko storoci po udalostiach v nom, +aj obdobie spada nie tak daleko od padu starorimskej rise, cize mozne bolo najst aj zbroje inspirovane starorimskymi. BTW: nasiel sa vobec nejaky dokaz o tom ze mytus sa zakalda na pravde? nemyslim...
Ale ta Utherpendragova cierna zbroj v tom filme je proste MRTE :P zvlast ked tam dali este aj ten kusok na dodatocnu ochranu srdca :P
-
Ten film se jmenoval Excalibur. Zbroj, co tam nosili, odpovídá spíš 15. století (+ spousta fantasy úprav). Do doby, která odpovídá zasazení artušovského mýtu by líp seděla kroužkovka. Maximálně vylepšená nějakými segmentovanými pláty přes torzo a plátovými doplňky (předloktí, holeň, přilba). Ale uznávám, že naleštěný "celoplát" vypadá opravdu drsně. Škoda, že v KC:D to nebyla nejlepší možná ochrana.
-
To jako vážně chceš hodnotit hru jenom na základě toho, že AI u NPC není moc chytrá a něco nedokáže??? To je nesmysl.
To tvou metodou by jsi Skyrim musel označit za nejhorší hru všech dob. Ale lidi tomu dávají 9/10 či 10/10.
Např. Ve Skyrim stačilo vzít kýbl a dát ho NPC na hlavu a pak jsi mohl vesele vykrást celý barák, protože AI usoudilo, že nejsi v zorném poli NPC. Skyrim je doslova plný podobných blbostí a přesto lidi tu hru zbožňujou.
Hry se primárně hodnotí podle toho, jak jsou zábavné.
-
Mna bavi na tom do velkej miery ta moznost zneuzivat "b-ckovost" hry... napriklad jeden z prvych bandit bossov ma dal dole na jednu ranu mecom, ale uspamoval som ho summoned vlkmi😂 alebo este v prologu som tych minibossov na konci ustrielal z miest, kam nemohli...
Zistil som, ze za stealing nie je v zasade ziaden postih ak ma nechytia, takze beriem VSETKO a kazdemu😂
Uvodne nadsenie ma trochu opustilo, vacsina dialogov je dost stupidna a nezaujimava, ale dal by som tomu tak 7/10 a na jedno prejdenie to je super hra... ze by som to hral viackrat si moc predstavit neviem
Je tam aj celkom dost bugov, najme v craftingu, ze vyrobeny predmet neexistuje a podobne
A dal som tomu zatial 16hod.
-
uz len najst nejaky preklad "divnocí" ehm O:-)
cize inspiracia aj FF15kou kde sa noci predlzovali a spawnovali sa co kazdy meter ozaj silnejsi nepriatelia., nez za svetla...
neviem sice stale co to je divnoc ale to bude glitch :D
co som si zatial vsimol, ma to ozaj svoje ...ehmmm....jak to nazvat....stylizaciu, dost inu nez vacsina zapadnych fantasy, a vobec nesiaha po jprg divnostiach (ale musim tych videii pozret viac).
Asi by ma nadchlo keby tam bolo mozne nosit brnčo jak z toho prastareho filmu o Artusovi (nazov si nespominam, ale to je tak z 80.rokov prinajlepsom)
-
No takhle, ta hra je obecně dost tmavá. Prolog jsem mohla hrát jen večer :D...Jinak myslím, že jsem se po prologu ještě do zasažených oblastní "divnotou" nedostala...asi :D
V noci se všemožně spawnují silnější protivníci, to jsem nakonec utekla k táboráku a přečkala do rána. A noc...je opravdu noc, přijde mi, že ani ta pochodeň nic moc neosvětluje.
Co mi tedy přijde divné jsou zlatavé vlny "divnoci". Ze začátku jsem si myslela, jestli nemám zapnutý nějaký AOE spell, nebo jestli to není glitch :D...
Každopádně já jsem fakt na začátku po prologu a dělám vedlejšáky v okolí a nikam nespěchám.
Rovnou říkám, že já o Artušovských legendách vím docela málo, jen takové ty obecné základy, takže jsem v tom dost naslepo.
-
Priebh neriesim, zatial, co o hre viem tak len to pouziva myty ale naraba s nimi svojvolne... (co aj uz spominany King Arthur)
co sa taka atmosky, mne dost silne k Artusovym legendam, Camelotu/Avalonu je silne speta vsadepritomna hmla, husta HMLA :D pripadne potvory typu ozivle kostry so svietiacimi ocami ako zaklad....... a v recenzii spomina na pigmejov? to mi nejak nejde dokopy..
nieze rozbeham hru (niekedy) a bude to presvetlene, ja cem tmu a HMLU! :D musim vazne kuk nejake videa... O:-)
jo a este ovladanie, vrat to po ukonceni hry resetuje namapovanie (neviem ci K+M alebo gamepadu)
-
Nemyslím si, že je to úplný AI překlad, protože AI nedělá překlepy a nevynechává ve slovech písmenka. Na druhou stranu některé výrazy jsou přeložené opravdu zvláštně a tam to AI trochu "smrdí".
Plus u některých situací je ten překlad úplně doslovný a nedává v dané situaci moc smysl, nebo nevystihuje to, co chtěl básník říct.
Ono tam české titulky při spuštění skočily automaticky, tak jsem je tam nechala.
Včera jsem hledala v ovládání, jak se schovává zbraň a bylo tam úplně zvláštní slovo. Bohužel bylo tak divné, že si te nevzpomenu jaké :D...
úplně si nemyslím, že tato hra je 9/10, ale na druhou stranu mi přijde i přes to všechno opravdu zábavná (zatím) a tak nějak to naplňuje moje "Skyrim" choutky. Příběh se mi zatím dost líbí, prostředí a atmosféra taky.
Grafiku neřeším. Jak hra vypadá jsem viděla už před vydáním a nemám s tím nějaký problém.
-
co sa tyka cestina, vraj je to AI robene, da sa to potvrdit? (kedze ste cesi :)) ) ale asi aj tak by som zostal pri english.
Tak ma napadlo, je to sice iny zaner uplne, ale aka je tam atmosfera v provnani s King Arthur? (takticke RPG +-) bo ta hra mala skvele "nepratele" a to field of view bolo ozaj riadne obmedzene, slunicko snad nebolo nikdy, hmla vsade - bola to tazka atmoska teda :)
a ten tvoj styl hrania +-body vsade, asi nie je cesta uspechu (aj ked, preferujem na prvy pruchod hrami summonera, no za to cisteho, cize fetishe a palicky :D)
btw.medzicasom som recenziu precital, ale podla tych slov tam nevidim na viac nez 7-8/10, a napisat hra roku z tych slov uz ani nahodou. Ked to takto bude pokracovat tak tento rok ovladnu awardy/ ceny indie hry? +ak tu BG3 ziska 10/10 a toto 9/10 tak aaltka ua ten rok/dva nejak divne/hodne klesla...
-
posledny tyzden sa o hre hovori celkom dost, predtym som moc o nu ani nezavadil. Ale podla vasich vyjadreni to vyzera tak ze od verzie 0,7 na hru nesiahli a pockali kym opadne uspech Clair Obscure. Kedze podla vas ide o dalsiu dobru indiehru ojujucu o vacsi uspech.
Mno, az mi opadne terajsi nezajem hrat hry, mozno skusim to demo, bo ako tu uz bolo spomenute, Motion Capture to asi nemalo, grafika nic moc, zvuky tiez, mam strach za to dat viac nez 25eur...
och, porovnavat TES s inymi hrami je nestastne, len maloktora hra ma tolko modov ako hry z TESu, a casto tie ody hru povysi o stupen vyssie..
jo ale uplne najprv by som mal precitat recenziu asi O:-)
-
V pátek koupeno a rozehráno a musím říct, že i přes všechny ty neduhy mě to opravdu baví.
Jsou tam některé věci, nad kterými trochu kroutím hlavou. Šla jsem do nějakého dungeonu, kam jsem evidentně jít ještě neměla. Byli tam označení nepřátele na kompasu při nějakém rituálu a zavřené dveře, které nešly otevřít. Nepřátele nešlo zabít, nešlo s nimi nijak interagovat, prostě jako bych tam nebyla, nejspíš se aktivují až k tomu budu mít úkol.
Možnosti v konverzaci jsou taky občas zvláštní, můžu se doptávat na něco, o čem ještě druhá strana nemluvila.
Člověk musí nad nějakými věcmi prostě přivřít oči. Překlad taky občas nesedí, takže si nejspíš zapnu anglické titulky. Audio při rozhovorech je sem tam velmi tiché.
Co se mi líbí je, že mě opravdu baví prozkoumávat, náhodné postavy dávají úkoly, od některých by to člověk třeba ani nečekal a musí se k tomu proklikat přes dialog. Soubojový systém a "inteligence" nepřátel mi nevadí. Nejen, že většinou bojuji s nemrtvými a různými potvorami, tam úplně nečekám, že budou inteligenční, ale líbí se mi, jak se dá všechno kombinovat.
Mimojiné, většinu mini bossů (hlavně v prologu) jsem zabila ne úplně díky mému skillu, ale tak trochu vyčůraně jsem zneužívala prostředí nebo okolních NPC. Aktuálně všude chodím s "armádou" 3 summonů a já sama mám většinu času meč a štít :D...
Taky mi trochu "vadí" že snad každé vybavení je omezeno staty, jenže jelikož ještě nevím, co chci hrát, rozděluju je + - do všeho, jelikož používám luky, magii, meč a štít, kopí...ve výsledku mám postih skoro ke každému kousku vybavení, které najdu :D ale to je asi můj problém.
Mám nahráno zatím asi 15 hodin.
-
ano, je celkom bezne ze cast sa outsourcuje, sak samotna hudba boli desiatky ludi, cakat ze 34 ludi spravi vsetko samo je neivne.
Ale stale sa bavime o malych stovkach ludi dokopy, porovnaj s AAA studiami a jeto ozaj male cislo v porovnani s nimi... a kvalita hry je dost konkurencieschopna s AAA hrami.