Přejít na výpis diskuzí
Technologická alfa verze českého RPG Kingdom Come: Deliverance je venku
23.10.2014 | Ladislav Loukota
359 příspěvků
-
"Zobrazit kód" a nic... a čekám dál.
-
To by nebyl problém. Na druhou stranu do vývoje nevidíme. Alfa se opozdila z důvodů, který s betou a plnou hrou nemusí vůbec souviset.
Ale taky bych si tipnul mírný zdržení. Dokonce bych dal přednost zdržení a dobré hře (half-life model) před vypuštěním nehotové hry (zdravíme CA a Bethesdu). -
Dej si pozor, trolly prej oheň zabíjí, tak aby tě ten pocit nehřál až příliš. *1*
-
Podle mne teda nevypadá. V první řadě je krajina Skyrimu absolutně otřesná. Vesničky ostatně taky, to nemůžeš s KC moc srovnávat. (Skyrim je fantasy která na ploše cca 4x3 Km zobrazuje velký stát s několika kraji a občanskou válkou, všechno je zde absurdně komprimováno a jakmile si to uvědomíš, už tý krajině prostě něuvěříš, narozdíl od Morrowindu, kde totéž dávalo jakžtakž smysl v rámci celého divného - v dobrém - prostředí.) KC zobrazuje na ploše 3x3 Km kousek posázaví s několika usedlostmi, hrady, městem a klášterem.)
Ano, pro Skyrim existují tzv. fotorealistické ENB presety (rozhodně ne jen základní Borisovy knihovny) a existují pro něj i velmi slušné balíky textur a modifikace vegetace. Přesto si myslím, že CryEngine je mnohem dál a na Kingdom Come to bude vidět. Skyrim totiž tak jako tak nakonec bude vždy omezovat jeho špatný engine, který se sice snadno moduje, ale hru strašně omezuje. (32bit, max 2BG VRAM, ugridstoload + šílené LOD daleké krajiny, ale zejména to že v enginu Skyrimu prostě naplácáš kusy vegetace vedle sebe a vypadá to strašně uměle.)
Podle mne vypadá Skyrim nejlíp se SomberENB nebo KENB (případně ProjectENB+CoT+modifikace CoT) které si právě nehrají na fotorealističnost, ale stylizují hru a tím jaksi nezdůrazňují její limity, jestli mi rozumíš.
KC:D bude nakonec jistě vypadat lépe než Skyrim. (Taky stojí za to zmínit, že Bethesda sama má mnohem větší tým, než Warhorse + otrocká práce stovek oddaných modderů, kterým trvalo několik let ze Skyrimu udělat něco trochu logického a hratelného.) A koneckonců čistě jen o grafiku tu stejně nejde. Já doufám, že Warhorse se podaří postavvit hru s dobrou AI a tam Bethesdě mohou leda tak ukázat jak se to dělá, protože horší než americké studio prostě nebudou, to prostě nejde. *1* -
ja som s tebou husi nepásol...neviem ako ty...dúfam, ale že si prečítal aspoň Hoši od bobří řeky, keď už máš taký nick...
-
Hru jsem nepodpořil, ani nepodpořím, ale určitě si ji stáhnu a dohraji. A bude mě hřát pocit, kolik jsem zase ušetřil peněz.
-
Jo, Suleyman kanuni v roce 1403 *7*
-
Kdo pozdě chodí, autory nepodpoří *4*
-
No už bude dost, že ve hře budou obyčejní vesnický burani jako vy.
-
A víš proč nemá vydavatele? Protože ti chtěli hru na mobil. Takže říkáš, že by byla lepší hra na Android, než Kingdom Come? *3*
Navíc oni nejsou nucení dělat změny jaké komunita chce ... to je na nich. Když ti něco řekne vydavatel, kterej ti dává prachy, tak to je trošku jiná situace. -
Všechno vypadá lépe než FC 2. Ono taky co bys chtěl po hře, která používá jen žlutou a hnědou barvu. *6*
-
Jestli jsi nějaký ENB mód vyzkoušel, úspěšně nainstaloval a rozchodil, tak moc dobře víš. Jestli ne, nemáš ponětí, o čem mluvíš. *3*
-
Kdo to v dzungli zmizel, odkud šel a kam
jaký to měl svízel, že byl v dzungli sám.
Jen zarostlé stopy, starý klobouk ve křoví
nikdo nic nepochopí, nikdo se nic nedoví.
FIRE IN THE HOLE! -
A kecal by vydavatel... Jak sami říkaj, právě teď mají víc svobody.
-
To je silena krava, precti si par clanku na jejich strankach a pobavis se fantasticky.
-
No pockej to si jeste nevidel tu zombie zenskou bez oci :-D
-
Tak to sme asi kazdej hrali jinej Skyrim :-D
-
Než Far Cry 2? To asi jo...
-
No vzhledem k tomu, že beta je naplánována na Q3 2015 a všechno se viditelně opožďuje, tak bych to viděl spíše na Q1 až Q2 2016
EDIT reakce na koment dole -
nechať si kecať do hry od komunity je podľa mňa zlo...hra by mala byť pevnou autorovou víziou...škoda, že Dan nezohnal vydavateľa...hra by možno vyzerala ešte lepšie