-
Mohu se ze zvědavosti zeptat co je důvod tvého "nečekaného" rozhodnutí tento přístroj "předat dál" prodat??
-
Budoucnost hraní na Oculusu vidím v něčem takovém http://www.youtube.com/watch?v=LPyqGQYNspk Dokážu si úplně představit specializované herny pro VR :)
-
Tohle je přesně ten "volný průběh". S vývojem 3D se to má asi tak, že se vyvijí už mnoho desítek let a že se vývoj neustále restartuje a tak to bude možná ještě dalších několik desítek let. Ale nakonec nepochybuju, že se podaří vyvinout něco úžasného a naši potomci se nám budou smát, jako my se smějeme, že někomu stačilo k zábavě rádio s jednou stanicí, nebo černobílá televize. *4*
-
Možná kdyby jsi zapnul mozek, tak by si takovou kravinu nenapsal - napřed si můj kromaňonský příteli pořádně přečti na co reaguješ :)
-
Na takových zařízeních se mi vůbec nechce hrát střílečky a cokoli podobného - upřímně, nechce se mi vidět válku až tak realisticky. Ale strašně moc bych si s tím zahrál hru, která by ze mě udělala toho potápěče a ještě více pak astronauta. S podobnými zařízeními by člověk mohl prožít třeba kus letu na Měsíc, nějakou misi na ISS apod. Taky by se mi líbilo projít si s něčím takovým a plně funkčním modely různých starověkých měst a památek.
-
Tušim, že to bude něco podobnyho jako 3D televize. Těšil jsem se, jak se budu divat ve 3D. No jestli jsem za ty 2 roky využil 3D 10x, tak je to moc.
-
Pokud budu chtít řídit v reálu 747, tak to znamená milión za pilotní licenci, dostat místo u aerolinek, které je používají a tak po 15-20 letech praxe možná... případně, pokud jsem členem královské rodiny v nějakém na ropu bohatém emirátu, si můžu rovnou za další 2 milióny udělat certifikaci a za pár set miliónů dolarů koupit jumbo vlastní.
Pro nás ostatní ubohé smrtelníky je tu ten simulátor *1* -
problém je se statokinetickým tělískem ve středním uchu..něco jako lidskej gyroskop. oči posílají do mozku informaci, že se pohybuje v prostoru a tak a tak se otáčí, nebo třeba padá. jenže to statokinetický ústrojí to neregistruje, protože sedíš doma na židli. co se stane? nikdo neví.. já myslím, že když by to člověk používal pravidelně, může se stát, že se ti "rozkalibruje" ten gyroskop. takže pak začneš třeba při chůzi ztrácet rovnováhu, nemluvě pak třeba na kole nebo u běhu. to je ale jen můj názor, nemám to ničím podložený. *3*
-
Tak proč jsi šel na Avatara ve 3D, když jsi neměl na rukou žádný senzory, když ti do nosu nelezla vůně lesa, když se s tebou nehýbalo křeslo, ale seděl jsi jen na nějaké vypolstrované "kancelářské" židličce? Mělo to vůbec smysl?
-
Z toho žraloka bych měl asi infarkt! Tohle je moje jediná výtka OR. Vývojáři prostě nemohou odolat něčím na člověka bafnout, jenže tohle není monitor, ale oblbovák mozku a takovýhle šok nemusí vydržet ani zdravé srdce. Pokud se nebudou krotit, tak OR během prvního roku způsobí víc smrtí, než všechny PC/konzolové hry od počátku doteď. OR by měl fancinovat, ne děsit.
-
hmm, na simulátory letadel by to mohlo být skvělý
-
Ale v Oculu není jen displej. Před ním jsou ještě čočky - rozptylky, které z blízkého obrazu vytváří imaginární obraz v nekonečnu. Čočka v oku nemusí ostřit na blízký objekt. Naopak ostří do nekonečna. A to je pro oko přirozené a doporučuje se při kancelářské práci občas koukat do dálky. Takže technicky vzato je používání Oculu oku prospěšnější, než používání monitoru z metru a půl.
-
Kazi se oci porad, myslim ze to je to nejmensi ceho by se clovek obavat mel.
-
Ty ctes s knizkou ani ne 5cm pred ocima?
-
Minulý měsíc jsem si Oculus Rift koupil, otestoval a teď ho prodávám. Dohromady byl používaný pouze pár hodin a nic mu není. Prodám ho za 7500Kč + poštovné (případně osobní předání v okolí Prahy). Pokud má někdo zájem, tak se ozvěte na crabik2@tiscali.cz
-
Ne. Stejně tak jako se ti nekazí oči při čtení ve spoře osvětlené místnosti.
-
http://www.roadtovr.com/priovr-vr-motion-tracking-interview-paul-yost-video/
https://developer.oculusvr.com/forums/viewtopic.php?f=25&t=4913
Tohle ne. Sice jsou tam kecy ale hlavni je ze tam sou vyobrazene. To je spis suit ale takto je jeste lepsi. -
Hm, neskloňuje se to náhodou jako Oculu?
-
Přece jenom lidský oko není stavěný zrovna na takové věci.
-
Já nevím, ale nebudou se z toho kazit oči?