-
Že mě šmíruje Google/FB kvůli cílené reklamě? To je jeho byznys plán. Platím za jeho služby ztrátou části soukromý. U toho co si platím penězi ale nechci, aby odesílalo více dat, než je k jeho používání nezbytně nutné.
Za sedmičky jsem si zaplatil. 10ky se mi nabízejí jako update "zdarma". Ale dostanu za to systém, který bude odesílat spousty telemetrie na servery MS. Dat z kterých se toho dá o mě zjistit opravdu hodně. Proč bych to dělal? -
JInak už posldle steam hw survey má Windows 7 47% a Windows 10 už 25% lidí. Což je dost velký podíl nárustu pro W10, jelikož ještě před asi dvěma měsícema to ukazovalo pouze 9%
-
Jo, v momente kdy neudelas aktualizace tak se ti zaviruje komp, ukradnou ti prachy z banky a prijde te zmlatit Bill Gates s Ladinovym synem.
-
První zdroj je přímo microsoft, který u každé aktualizace dává odkaz o co jde. Druhým jsou samozřejmě různé security portály, diskuzní weby (takže google), kde o jednotlivých aktualizacích zjistíš více.
-
Existuje server, kde aspoň zhruba zjistím, které aktualizace instalovat a které ne? Nebo na základě čeho aktualizace přebírat?
-
Ty aktualizace se dají neinstalovat nebo následně smazat. Jsou to především tyhle KB3035583 KB3075249 a KB3080149, pak všechny zde http://www.wilderssecurity.com/threads/list-of-windows-7-telemetry-updates-to-avoid.379151/
-
Test z pohledu hráče, proč je v tom článku tedy házená špína na Mac, Linux a Google? Ja to proboha pomuze obycejnemu hraci? Jenže tady nejsou schopni napsat članek, ktery by byl nestaranny a jen resil danou problematiku.
-
Takže vlastně všichni že *1*
-
Zdar, díky aspoň někdo se mě zastane i když to tady asi brzo promažou *1*
-
Říká mentálně postižený jedinec s nápisem "dark souls sucks" v ikonce, hlavně že máš názor a všude ho takhle prezentuješ byť tvoje komentáře mají stejnou hodnotu jako konec tvýho nicku (jako troll diskusní, podejte si ruku) vzhledem k tomu že vyšli aktualizace s telemetrií i na předchozí verze tak hodláš dělat co? Hrát na win XP, nebo na jiném neaktualizovaném systému? *7* Jsem ovečka bez názoru? Co jsi ty, naprogramovaný generátor trapných hlášek, nebo máš kradený systém a ozvala se potrefená husa?
-
Potíž je v tom, že zatím nikdo jiný nepotvrdil zjištění AERONETu. AERONET by zabránil pochybnostem, kdyby vydal postup, pomocí něhož se dají jejich zjištění spolehlivě reprodukovat.
-
Ty jsi jojo, nebo placeny diskuter. Nejedna se o to mit neaktualizovany system. Jen si je treba vybrat, ktere zaplaty si nainstalujes na stroj, protoze nemit to pod kontrolou je kravina.
-
Takový "drobný zásadní problém" přehypovaného DX12 je ten, že nový API model sice umožňuje např. více DrawCalls, problém je v tom, že ono navýšení výkonu pro vývojáře není zadarmo. Zatim se všude mluví o tom, že DX12 je "close to the metal", tzn. něco jako Mantle, OpenCL nebo CUDA, kde má vývojář svázanější ruce, jsou tam přísnější pravidla používání funkcí a je to mnohem víc o programování samotnym než o objektovym programování jako třeba dosavadní DX. Např nový API umožní používat jeden stream procesor zároveň např. pro výpočet shaderu a jeho vykreslení a zároveň pro computing, údajně, ovšem znamená to prostě všechno napsat. Zkrátka hromada práce navíc pro vývojáře.
Jinými slovy ano, máme na světě nový výkonný API, ale aby se jeho výkon plně projevil, tak se vývojář docela nadře - otázkou zůstává, jestli se mu bude chtít. Maličko tušim podobnou situaci jako právě s computingem - opět Mantle, OpenCL či CUDA - jsou to poměrně úzce definovaný API, co nabízej neskutečnou hrubou výpočetní sílu ve srovnání s DX, ale jako API toho moc neuměj a je potřeba docela dost programovat. Však se stačí podívat, kolik je reálně použitelných aplikací s computingem mimo akademickou půdu - nějaký ten re-encoder videa pro CUDA, open-cloud computingový klienti jako Seti@home apod. (a těch co plně fungují např s CUDA je taky jako šafránu) a sem tam nějaká simulace kapalin/plynů a tim to hasne. Je to zkrátka tak trochu o*er to všechno naprogramovat, málokomu se dneska chce :). -
Už mě VŮBEC nepřekvapuje, že se na games.cz pomlouvá server AERONET. Alternativní zpravodajství jim totiž VADÍ!!!!!! to neni v zájmech banksterů a bijců z walstretu!!!!!! čekám až tu začnou vycházet člániky proti Panu prezidentovi!!!!!
-
Naprostá kravina je mít neaktualizovaný systém *7*
-
Už sem o tom onehdá psal no... jednalo se o krádež to máte tak když se z "kamaráda" vyklube šmejd kterej už to takhle dělá roky ale to je jedno...
-
Opravdu jej smazal? A co ti brání mít aktualizace vypnuté? Mohu objektivně porovnat neaktualizovanou čistou verzi a aktualizovanou, verze bez aktualizací má podstatně nižší systémové nároky, a to zejména nižší spotřebu paměti a nižší využití CPU při stejných nebo LEPŠÍCH benchmarcích. Windows zásadně neaktualizovat! Vždy mít vypnutou siťovou komunikaci s jejich servery a vždy blokovat firewallem naprostou většinou siťových protokolů, to je hlavní zásada, jak si nezasírat systém nesmysly a neodesílat data k analýze třetí osobě.
-
Mimochodem, na windows 7 a 8 mají dorazit aktualizace (pokud už nedorazily), které mají stejné odesílání dat přidat i do těchto verzí. Sice agresivním způsobem, ale tím Microsoft smazal poslední důvod proč na desítky nepřejít.
-
No aspoň že ten obvyklý argument "dyť X Vás špehuje taky" je doplněn tím, že to taky není ok.
Mimochodem kdokoliv tu zmíní "dyť je to jedno, Google o mě stejně už všechno ví" si s tak stupidním přístupem nezaslouží absolutně žádnou anonymitu.
Každopádně jestli bude přechod na DX12 trvat stejně dlouho, jak trvala (trvá) 11ka, není s aktualizací OS kam spěchat. -
Pro mě jednoduché rozhodování. Že W10 odesílají spoustu informaci je fakt. Že se to nedá úplně vypnout je taky fakt. Že jsou zadarmo je poněkud podezřelé, nemyslíte? Nicméně nemám potřebu předávat Microsoftu (ať už mám v PC ukradený tajný informace o NASA nebo jen p*rno) svoje informace, nevidím důvod proč to dělat. Zvýšení FPS u pár her o 10fps mě opravdu nevytrhne, nehledě na to, že hry běžící na DX12 vlastně ještě ani neviděly světlo světa. Já jednoduše preferuju heslo: "Když to není rozbitý, tak to nespravuj". Takže svůj systém nehodlám z W7 zatím měnit, jednoduše k tomu není pádný důvod, spíše naopak.