Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ve windows 7 jde úplně v pohodě zablokovat ty nečekané restarty, pokus máte práva správce. Nehledě na to, že tam je možnost pouze stahovat aktualizace a instalovat je až když vypnete počítač.

W10 nic takového neumožňují. Na pouhé odložení aktualizací musíte mít Win10 PRO :D
    http://www.slashgear.com/windows-10s-forced-updates-are-causing-trouble-already-10396177/
  • Mně je nějaké odesílání dat úplně u...co o mně neví Microsoft, to už dávno ví Google.

Zato politika microsoftu, "uživatel je imbecil, neví co chce, uděláme to za něj" se mi nelíbí.
    Jako aby mi společnost co je schopná vydat update co způsobí cyklické restarty systému nutila aktualizace bez možnosti volby(bez použití extr. programů) a ještě navíc nutila nejnovější drivery na grafiku(na všechen HW), kdy nVidia jede jeden driver za druhým a metodou pokus/omyl testuje co jak funguje...

Každej druhej update od nVidie po**** SLI nebo znemožní používání více než 2 monitorů. Tudíž mám zapsaných několik verzí ovladačů se kterými nemám problém. Můžu je používat? NE. Widle si hned stáhnou nejnovější pokus z šílené dílny nVidia...
    Kašlu na +4fps v Arkham knight a +9fps v GTA V, ani jedno nehraju...chci stabilní ovladač kde všechno funguje jak má!
  • Jack1947
    Tjn, to už tě muselo srátt v 7ičkách měl si rozehranou onlajn a hru a bum aktualizace a restart. Jak já sem se na tom narozšiloval. ( i když tam šli vypnoput no, nevěřím že to v 10kách není možné).
  • Musím říct, že "šímírování" to je u mě na posledním místě. Osobně mě na novém systému vadí jen automatická instalace aktualizacích a to bez upozornění. Nemám žádnou šunku a přesto mi některé aktualizace vytěžovaly počítač tak, že s s ním nedalo kloudně pracovat a to mě fakt štve.
  • jaj taky ho mám už delší dobu taky ti začaly největši problémy až potom co oficiálně vyšel to byl strašnej týden *1*
  • větší sračku jsem nečetl, a to jsem měl win10 od začátku vývoje jako tester. A ano opravdu mi vadí to jejich odesílaní dat. Nicméně toto má i win7/8 v jednom z jejich updatu.
  • Gothic žije :D
  • jj, narod hlinku a bilaku, bezpaternich kolaborantu, by mel radsi drzet usta a soupat nohama
  • Kdo nejvíc nadává na windows 10:
    1. lidi co mají kradený OS a paranoiu
    2. lidi co mají staré šunky, že by jim s performance nepomohly ani desítky
    3. lidi co mají windows XP, hrají jenom staré hry a myslí si, jak vyhráli
    4. lidi co si stahují videa, za které by mohli jít sedět a nemyslím tím bd rip kapitána ameriky....
    5. moje nejoblíbenější skupina - konspirační teoretici

reálný nárůst fps přes 20% oproti 8mičkám, jako hráč (nejen) na PC říkám spokojenost, telemetrie jde vypnout a jde to změřit, že to je vypnutý a pokud si myslíte, že microsoft ovládá společně s nsa i to měření tak věřte, že se máte jít léčit, nebo přestaňte hrát, používat PC, mobil a radši i mikrovlnku *7*
  • Já to vidím tak, že informace o uživateli sbírá pomalu každý - facebook, twitter, google, apple, microsoft.... Je jedno komu se "upíšeš". Jediný rozdíl meze XP, 7, 8 a 10 je ten, že tentokrát Microsoft přiznal sběr informací natvrdo. Zkus si přečíst obchodní podmínky výše popsaných.
  • nightborne
    Ach ne, někdo nesouhlasí s článkem, Hanz už si určitě pižlá žíly nožíkem doma nad vanou.
  • Sice šíleně offtopic, ale upřímně jsem nikdy nepochopil, jak může Slovák se svojí druhoválečnou historií někoho nařknout z toho, že je "německá kolonie".
  • Kr.Pa
    Nemelo by to mit kategorii clanku PR/Reklamni sdeleni ?
  • Super článek *3* díky
  • Kr.Pa
    Takze veci na PC jsou zrovna ty, ktere by mohli ohrozit vou existenc. Posledni co se nenapsal jsou hry (nic ani jineho nezbyva), to mi rekni, jake kvantum her hrajes na tom jablicku a dle meho, hry jsou jedina vec, kterou by u me mohl kdokoliv sledovat a me by to bylo uplne jedno.
  • Kr.Pa
    Vse, co jsi vyjmenoval jede uplne normale, kdyz si vypnes tu jejich 3d virtalizaci a aero, coz jsou 2 radky do .bat souboru! Fatk duvod, proc mit nove windowsy.
  • pokud máš odpovídající hardware čekat nemusíš, lidi okolo mě co nadávají upgradovali na tabletu nebo starém notebooku, smysl má upgradovat na desítky zatím jen u desktopu, pokud je to pořádný stroj na hraní her a ne kancelářská šunka. Když jsem loni touhle dobou stavěl novou mašinu, tak jsem kupoval 8.1 a hned jak vyšla ostrá verze desítek, tak jsem jí nainstaloval a příjde mi stabilnější než vynikající osmičky. Kdybych stavěl kompa teď tak tam dám rovnou desítky, fps už řešíš, pokud chceš používat DSR(no GTA V jsem na to fakt nezkoušel, ale třeba u graficky poměrně nenáročných her to využívám, třeba u Diabla 3 nebo dark souls 2)

srovnání nárůstu FPS na stejných strojích:
    https://www.youtube.com/watch?v=XzFe5OOHZko
    Pro hráče nemá smysl neupgradovat
  • Jack1947
    Ty mi smysl určitě nedáváš to je pravda no.. *3*
  • Mě je tedy WIndows 10 ohavný, kvůli té telemetrii, on už i W7 nebyl bůhví jak citlivý. Nej Windows XP mám na dueal bootu s Linux Mint někdy se zapnutým WINE a vše co chci rozjedu. Ale je to samozřejmě určité omezení, ale jelikož vyhypované hry jako Battlefield, CoD nehraji, tak mě to nevadí.
  • Asharak
    Jak řekl Rybka, Windows býval z velké části na trhu jako důvěryhodný systém který se nesere do toho co uživatel dělá.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit